Nya skyltar

En "ny" hylla


Före - Efter


Trött på skolan

Jag är tio veckor in på terminen, en dag in på andra kursen för terminen och jag är redan så oerhört trött på allt som har med skolan att göra. Jag är trött på att det är så fruktansvärt dåligt strukturerat, trött på lärare som beter sig som rena idioter, trött på att lägga pengar på böcker som sedan knappt används och så där rullar det på. Det känns rent ut sagt skit att det sista året verkar bli det allra sämsta. Men av någon anledning har jag slutat förvånats. Är det detta som jag får ut av mina lånade pengar?


Tårar rullar ner för kinden...

...och jag håller på att dö av skratt här i soffan. Har nog aldrig skrattat så att tårarna har sprutat så mycket förut och allt började med att Micke helt enkelt skrattade på ett roligt sätt och jag skulle härma honom. Det hela slutade med att jag till slut inte såg något för alla tårar och att Micke fick ont i bröstet för att han skrattade så konstigt. Men roligt hade vi!


Mys med Majsan!

Idag har jag spenderat dagen hemma hos syster och myst en hel massa med Maja. Så gosigt så. Syster bjöd på mat och vi hade det trevligt. Tog en sväng in till stan också och kikade lite. Handlade på mig en duk till julen som jag tittat på i stort sett sedan förra julen. Ett par julgardiner fick följa med hem också, men klantig som jag är så råkade jag köpa för långa, så de måste bytas. Men nu har julhandlingen börjat och det är en hel massa mer som ska inhandlas (förutom julklappar). Listan kan göras lång.

Kära vänner

Om jag någon gång under det kommande vinter halvåret uttrycker att jag behöver nya strumpbyxor så säg Stopp! och hänvisa mig till min garderob. Under rensningen igår fann jag 19(!!) par strumpbyxor. Och det är enbart de som fick vara kvar. Lägg där på en si så där tio till som slängdes så har ni summan av kardemumman. Närapå 30(!!!) par strumpbyxor i olika mönster, material, tjocklekar, färger, you name it! Jag är nästan i chock.

Värvning av fotbollsfan?

Tror ni, liksom jag, att Micke med denna supersköna mysdress som jag fick efter hans resa till England i helgen, försöker värva mig som Manchester United fan?


Jag hittade den!


Godaste glassen alla kategorier är hittad. Vi hade den på jobbet i somras och jag åt den i stort sett varje dag. Har letat efter den sedan dess och idag hittade jag den äntligen.


The Filip and the Fredrik


Sitter och tittar på Vem kan slå Filip och Fredrik. Inser att jag är en jävel på att räkna bokstäver i ord. Räknade ut samtliga ord i tävlingen snabbare än Filip och utmanaren (dessutom rätt på alla). Ärligt talat så visste jag redan att jag räknar bokstäver rätt fort. Har haft ett "tiks" (stavning?) i några år där jag under vissa perioder får för mig att jag ska räkna alla bokstäver i ord och ibland t.o.m i meningar. Ibland får jag även för mig att jag ska göra det på tid. T.ex. om jag sitter i bilen och hör ett ord eller mening på radion så kan jag tänka att jag måste räkna bokstäverna innan jag t.ex. kommer till korsingen längre fram o.s.v. Don´t ask me why!


En dag i Norrköping

Blev en tur till Norrköping med syster, Maja och Helene idag. Jag skulle inte handla något, utom ev. ett par stövlar.


Läraren Madeleine

Igår insåg jag att jag snart faktiskt kan säga att jag bara har ett år kvar i skolan när folk frågar. Det känns helt underbart, jag har klarat av tre år och är inne på mitt fjärde, det känns konstigt, men ack så underbart. Jag brukar säga att det känns som att jag äntligen kan börja leva när jag tagit min examen, jag blir en människa och inte en student. Jag kommer ha klarat av ett av de största målen i mitt liv. Även om jag nu inte levt så länge så är jag rätt säker på att en utbildning på 4,5 år kommer vara en av de största, jobbigaste men och bästa sakerna som jag kommer ha gjort i mitt liv. Hur många är det som faktiskt sitter på sin kammare och är färdigutbildade när de är 24 år?

Sen är det ju verkligen inte säkert att jag kommer ha ett jobb när jag tar min examen, men det är inget jag lägger energi på just nu. Vare sig jag har ett jobb eller inte på min examensdag så har jag i alla fall en examen att luta mig tillbaka på. Jag förväntar mig inte ens att ha ett jobb när jag tar min examen, så som läget ser ut idag, men med det inte sagt att jag kommer söka arslet av mig för att få ett jobb.

Om en vecka sitter jag här och har gjort en fjärdedel av mitt fjärde år på lärarprogrammet. Var tar tiden vägen? Det är tio veckor sedan jag åkte tillbaka till Norrköping efter sommar(jobbar)lovet men det känns som det var igår. Jag har om en vecka tre fjärdedelar av det fjärde året kvar och sedan min uppsats nästa höst. Det närmar sig med stormsteg.

Bilden nedan är tagen på första "gruppfesten" vi hade. Det är nog ganska exakt tre år sedan, tänkt, TRE ÅR! Jag kan ju bara tala för mig själv, men det är väldigt intressant att tänka över hur mycket man har växt och förändrats som människa på dessa tre år också.Fru Nackspärr med kusin på besök

Här sitter jag och fru nackspärr och försöker söka lite artiklar till min hemtenta. Fru nackspärr har varit på besök här hos mig nu i en si så där en vecka lite av och till, kommit och gått som hon vill med andra ord, men de senaste dagarna har hon valt att stanna dygnet runt. Nu har även hennes kusin fröken "göra-ont-i-armen" anslutit och det känns som att de har riktigt roligt när de bråkar och sliter i nerverna från nacke till arm. Fullt lika roligt har inte jag som önskar att deras besök snart är slut så att jag kan få sova ordentligt och framförallt vrida på huvudet ordentligt. Det skulle underlätta en hel del i många situationer.


New nails


Idag blev det ett besök hos frisören för lite toppning på kaluffsen samt ett besök hos nagelterapeuten. Fortsätter med det lila, höstigt och fint tycker jag.


Reklam

Just nu går det två reklamer på tv som fastnat hos mig, av olika anledningar. Den ena får mig att skratta och den andra får mig att bli jätteirriterad.

ICAs reklam med den nya praktikanten får hela mig att skratta, det är en sådan reklamfilm som jag tror skulle kunna få mig att skratta även om jag var på mitt dåligaste humör. Micke tittar lite snett på mig när jag skrattar högt när reklamen sänds, men jag skrattar faktiskt inte åt honom på ett taskigt sätt, jag tycker bara att han är så söt när han sätter de andra tre på plats!

3:s reklam, Telefonjack nej - tack, där "3 tjejen" sitter på en parkbänk med en tuggummituggande brutta får mig att vrida mig av irritation. "A men, vaddå?, Snask, snask. "Vaa?"... Hon ser så dum ut och hennes uttryck får mig att bli galen. Om ICA reklamen får mig att skratta när jag är sur, kan denna reklam förstöra mitt humör.

(Hade tänkt lägga in klipp från youtube på dessa reklamfilmer här, men det var tydligen lite för avancerat för mig.)


Nyklickat

Dessa två anländer om några dagar i brevlådan. Intressant läsning får vi hoppas!


Det var väl på tiden

Jag tror det var i mars månad som vi var och inhandlade material till det som skulle komma att bli tavlor att pryda vår ena vägg i vardagsrummet mer. Allting blev sedan liggande i ett par månader innan jag i början av sommaren tog mig i kragen och satte ihop dessa tavlor. Sedan blev det lite paus igen i fixandet. Men så, idag kom Micke hem med en tavellist och vips, nu är tavlorna uppe på väggen. Efter lite beröm från oss själva över hur fint det blev så insåg vi att listen borde ju vara vit, så där har vi mitt nästa projekt - måla list utan att nudda vägg. Undra hur många månader det tar innan den färgen sitter där?

Vardagslyx till köksbordet

 


Ibland krävs det då lite för att få in lite ny energi hemma.


48 dagar till 1:a advent

Det går rykten om att de ar börjat julpynta på IKEA. Lite tidigt kan tyckas med min längtan efter årets jul är enorm. Första julen som jag och Micke firar ihop då vi inte bor i flyttkartonger. Dessutom har vi lilla Maja i familjen i år som kommer förgylla julen för oss alla. Jag och Linda planerar i alla fall en shoppingtur i slutet av oktober, början av november och jag vet ju vad som kommer finnas i mina påsar när vi lämnar IKEA. Men än så länge får vi nöja oss med hösten och dess fina färger som den bjuder på.


Att se sig i spegeln

Då och då bör man ta sig en titt i spegeln, inte bara en titt på kläderna för dagen eller hur frisyren ser ut, utan en ordentlig titt. Vem är det som ser tillbaka på dig där i spegeln, är det den personen du vill vara eller är det någon som du har kommit att bli när tiden passerat. Allt för ofta speglar vi oss utan att titta riktigt noggrant. Vi möter snabbt vår spegelbild innan vi springer ut genom ytterdörren, vi möter de trötta ögonen när vi kliver ur sängen, vi tittar i skyltfönstrena på vår spegelbild för att få en skymt om hur kläderna sitter och hur helheten ser ut när vi är ute på stan. Men vad spelar det yttre för roll om den man möter i spegeln egentligen inte är Du?


Äppel PäppelDetta var vad som bjöds hemma hos Jenny igår, nybakad äpplepaj med knäckig deg. Inte illa va? Super gott som passade bra med vår "hängar kväll". Lite annat gott blev det också, såklart, i fin blandning med en massa snack och skratt.


En liten present från en liten tjej

Någon har lämnat ett spår efter sig hemma hos oss. Spåret tillhör varken mig eller Micke och jag har skarpa misstankar om att den skyldige är världens sötaste systerdotter. Hon kanske ville ge sin moster en liten prestent.

Bilder från KretaRSS 2.0