En vanlig måndag

Regnet verkar aldrig vilja sluta falla. Det känns som att jag knappt kan minnas när det seanst var en hel dag utan att det regnade. Det känns lite dystert. Tur att fönstrena lyses upp av stjärnor nu, det gör att stämningen höjs lite.
Avslutade min skriftliga examination idag, inskickad och klar. Skönt att slippa tänkte på det i några dagar. Snart måste jag dock börja knåpa ihop min muntliga framställning till nästa måndag. 25 minuter att prata om vaddå? Tog i alla fall en tur till Linda sen för att låna ut kameran, blev kvar fler timmar än jag räknat med och fick både lussebullsfika och mat i magen. Vi filade lite på planer inför nyår, men vet inte om vi blev så mycket klokare.

Nu måste det nog plockas här hemma, diskmaskinen ska tömmas och fyllas på och mat ska lagas. Energin till detta är väl inte så hög, men så är livet. Sedan blir det filmmys här hemma ikväll. Micke skulle låna hem "Flickan som lekte med elden" eftersom vi aldrig såg den på bio. Hoppas den är lika bra som den första.

Sista dagen i november, inte mycket mer än så händer. Så är det!

1:a advent


Första advent går mot sitt slut.
Har spenderat en del av dagen på julskyltningen med Linda och Harry.
Nu är det soffan, Micke kollar fotboll.
Jag kollar fotboll med ett öga och hummar instämmande.


"Julpimpade " naglar

Nya och fina naglar!


Fredag hos mig!

Bloggar med en hand, lättare sagt än gjort. Sitter med vänsterhands fingrar inlindade i aceton dränkta pads och folie för att lösa upp mina älskade lila naglar. I morgon ska de göras om från grunden och jag tänkte vara duktig och göra förarbetet hemma. Får väl se hur det blir, högra handen blev inge vidare.

Har lunchat med Sandra och Maja idag. Saknar gammla Coffeehouse och hoppas det nya öppnar snart. Numera finns inget vidare ställe att äta lunch på i stan, vilket är tråkigt. Äta är ju en av de sakerna jag är bäst på!

Ikväll ska jag och Jenny ut och äta. Sedan bli det Idol för hela slanten. Blir en trevlig kväll som jag ser fram emot.
Nu är det dags att se om naglarna lossnar. Håll tummarna!

Julpynt!

Det mesta av julpyntet är uppe. Så mysigt med stjärnor som lyser i fönstrena. Älskar julen, men det har nog inte ungått någon!


Dagens godaste!

Efter passet på gymmet blev det en god smoothie.


Nu har det gått för långt...

Jag lyfte telefonluren i samma stund som tanken kom till mig, ingen chans att ändra sig och hinna tänka en gång för mycket. Jag har fått nog av mig själv och mitt levnadssätt, jag förstår inte hur jag ännu en gång har låtit det gå så otroligt långt. Ett pass på gymmet är inbokat i morgon med instruktör, nu ska jag igång igen. Jag mår dåligt över hur jag beter mig och skadar min kropp men ändå gör jag inget åt det. Men nu är det nog. Börjar med ett steg i taget, det första får alltså bli regelbundna besök på gymmet. Kosten tar jag tag i efter jul. Ett litet steg i taget är bättre än inget steg alls. Jag som var så nöjd för bara lite mer än ett år sedan, minus 12 kg. Har jag klarat det en gång så borde det väl gå igen. Eller rättare sagt, det ska gå igen. Jag har bestämt mig.


Måndag

Idag handlar förmiddagen mest åt att fixa med praktiska "hemma-måsten", d.v.s. tvätta, vika tvätt, göra lite ärrenden via nätet, plocka undan lite, damma o.s.v. Roligare kan man ha, men ibland måste ju även det tråkiga göras.

Men sen, om si så där tre timmar, ska jag och Jenny luncha. Känns som en evighet sen vi sågs, vilket inte hör till verkligheten. Ska bli skönt att träffa henne, har Jenny abstinens.


Lördag, härliga lördag

Äntligen lyser solen utanför fönstret, det känns som det var evigheter sedan jag såg den sist. Hörde något om att det endast varit 14 soltimmar på hela november, inte undra på att det har kännts så mörkt och tråkigt. Får nog bli en liten promenad och insupa lite ljus så kanske man står sig november ut.

Idag blir det familj och släkt sammankomst hos pappa och Eva-Marie eftersom frun i huset har fyllt fem gånger tio och det ska vi fira. Kan nog räkna med en härlig kväll, som alltid!

Ha en trevlig lördag vänner!

En paus i praktiken

Har två timmar till nästa lektion (vilket också är den sista) och glömde dessutom matlådan hemma i morse, så nu sitter jag här hemma och lutar mig tillbaka. Faktiskt skönt att komma ifrån lite, sov så illa i natt så en stund hemma var precis vad jag behövde. När jag kommer tillbaka till skolan ska jag avsluta mina uppgifter med eleverna och sedan tar jag helg. Ska direkt till Linda efter avslutad dag och hjälpa henne, några av grabbarna är där nu på förmiddagen och fixar lite så vi avlöser varandra där borta. Blir sen Idol med Linda och barnen och lite mat på det.

Trevlig


mina vänner!


Regn och rusk

En dag som denna finns det verkligen inga undanflyktet för att inte städa. Det smattrar på fönstret av regnet utanför och lusten till att ta sig utanför dörren är verkligen noll. Men det kanske är ödet eller något. Dammsugaren behövde få sig en sväng om här hemma och det är ju faktiskt alltid lika skönt när det väl är gjort.

Idag var det ledig dag från praktiken så tog mig en lång sovmorgon, vaknade klockan elva, vilket innebar att nattens sömntimmar till antalet blev tolv. Kändes välbehövligt men om jag är pigg trots det vet jag väl inte direkt. Tråkiga november gör sig påmind och regnet gör väl sitt till. Men om en vecka är det dags att ta fram allt som hör julen till. Äntligen!


Fruktskålen, den lättaste uppfräscharen!


Första blöjbytet.

Idag blev det att hoppa in som barnvakt till Moa och Harry, riktigt mys. Micke är nu utsedd till lekmästare och jag har under dagen bytt min allra första bebisblöja. Krävs nog lite övning innan snittsen sitter, men varför brådska. Harry verkade nöjd i alla fall och det är huvudsaken. Blev lite pizza med Linda och Oscar när de kom hem innan vi for hemåt för en kväll framför tv´n (och datorn). Handlade med lite godis på vägen hem, en gammal favorit för min del.


Frågan är bara vad som hände med den goda kolastången som fanns i Tom & Jerry påsen när man var liten? Det var min favorit!


Rosenbadet

En jätte trevlig och mysig kväll med tjejerna. Skratt, prat och bara ren avkoppling.
Underbart!




Första lussekatten!


Första lussekatten för i år!


Några timmars lyx

Ikväll beger jag mig mot Rosenbadet på Dufweholms Herrgård. Tillsammans med syster, Jenny, Josse och Helen så blir det några timmar att bara koppla av. Mitt i tråkiga november när mörkret faller utanför fönstret så blir det några timmar för ren avkoppling och en liten mini tjejkväll. Mysigt.


Praktikvecka på ingång

Så är det dags igen, praktik. Tyvärr är jag inte supertaggad, är less på det mesta som har med skolan att göra just nu, så det hänger ihop med det. Måndag och tisdag denna vecka har hela skolan profildagar vilket innebär att min vägledare ska hålla i dans. Jag var välkommen att delta och hade garanterat gjort det om inte min förkylning etsas sig fast som ett frimärke på ett brev och om inte mitt öra fortfarande gjort ont. Har i alla fall en bra plan över hur jag ska genomföra mina uppgifter så det kommer nog bli bra dessa prakikveckor också, taggar säkert till när jag väl kommer dit.

Nu ska jag slänga mig i soffan framför Filip och Fredrik med en hopp te som får värma mig och min förkylning.


Farsdag och dop

Denna dag har inneburit mestadels fika. Började förmiddagen hos farmor och farfar för att fira farfar och pappa på farsdag. Massor med kakor och gott som inte går att motstå. Farmor är en hejjare på att baka. Efter en vända hemma för lite lunch och byte av kläder bar det av till Majas dop i Sköldinge. Ett jättefint dop med en Maja som verkade ha en känsla av skräckblandad förtjusning. Efter dopet blev det ju såklart sedevanlig fika med en massa gott även där. Fika är farligt!


Fina lilla familjen.


Tack och bock!


Godkänd eller inte?

Sitter och väntar på att tentaresultatet ska komma in, det ska visst ske idag. Får en kall känsla i kroppen varje gång jag loggar in på kursplatsen, det kan inte innebära något bra. Stannade hemma från skolan idag, kände mig hängig hela kvällen igår men idag känns det lite bättre efter att jag sovit tolv timmar i natt. Så var tioende minut ungefär sitter jag och loggar in och hoppas att resultatet ska ha kommit. Men ännu har inget hänt. Jag förväntar mig ju inte att tentan ska vara godkänd eftersom jag inte ens fick ihop så mycket som de krävde, men jag hoppas ju ändå någonstans att den är godkänd. Återstår att se vad domen blir.

Helt plötsligt...

Jag har haft en tokmysig dag med syster och Maja. Syster har bakat och bjudit på kakor och lunch och jag och Maja har legat på hennes täcke på köksgolvet och busat. Sötaste ungen. For sedan direkt till nagelterapeuten och fixade till naglarna. I snöiga Katrineholm styrde jag sedan bilen och köpte thai innan jag for hemåt. Och väl hemma så bara dåsar jag ner i soffan. Hungern var som bortblåst och jag orkar noll. Örat värker till max och kroppen skriker: VILA! fastän jag inte direkt har ansträngt mig alls sista veckan.

Förutom detta oerhört informationslösa snack så kan jag väl bara säga att jag nog ska göra som Maja oh skaffa mig ett täcke på köksgolvet. Det var himla skönt att bara ligga där. Undra vad Micke skulle säga?




Farbror Polisen

Igår blev jag, för första gången sedan jag tog mitt körkort för fem år sedan, stannad av polisen i en kontroll. Visa körkort och blåsa i en sån där alkoholmätare. Det gick ju såklart fin fint, men lite nervös var jag allt. Polisen är alltid polisen. Nu tycker jag det känns roligt att ha blivit stannad, då behöver jag inte vara så nervös nästa gång.

På tal om något annat så blev det ett besök på vårdcentralen idag. Mitt ena öra har besvärat mig i några dagar nu så i dag fick jag nog. Visade sig vara hörselgångsinflammation, så medicin i en vecka och sedan har det förmodligen gått över. Inget som gör någon annan illa, men mitt öra och jag får dras med värken i ca en vecka till.

Nu ska jag vila middag, sedan njuta av middagen och som min bättre hälft står för idag, biff i kantarellsås. Mums!


Klackarna i taket

Årets halloween blev en trevlig tillställning. Jag är annars skeptisk till sådana här högtider, enbart ännu ett tillfälle för alla att supa sig dyng, enligt mig. Lite som juldagen och midsommar. Men igår var vi några som träffades och hade en trevlig förfest (utan några som helst halloween influenser) och sedan bar det av till Statt(?!). En trevlig kväll där, framförallt, jag och Linda slog klackarna i taket. Idag har dagen mest spenderats i soffan, tröttheten har krypit fram och det har varit skönt att bara slappa. Repris efter repris har visats på tv och det är skönt med sådana söndagar ibland.


RSS 2.0