-10 kg!

Efter ett resultat idag på -0,9 kg så har jag nu gått ner 10,1 kg. Gissa om jag känner mig glad. Tio kilo! Det är tio mjölkpaket. Känns så skönt att kilona är borta och att det bara är 1,5 kg kvar tills jag nått mitt mål. Nu gäller det bara att hålla fokus och fixa dessa sista.

Nu ska jag hoppa ner i sängen. I morgon väntar en heldag på biblioteket i Norrköping för att gå igenom allt material till uppsatsen som jag beställt från ljud och bildarkivet. Kommer ha fyrkantiga ögon när dagen är slut.

Den du!

Programmet Doctors står på medan jag äter sen frukost och de pratar om sömn. Det är intressant. Micke påpekar ofta att jag sover väldigt många timmar per natt. Och ja, tio timmar är inga problem för mig att sova. Ibland mer.

Men nu till det allra bästa; läkarna på Doctors menar att kvinnor behöver sova mer än män eftersom kvinnors hjärnor är mer utvecklade än mäns hjärnor.

Detta ska jag absolut påpeka för min andre hälft när han kommer från golfbanan. Så han verkligen får förståelse för min sömn. Haha!

Nybakat


Testade ett nytt bröd idag. Har inte hunnit provsmaka än men jag hoppas det är lika gott som det luktar och ser ut.

UPDATE: Herregud, så gott!


Filmhelg

Har haft en riktigt lugn och skön helg som verkligen har gått i filmens tecken. Jag är annars ingen stor filmtittare, har ofta svårt att fokusera på en hel film om den inte är riktigt bra. Men i helgen har jag känt mig på filmhumör och hunnit med hela fem stycken;

- Grown Ups
- Kick Ass (Här tappade jag dock fokus och orkade inte se klart. Udda film tyckte jag, Micke gillade den skarpt. Vi har inte alls samma filmsmak i det här hemmet)
- Sommaren med Göran
- Bröllopsfotografen
- Date Night

Perfekta filmer för en lugn och skön helg. Behlvs ingen direkt koncentration för att se dom, man behöver inte tänka något extra utan kan enbart fokusera på att ligga bekvämt i soffan. Härligt!

Nu blir det till att sova. Morgondagen innehåller morgonpromenad och uppsatsskrivande.


Lathet

Det här med att bli bättre med motionen den här veckan går väl lite sisådär för att vara ärlig. Promenad igår blev det och i onsdags jobbade jag i sju timmar av vilka jag gick och stod upp i fem, det måste väl ändå räknas som motion, om än på låg nivå? Idag hade jag faktiskt planerat en promenad alternativt ett pass på gymmet med bror. Bror reste dock bort så då återstod promenad. Blev dock lat och hoppade den. Illa, jag vet. Blev dock lite övningar här hemma istället (100 situps, 50 rygglyft och 50 armhävningar), gills det?It hurts

En del människor kan verkligen det där med att prata för mycket. Att vända och vrida på på meningar och ord så att de blir som dolkstötar i andras hjärtan. Några ord som inte betyder något när de kommer ut från första munnen kan i nästa stund få en helt annan klang och betydelse i mun nummer två. Jag blir uppriktigt sagt ledsen när människor tar saker i egna händer, förvränger och sårar någon med något som som bara var en vanlig mening i ett samtal. Lägg på en annan ton och förvräng sammanhanget och direkt så är dolkstöten där.

Vissa saker som människor säger eller gör sårar mer. Det liksom knyter sig i hjärtat. Vissa saker är man helt enkelt inte beredd på utan blir själv förvånad när de tar så hårt, och det gör verkligen ont. Ibland kanske det är så enkelt att man tror för mycket och för gott om människor. Man väntar sig inte att bli sårad för man tror inte att man har förtjänat det. Det gör ont att bli sårad av någon som man håller av och som man kommit nära.

Ibland är vänskap som en smäll på käften.

Sushi

Oj, vilken dag! Totalt kaos på jobbet där jag hoppade in några timmar idag. I morgon blir det också att hoppa in, men bara några timmar på morgonen. Behöver resterande tid till pluggeriet som sakta men säkert börja forma sig till en riktigt bra idé. Har varit och hämtat bilen efter jobbet, äntligen är den hel igen. Och äntligen en bil när det regnar dagarna i ända. Idag var det riktigt blött att cykla hem då jag prickade in den värsta skuren på hela dagen.

Nu är jag i alla fall varmduschad och uppkrupen i soffan. Ikväll blir det sushi med syster och en tidig kväll i säng så jag orkar upp i morgon när klockan ringer strax efter klockan sex. Sushi är förövrigt riktigt bra mat i min diet och det är dessutom riktigt gott. Mer sushi åt folket!


Veckans resultat!

Heja, Heja!! Vilken flygande start jag fick på den här hösten med kilona som ska bort. Vågen visade idag på -1,2 kg. Är förmodligen främst vätska som försvunnit och det gör mig inte ett dugg. Maten har funkat bra och vattnet lika så. Motionen har det dock varit sämre med. Målet är i alla fall inom räckhåll och jag mår så bra!

Jag går på mötena på ViktVäktarna för att få motivation, inspiration och lite jävlarannama när resultatet visas på vågen. Det brukar diskuteras hej vilt och jag tycker det är intressant att lyssna på människors historier och tips. Jag vet att det är omöjligt att alltid vara positiv och att ha en dålig vecka är väl inget konstigt. Men vissa personer bär på så mycket negativ energi att man frågar sig om de verkligen ens vill bli positiva. Det är himla svårt att försöka peppa och dela med sig av tips till en sådan människa när det tas emot med negativitet hela tiden.

Jaja, strunt samma. Nu ska jag äta stuvade makaroner och falukorv (riktig husmanskost) och sedan planera kommande vecka. Mer motion är tanken denna vecka!


FÖRLOVAD

2010-08-21

Lycka och kärlek


Gårdagens to do!

 Igår kväll tog jag ett race ner till källaren och bar upp alla mina böcker som jag har sedan min tid på utbildningen. Nu kommer jag verkligen inte behöva dom mer, så nu åkte de ut till försäljning i stort sett allihop. Och det ger resultat, fyra är redan sålda och en är under mailkonversation. Mindre skräp i källaren och mer pengar på kontot!Det blev inte direkt mindre kaos här hemma när jag slet fram alla böcker heller. Städning och rensning hamnar högt på priolistan nu. Dock efter både plugg och jobb så får se när tiden infinner sig.


Resultat

Idag var det åter till verkligheten. Viktväktarna fick sig ett besök och jag måste säga att jag blev glatt överraskad. Vågen visade på +1,7 kg under sommaren. Trodde verkligen att det skulle vara mycket mer, men jag får nog tacka motionen på jobbet för att det stannade där det gjorde. Har inte följt viktväktarna under sommaren så det känns skönt med detta resultat. Med detta plus har jag nu 3,5 kg kvar till målet! Inte oövervinnerligt och defenitivt inom sikte. Målet är att vara klar till jul, men självklart så tidigt som möjligt.

Även om kilona inte ökat så jätte mycket så har måtten på kroppen ökat lite här och där. Hoppas vara i fas inom ett par veckor då förhoppningsvis framförallt all vätska som jag samlat på mig har försvunnit. Nu är det träning till tusen som gäller. I morgon får det nog bli ett besök på gymmet eller simning.


Lyxdag!


Nu är jag som en ny människa. Har spenderat hela dagen iväg, först för ansiktsbehandling och fotvård och sedan hos nagelterapeuten. Jag älskar sådana dagar, önskar att jag unnade mig själv flera sådana. Men när de väl kommer är de guld värda.


Lyxhustru!

Gårdagskvällen bjöd på en trevlig tillställning på David och Linas höloft. God mat och dryck coh framförallt en glad och nöjd David! När vi kom dit fanns det lappar uppsatta där var och en av gästerna beskrevs med några ord så att man skulle få en klarare bild av vilka alla var eftersom alla inte kände varandra. Jag gillade min lapp. lyxhustru klingar fint!Idag ska jag planera kommande vecka. Åter till rutiner! Det innebär också att det är slut på allt onödigt ätande och dags att ta tag i den dagliga motionen igen. Under sommaren har jag fått motion i jobbet, men nu är jobbet slut och det är dags för promenader och gym igen. På tisdag blir det besök på Viktväktarna igen, det är några veckor sedan sist, hoppas det ska kunna ge mig lite ny inspiration och motivation. Planering är A och O för mig i livet. Jag är ingen person som lever efter infall eller spontant. Varje söndag planerar jag därför kommande veckans mat och sen är det veckohandling på måndagen. Jag planerar även träningen vecka för vecka (förutom nu i sommar). Sedan kan träningsformen kanske ändras någon dag, men målet är att ha träning planerad varje dag för att inte strunta i det. I höst kommer det även krävas ordentlig planering för allt plugg, så kalendern kommer vara fulltecknad.


Snart klar...

Hår och face fixat. Bara klädval kvar, sen styr vi kosan mot kalaset.


30-års kalas!

Idag ska David firas så det står härliga till. Hoppas solen håller i sig så vi får en fin kväll. Men frågan är ju; sol eller moln? Klänning eller chinos? Kvällarna blir kyliga fortare nu och leggins under klänningen, nja jag vet inte. Dessutom har jag ett blåmärke (eller snarare grönt nu) i storleken big-one strax ovanför vänster knä. Hur snyggt är det att matcha klänning med blåmärke? Varmt är det i alla fall, att platta håret ökade kroppstemperaturen. Blir spännande att få fejkansiktet att se bra ut. I-landsproblem! Nu höjer jag volymen på musiken, lägger på ansiktet och taggar till. Kanske ett glas vin på det?


Fredagkväll

Det är fruktansvärt irriterande och jobbigt att vara illamående och hungrig samtidigt. Har i alla fall fått i mig lite tacos nu ikväll. Jag blir som vanligt dock rastlös av att bara ligga hemma även om jag inte mår på topp. Så efter maten har det tvättats och rensats avlopp, lagom påfrestande. Inte den vanligaste fredagssysslan men det ska ju göras det också. Nu ska tvätten hängas och jag ska fortsätta vara rastlös!

Inställda städplaner

Mina planer för denna eftermiddag var att komma hem från jobbet runt halv tre och sedan storstäda här hemma, det behövs verkligen. Istället fick jag lämna jobbet ett par timmar för tidigt med illamående, yrsel och kallsvettningar. Jag har mått lite skumt sen jag och tjejorna var ute och åt i måndags, tror det kan ha varit maten. Annars brukar jag alltid tänka på vad och var jag äter när jag är ute, speciellt så här i rötmånadstid. Men hungern tog nog över i måndags och jag tänkte inte på det alls. Lida för det får jag nu.

Micke är barnvakt och han och Max är och spelar boll i parken. Det kommer nog roa dom båda i ett par timmar. Det var så sött att se dom gå iväg, hand i hand över vägen. Så medans dom roar sig så ska jag fortsätta ligga i soffan och tycka synd om mig själv.

Sista dagen på jobbet

I morgon är sista schemalagda dagen på jobbet för i sommar. På tisdag börjar skolan och allvaret igen. Sista terminen och uppsats ska skrivas. Kommer att vara kvar på jobbet som timvikarie under hösten, vilket är super. Lite extrapengar behövs alltid. Att ha jobbat så här i sommar och cyklat och sprungit i trappor om dagarna har verkligen satt sig på knäna, måste säga att jag är imponerad av de som jobbar med detta året runt och som dessutom har gjort det i flera år. Blir nog i alla fall en vecka utan något jobb nu, vilket är bra vila för knäna. På måndag har jag dessutom bokat in en riktig "Madde-dag" med ansiktsbehandling, fotmassage och nagelfix. I helgen blir det 30 års firande för David, så det blir några härliga lediga dagar innan skolan drar igång.


Världens klantigaste?

Dagen innan mormor åkte in på sjukhus så hade hon lagt in gurkor som hon nu ville att vi skulle ta reda på så att de kom till nytta och inte blev förstörda. Mamma kom för en stund sen förbi med den stora burken som jag tog emot och skulle gå upp för stentrappen som leder till porten oh sedan in i lägenheten för att dela upp gurkorna. Två steg upp i trappen snubblar jag och ramlar framåt, tar emot mig med ena handen och hör sedan hur glasburken krossas mot trappen.

Resultatet? Handen mår sådär, glasburken mår inte alls, gurkorna går ändå förhoppningsvis att äta och grannarna kommer nu säkerligen få känna ättikslukten ett antal dagar kan jag gissa.

Tisdagsmiddag


Ikväll blir det middag med dessa töser, härligt med lite tjejsnack!


Motgångar

Har haft en tung dag på jobbet idag som slutade med att jag tappade balansen på cykeln och vinglade in i en taggbuske. Ett ömmande finger (med ev. tagg kvar i), ont knä, överarm full med rivsår och en ond hand efter att jag tog emot cykeln med den. Bättre kan det ju gå.

Har sedan besökt mormor på sjukhuset. Det gör så ont att se henne ha ont och så ledsen. Vi kramades och satt och pratade i ett par timmar innan besökstiden gick mot sitt slut. Jag fick så dåligt samvete när jag lämnade henne och hon blev ensam kvar. Kommer bli många besök framöver. Älskade mormor, att detta skulle hända just dig.

Nu ska jag kramas med min andre hälft, få lite positiv energi och kanske kunna bjuda på ett leénde.

Bröllop!

Det var en jättefin dag igår och det var härligt att få dela den med Andreas och Malin. De var så fina och en och annan tår trängde sig fram under vigseln. Sedan följde middag och fest in på småtimmarna. Här hemma är vi något sega idag så det blir soffläge dagen lång.


Det fina brudparet och lilla Engla.     Jag och Micke.

Anna, jag, Malin och Linda.

Tårtskärande för brudparet.


Lite trötter

Idag är jag så trött. Så där trött så det känns som om någon har slagit något i huvudet. Skulle nog kunna somna stående, men ska hålla mig vaken och sova tidigt ikväll. Blev in ny runda på jobbet idag där jag kände mig som en vilsen höna. Ett område på andra sidan stan, så det blev kartläsning till tusen och en hel del irritationssvordomar. Men tillslut blev jag klar och nu sitter jag här. Om en timme eller så ska vi fara hem till mamma där det vankas grillat. Mums!


Minnen och längtan

Pappa uppdaterar mig då och då om var de befinner sig på sin tripp, nu senast var det Gardasjön i Italien. Låter så underbart härligt. Jag längtar till i höst då jag och Micke förhoppningsvis hinner med en resa. Komma bort några dagar och bara ta dagen som den kommer. När vi var på Kreta hade vi en bra plan; Att inte göra göra något! Inga utflykter, inga måsten. Dagarna spenderade vi vid poolen, mestadels läste vi och njöt av solen. På kvällarna åt vi mysig middag och bara njöt. Tills nästa resa (och medan jag avundas pappa och E-M) så njuter jag av bilderna från Kreta och längtar.

Höstgarderoben


Det här (stora) paketet väntade på mig idag efter jobbet. En del av nya höstgarderoben. Om ett par veckor kommer det resterande som inte fanns på lager. Alltid lika skönt att börja hösten med lite nytt. Nu hoppas jag dock att allt inte passar för då blir det ett dyrt kalas. Hade även fått en avi för ett annat paket som väntar. Är med all säkerhet klänningen till helgen. Den hoppas jag dock passar, annars är det lite panik.


Göra en Christine?

Jag funderar starkt på att börja göra som Christine i just tv-programmet "Christine". Om kvällarna när hon lagt sig kommer hon på saker som hon måste fixa med och ringer då sin egen telefon för att spela in kom-i-håg meddelanden. För just när jag lagt mig på kvällarna, då kommer alla "det-måste-jag-fixa/det-måste.jag-komma-ihåg" tankar. Som igår kväll:

-"Just, inget bröd framme, måste komma ihåg att lägga fram i morgon."
-"Komma ihåg att fixa sista med bröllopspresenten."
-"Klädhyllan är i kaos, måste fixa i morgon alternativt i veckan."
-"Tvättkorgen är full, ett par maskiner att tvätta i morgon."
-"Såg att vissa blommor på balkongen blivit förstörda av regnet, se till att rensa och kasta."

Så där ser det ut i huvudet, varje kväll. Sen på morgonen vaknar jag och hälften av alla måsten är som bortblåsta. Vet att det var minst ett par saker till som jag låg och funderade över igår men som nu inte finns kvar i minnet. Vad hände med att slappna av när det är dags att sova? Borde verkligen göra en "Christine" och spela in allt.RSS 2.0