Uppdaterad!

Med hjälp av de bidrag jag fick i julklapp så står det nu en sprillans dator framför mig. Så nu håller jag på och går igenom allt och installerar och fixar. Skönt att äntligen har en dator som (förhoppningsvis) fungerar ordentligt. Det enda som saknas nu är ett installationsprogram för Office. Det är hutlöst att de vill ha tusen kronor för det programmet. Så jag jagar runt och hoppas någon i min närhet har en som jag kan låna. Så hojta gärna till om ni finner någon sådan i något bortglömt skrymsle.

Nytt till nyår

Sprang på denna underbara på Lindex för några dagar sedan och idag slog jag till. Love it! Kommer bli så snyggt med min svarta nyårsklänning och nitarna på axlarna bryter av alldeles lagom. Ärmarna är 3/4 vilket jag tycker gör den ännu bättre!


En gubbe av snö


Gårdagens vackra resultat av det första snögubbe-bygget på flertalet år.
Moa gav den namnet Marianne(?!).


Snart nytt år.

Julen är över och nyårsfirandet och ett nytt år står för dörren. En trevlig jul har det varit med kanske något för mycket mat. Nyårsfirandet blir en lugn tillställning vilket känns trevligt och det nya året längtar jag efter. Att kunna lämna lite av det gamla bakom sig och börja på nytt med vissa saker. Mellandagarna spenderas i det lugnaste, idag med snölek med Moa och Linda samt en dag i det stillsamma med varmt i koppen. En dejt på stan med Jenny står för dörren i morgon och lunch hos mormor på onsdag. Sedan är det bara att ta tag i det nya året och skolan igen. Men än så länge vilar jag och bara njuter av lugnet.

Dan för dan

En dag till julafton. I morgon är det julmat, julgodis och mer därtill för hela slanten. Alla människor verkar i stort sett redan vara helt slut av all stress, ute sista dagen och handlar och donar. Varför? Det är ju inte så att julen kommer som en överaskning. Men det verkar vara samma sak varje år. Själv är jag coollugn, sitter hemma på min vrå och bara är. Har varit hos pappa och fikat lite samt gjort en sats med risbräck, men mycket mer än så har det inte varit idag. Nu ska jag ta mig lite glögg, slå mig ner i soffan och invänta min finaste.

GOD JUL PÅ ER MINA VÄNNER!


Kärlek i fönstret


Våra hjärtan hänger nu på plats i fönstret!


Dagen idag

Idag vaknade jag trött som tusan ock kände mig lagom måndagstrött. Men så klev jag ur sängen och tittade ut genom fönstret. Snön gör mig glad och jag hann med en hel massa stök idag:

- Tvättat (så att tvättkorgen är tom till jul)
- Haft en dejt på stan med Linda
- Bakat nya pepparkakor (och ätit lite för mycket pepparkaksdeg)
- Gjort en ny sats Rocky Road (och en till blir det i morgon)
- Städat (inklusive avloppsrensning, fy fasen så vidrigt!)
- Slagit in sista julklapparna
- Lagat kvällsmat

Nu har jag dock slagit mig ner i soffan framför tv´n. Nu blir det lugnt hela kvällen för att i morgon köra ett race i morgon igen.






Julkonsert

I lördags var jag på julkonsert i Floda kyrka som Mickes mamma anordnat. Jag älskar julkonserter, det är det perfekta sättet att komma i ordentlig julstämning. Och vilken julkonsert sen, den absolut bästa julkonserten jag varit på. Tone Norum (Joey Tempest syster och har medverkat i Melodifestivalen med Tommy Nilsson), Daniel Lindqvist (musikalrtist som bl.a. spelat i en musikal av Andrew Lloyd Webber) och Peter Jesewski (sångare i The Boppers). En perfekt blandning av röster till en julkonsert. De bjöd dessutom på lite andra låter som inte var så juliga, vilket var kul. Hoppas Anita vill anordna något liknande nästa år igen, för det här gjorde hon skit bra!


(Bild från katrineholmskuriren.se)


Tanddoktorn

Det blev ett besök hos tanddoktorn idag också. Roligare saker finns ju att spendera tiden med. Gick i alla fall därifran med antibiotika för tio dagar samt en bedövning som heter duga. Det var lättare sagt än gjort att hämta ut receptet på apoteket när det knappt gick att prata. Så här sitter jag nu, med en bedövning och är jätte hungrig. Och äta får jag inte göra förän om tidigast en timme. Det är lite skumt när man känner att det kliar på hakan men hur mycket man kliar så blir det ingen verkan för man känner inte att man kliar. Lite pinsamt var också att för första gången gråta hos tandläkaren, vilket jag inte riktigt var beredd på, men jag blev så chockad när hon tryckte in bedövningssprutan i en nerv och på två sekunder var i stort sett halva ansiktet bedövat. Dels gjorde det ont och dels gick det så fort. Aldrig varit med om det förut. Så ja, det kanske är bäst att låta dom plocka bort den där sablarns tanden en gång för alla. Hittade inga spännande tidningar i tidningshyllan i affären så det fick bli kvällstidningarnas dag idag. Vuxenpoäng att läsa dessa tidningar i pappersform?


Tidig morgon

Blev ett tidigt akutbesök hos tandläkaren strax efter klockan sju i morse eftersom min visdomstand återigen bråkar. Så det var inte så mycket mer att välja på än att kliva ur sängen och traska ut i kylan. Jätte kallt var det idag. Nu hoppas jag i alla fall att tanden blir bättre, annars blir det ett nytt besök i morgon och kanske penecilin på det. Egentligen tänkte jag gå och sova en stund till när jag kom hem, men tar tillfället i akt och försöker skriva lite på min essä istället.


Julklappar!

Idag kom den sista julklappen hem. Äntligen. Började undra om den skulle komma överhuvudtaget eftersom jag hade fått leverenasdatum som var satt till vecka 49. Men nu är den i alla fall här och julklappshögen är komplett. I morgon blir det med andra ord inslagning så det sjunger om det, som jag längtat. Julklappsinslagning är en av de bästa sakerna jag vet med julen och nu, med snön utanför fönstret kan det ju knappt bli mysigare.


(Bild från google.se)


Ryktet går

Det ryktas om att det mycket väl kan bli en vit jul i år och jag känner mig överlycklig. När var det senast en vit jul? Känns som att man får tänka tillbaks på julen när man var liten för att hitta en. Först nu tycker jag det verkligen känns som att julen är på ingång och det känns härligt!


Glöggmuggar från Rörstrand

Insåg att en kaffemugg ibland är lite för stor för att dricka glögg ur. Glögg är ju gott, och även om man inte behöver fylla upp hela muggen så blir det ofta så ändå. Som sagt, det är ju gott. Men i alla fall, när jag var på Iittala Outlet häromdagen så fann jag dessa söta glöggmuggar. De är från Rörstrand och är i perfekt storlek.


En rastlös själ

Det är rätt läskigt hur fort man kan bli beroende av något och hur bekväm man är ibland. Läkaren avrådde mig från att köra bil nu när jag äter tabletterna för ryggen och helt plötsligt så inser jag hur handikappad jag känner mig när jag inte kan köra bil. Jag skulle vilja ta mig utanför stan för att fixa lite inför julen, men helt plötsligt är jag beroende av någon annan. Jag kan inte bara låna en bil av någon utan måste ha någon annan som kör också. Det mest irriterande just nu är att jag inte vet hur länge jag kommer behöva äta smärtstillande, inte bara för att jag inte kan köra bil utan allra mest för att de gör att jag blir trött och bitvis illamående. Huvudsaken är ju att ryggen blir bättre, men som vanligt är jag rastlös och vill att allt ska bli bra direkt.

Jenny gav mig idén att göra Rocky road till julen. Julgodis med massor av choklad, dumle, marschmallows och nötter av olika slag. Låter ju helt underbart gott. Så för att få tiden att gå lite så tänkte att jag skulle göra en provomgång idag för att se hur de blev och framförallt smakade. Tji fick jag då jag kom till affären och de inte hade allt som skulle vara i. Har inte lust att ta mig runt hela stan för att hitta det som ska vara i så det får bli en annan dag. Funderade dock på en sak med receptet; det ska vara 600 g mörk chocklad av bra kvalitet och minst 70 % kakao. Dessa chokladkakor är ju inte de billigaste och så ska man ha 600 gram. Det blir ett ganska så dyrt julgodis tillslut. Speciellt som en sats bara är tolv bitar och fler än så lär det garanterat gå åt. Vi är ju en stor familj som gillar godis. Fast vem gör inte det?!


(bild från recept.nu)


Julgodis

Jag har fått äran att bidra med julgodiset på julafton då det är knytis hemma hos syster och Fredrik. Men jag kan inte riktigt komma på vad jag ska göra för godis. Självklart kan jag ju köpa, men det vore så roligt att göra det själv. Finns det några förslag?


Ett råd: Stå på benen


2:a advent till ära vara Jenny här och fikade. Som alltid jätte trevligt. Det där tjejsnacket är så viktigt att man har då och då. Och Jenny är världsbäst på att lyssna och ha det där tjejsnacket med.

Fick dock avsluta kvällen på akuten. Hade så fruktansvärt ont i ryggen hela dagen igår och det blev bara värre och värre och tillslut kunde jag knappt röra mig. Förmodligen en förskjutning på några kotor som antagligen blivit efter att jag ramlade i trappen förra veckan trodde läkaren.

Nu ska jag snart åka till skolan. Inget jag direkt längtar efter, men obligatoriskt är det så det är bara att le och se glad ut. Snart kan jag i alla fall bara fokusera på min essä som ska in efter nyår. Skönt att kunna bocka av en sak på listan.


Tv-utbudet?

Det är lördag men vad hände med tv-utbudet? Som tur är ringde Micke precis, han verkar vara tankeläsare. Han kommer hem med film och godispåse när han slutar. Perfekt! Blir en myskväll i soffan. Blir ett morgonpass på gymmet i morgon så lite godis ska jag allt stoppa i mig. I brist på bra tv så viker jag tvätt. Det är alltså lördagkväll och jag viker tvätt. Det visar på att verkligen inte finns något på tv överhuvudtaget.

Lördag i stugan

Helgen är i full gång, Micke jobbar hela helgen så jag får roa mig själv. Idag på förmiddagen hann vi i alla fall med en tur till Intersport tillsammans med mamma innan Micke åkte till jobbet. Vi skulle väl inte handla något speciellt men de hade lite specialpriser så kika kan man alltid göra. Vi kom därifrån med varsin påse allihopa, jag med ett träningslinne och underkläder. Inte illa, men det tar mig emot lite att lägga nästan 200 kr på ett par trosor. Men alla som testat Björn Borgs underkläder säger att de är så bra så jag kände att jag var tvungen att prova för att se om de är så bra som alla säger.

Har faktiskt tagit mig i kragen och använt stor del av eftermiddagen till att plugga och förbereda redovisningen som äger rum på måndag. Det var väl på tiden så att säga. Jag som alltid brukar göra allting i god tid, men jag tror jag tappat stinget. Hoppas det kommer tillbaka. Nu ska jag förbereda maten till kvällen.

Trevlig kväll!

Stök och bök i juletid.


Dagens skörd efter pepparkaksbak.

Mamma kom förbi med nybakade lussebullar.

Min plan var att ägna torsdagen helt åt bakning. Pepparkakor och lussekatter. Men min lust försvann strax efter pepparkaksbaket. Ibland önskar jag att jag var liten igen, när alla bestämde hur man skulle göra. Då ville man inget hellre än att få växa upp och bestämma själv, men ibland kan jag känna att jag inte vill bestämma själv. Det enda jag vill är att alla är glada och lyckliga. Jag vill inte att någon ska känna sig ledsen, överkörd eller åtsidosatt. Varför har JAG dåligt samvete? Jag känner mig splittrad och ledsen över att inte kunna vara alla till lags. Julen ska vara en glad högtid med värme och kärlek. Det ska det bli i år också.


Blue ass

Här hemma går jag numera under namnet "blue ass". Jag kan inte säga att smeknamnet är taskigt för det är så sant som det är sagt. Tänk dig ett blåmärke som storleken på honungsmelon. Tänk dig sedan färgen på ett mosat blåbär. Ja, det ser helt enkelt ut som om jag satt mig i en blåbärspaj. Men det går framåt, idag kan jag i alla fall sitta ner, om än bara på kanten av stolen eller soffan. Svanskotan mår också bättre, nu är det mest rumpan som gör ont. Trappor är farliga att gå i och det hjälper bevisligen inte alltid att hålla i räcket heller.

Bedriften att gå i en trappa

Åkte till skolan idag för att lagom när vi kom dit få reda på att seminariet som vi skulle ha var inställt. Hade dock inplanerat essähandledning efter så helt onödigt var inte färden till Norrköping. Började prata med läraren om D-uppsatsen som skivs nästa höst och fick genast lite ny energi till skolan. Fick veta att våren kommer fokusera en hel del på abete inför uppsatsen vilket känns bra och inspirerande.

Efter handledningen gick jag i godan ro och pratade för att i nästa stund sitta i trappen med tårar fallande ner för kinden. Helt plötsligt bara försvann fötterna och jag dunsade ner för trappen. Tårarna kom nog av chocken även om det gjorde fruktansvärt ont. Svanskotan fick sig en rejäl smäll och just nu gör det ont att sitta, gå och stå. Blåmärke av detta slag har jag nog faktiskt aldrig sett förut.

Jag har inte ätit godis på över en vecka nu, men nu ska jag göra det, bara för att jag tycker så synd om mig själv. Så det så!


RSS 2.0