Det lider mot sitt slut...

Lite mer än ett dygn kvar på detta år. Det är galet vad fort tiden går, känns som det bara var några månader sedan som vi firade in detta år som nu redan passerat i en rasande fart. Men som jag längtar till året 2011. Ett år som kommer med glädje, lycka och nya utmaningar. Jag tar examen och börjar mitt nya jobb. Många födelsedagar ska firas ordentligt; min fina fyller jämt, lilla bror fyller "vuxen", jag firar en fjärdedel av hundra och mamma det dubbla. Kärleken flödar och kommer att flöda ännu mer under den sena våren. 2011 kommer att bli en fint år. Vi firar in det med god mat, härligt sällskap och med vår kärlek. 2011 kommer att bli kärlekens år. ♥


Mat & Bak

Den här dagen har verkligen gått i "det godas" tecken. På förmiddagen tog jag och mormor en tur på stan, inhandlade garn till min pippi-tröja och satte oss sedan och fikade. Innan jag gick från mormor fick jag sedan nykokt risgrynsgröt med mig hem som fick bli dagens lunch. Mums! På eftermiddag och kväll har jag spenderat mestadelen av tiden i köket. Bakat bröd att fylla upp frysen med, slängde sedan ihop en paj till middag och efter det har jag "överrasknings-bakat" till bror och Carro. Jag och Carro utbyter tjänster, jag får en massage och hon får bakat bröd av mig. Tycker det är en himla bra deal faktiskt! Haha! Förra gången bakade jag frukostbullar, denna gången fick jag överraska. Ska nog provsmaka om en liten stund när det svalnat, tror det kan bli himla gott!

Nu ska jag fortsätta i "det godas" tecken genom att titta på Vad blir det för mat? och söka efter lite recept inför nyår, vi är inte riktigt på det klara än med vad som ska serveras. Jag har önskat Mickes tomat och löksallad med mozzarella till förrätt, men den resterrande menyn är fortfarande oklar...


Mellandagsrea

Tog mig en tripp på stan och fyndade lite kläder på rean. Utbudet här hemma i stan är ju inte det största, men hittade förutom två tröjor även dessa:

En mysig kofta och en superskön tunika.


Sista veckan i december

Om en vecka har jag gjort min första dag på jobbet. Overkligt men spännande. Därför ska jag nu också njuta lite extra av den här veckan, bara vara ledig utan några måsten. Idag har jag spenderat en hel massa tid med Maja. Det blev en tur till pulkabacken och det blev många glada skratt. Följde sedan med Maja och syster hem för lite lunch och ännu mer bus. Resterande tid av veckan är ganska oplanerad. Ska försöka kika lite på rean tänkte jag och så ska jag med mormor på stan för att inhandla garn till min "pippi-tröja" som mormor ska sticka till mig. Har letat och letat men inte hittat någon att köpa, så vilken tur att mormor finns.


Underbara dagar

Jag tror att jag älskar julen för att den är så lugn och stillsam. Många talar om stress, men jag har aldrig känt av något sådant kring jul. På julaftons förmiddag begav jag mig till pappa och Eva-Marie där det blev julbrunch och lite julklappsutdelning innan jag och syskonen for för att hämta upp mormor, stanna vid kyrkogården och sedan vidare till mamma där även Micke slöt upp efter att ha jobbat på förmiddagen. Kalle-Ankas jul (såklart!), julmat, julgröt, sällskapsspelande, julklappsutdelning och julfika. Glädje och värme hela dagen lång. Och detta fortsatte igår på juldagen när vi träffade hela släkten hemma hos Mickes föräldrar och åt god mat och umgicks. Det är något speciellt med julen och stämningen som infinner sig, skulle gärna vilja att julen varade lite längre. Idag njuter jag av stillheten, har tagit mig en långpromenad och nu blir det nog film i soffan.


Dagen före

Dagen före julafton är här. De senaste dagarna har jag krypit ur sängen när Micke åkt till jobbet runt sju eller åtta. Det är fortfarande mörkt ute då och det är så mysigt att tända ljus och sätta sig i soffan med dagens tidning. Idag ska jag ge mig på en ny sats kola då gårdagens blev för mjuk och så ska det även bakas en saffranskladdkaka som jag bidrar med i morgon. Annars blir det nog mest lugna gatan här hemma och såklart en massa julmusik.


Paketberget växer


Tack snälla tomten!

Tomten kom tidigt i år och gav mig den bästa julklappen som jag kunnat tänka mig. En färdigskriven uppsats och ett jobb! Jag är så glad och var tvungen att ta några danssteg här hemma när jag fick beskedet för en liten stund sen. Jag tar examen och har ett jobb, helt jävla underbart om jag får säga det själv.

TACK TOMTEN!


Saffranssnittar



Julstöket fortsätter. Idag blev det saffranssnittar som blev himla goda.


Recept: Apelsinkola

På begäran av Carolina kommer här recepten på Apelsinkolan!

Du behöver:
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal från 2 apelsiner

Gör så här:
-
Smält smör i en tjockbottnad kastrull.
- Rör ner vispgrädde, sirap, socker och vaniljsocker och låt koka utan lock i ca 15-30 minuter. Rör om då och då.
- Gör ett kulprov för att veta att smeten är tjock nog. När den är tillräckligt tjock så rör i skalet från apelsinerna.
- Häll upp kolan i oljad form eller form med bakplåtspapper. Låt svalna.
- Skär kolan i bitar. Förvara kallt.

Jättelätt att göra och supergott. För vanlig smörkola så tas apeksinskalet bara bort. Smaksättningen kan också bytas ut mot t.ex. lime, kardemumma, ingefära etc.

Nu är det jul här i vårt hus...


Vald och huggen av mig själv!
Dock är visst fem meter mindre än vad man tror så i morgon blir det glitterjakt.
Doftar jul nu. Underbart!


Julveckan

Nu är julveckan här. Lite konstigt känns det allt ändå, decembers dagar har bara flygit förbi. Har inlett denna vecka med en arbetsintervju och nu håller jag verkligen tummarna. I morgon ska jag fila med det absolut sista på uppsatsen och sedan tar jag "jullov". Ska försöka koppla bort alla jobbtankar under några dagar, vilket säkert är lättare sagt än gjort.

Ikväll ska jag pynta granen. Äntligen. På något sätt blir julen mer på riktigt när granen kommer på plats. Sedan blir det julfix de sista dagarna inför jul. Kanske att jag gör lite mer kola och tar med mig på julafton. Kan verkligen rekomendera apelsinkola, så himla gott. Ska baka något gott som Micke får ta med sig till jobbet också. Sen ska jag bara njuta hela veckan.


Kola

Smörkola och Apelsinkola.


Besvikelse och svek

Den här kvällen och sena eftermiddagen har varit fruktansvärd tung. Jag har gråtit så mycket så jag tror nu att tårarna är slut. Lagom som en gråtattack har gått över har en ny sköljt in. Besvikelse är ordet för denna dag.

Jag fick inte jobbet jag hoppades så mycket på. Kanske blev detta ännu jobbigare beroende på att en vän till mig fick det. Så fort jag fick veta det så började tårarna rinna. Jag hoppades så mycket att jag kanske till och med börjat tro att jobbet skulle bli mitt. Vilket förstås var ett stort misstag. Misslyckande var det som jag direkt kände. Totalt misslyckande. Besvikelsen över att inte få ett jobb, som jag ändå var så nära, vällde upp inom mig. Jag kände mig totalt tom. Jag är dock medveten om att detta är övergående, så småningom. Jag måste bara få smälta det. 

Sveket från människor i ens närhet är dock än värre. Jag kan inte förstå hur människor, som ska föreställa ens vänner, kan svika en så mycket. Kan man verkligen må bra av att svika någon annan? Känslan av svek och besvikelse är fruktanvärd. Jag har talat genom tårar av besvikelse ikväll, en total besvikelse som jag inte tror är övergående. Broar är brända, så är det bara. Det gör så ont inom mig, men jag orkar inte längre. Förtroende är inte längre ett existerande ord i detta.

Allting som de senaste veckorna varit vardagen; stress, sömnlösa nätter och dåligt samvete, kryper inpå. Allting väller över mig vilket också säkerligen gjorde sitt till att reaktionen idag blev så stark. En besvikelse kommer att gå över, den andra kommer att finnas kvar länge. Tårarna är slut men känslan av besvikelse kommer alltid att finnas kvar.


Väl Godkänd!

Nervös gårdagskväll var det, somnade sent och tog mig till skolan i snökaos tidigt i morse. Det är inte ofta jag är uppe och äter frukost innan Nyhetsmorgon ens har börjat. Ju närmare skolan jag kom, desto mer nervösare blev jag, ont i magen hade jag. Som tur var fick jag min uppsats opponerad först. Och det gick jätte bra. Fick veta att min uppsats är klar till 99%, ska endast lägga till ett par småsaker så är det helt klar sedan. Fick dessutom veta att jag fick VG, högsta betyg. All tid jag lagt ner har verkligen lönat sig och det känns så skönt nu att veta att det kommer räcka med att jag sitter och pillar knappt en dag till och sedan är jag helt klar. Efter fyra och ett halvt år så är jag helt klar. Vilken känsla. Dessutom kommer jag kunna ta mig mig både jul och nyårsledigt med gott samvete. Bara vara ledig. Minns inte ens när jag var det senast en längre tid.

Det fick bli McDonalds mat när jag kom hem för en liten stund sedan. Är jätte trött och tömd på energi. Ikväll ska jag enbart ligga i soffan och njuta av att snart vara i hamn. Dessutom ska jag samla på mig ny energi inför morgondagen då det är intervju och innan det även Majas luciatåg på öppna förskolan. 

Nu; slapp i soffan! 


Läsning och lussebullar

Inte mycket annat händer just nu än att jag läser dessa uppsatser. Men i morgon är det examination. Skräckblandad förtjusning kan man väl kalla det. Det varnas dessutom för snökaos i morgon och det känns ju sådär. Jag hoppas verkligen det går vägen i morgon och att jag kan få några dagar lediga under jul och nyår.

Samtidigt som jag läst så har jag idag slängt ihop en liten sats med lussebullar (igen). Jenny kommer över för tekväll lite senare och då måste det ju finnas något gott att bjuda på. Dessutom är lussebullarna omåttligt populära här hemma så jag tror inte direkt Micke blir ledsen när han möts av nybakade bullar ikväll.


Laddar!

Det enda jag gör just nu om dagarna är att läsa. Uppsats efter uppsats. Från början till slut och från slut till början. Om och om igen. I tre dagar till måste jag ha energi och sedan ytterligare några dagar för att fixa till de kompletteringar som blir, men sen ska jag tömma huvudet på allt och bara njuta av julen och ledigheten.

I morgon är det dags för arbetsintervju. Jag hoppas verkligen på detta då det är på en skola där jag verkligen har trivts när jag varit där förut. Håll tummarna för mig!


Lördag

En lördag som har spenderats i soffan har passerat. Har tittat på skidor, några avsnitt av Sunes Jul och bara myst. Nu ska den andra hälften börja med kvällens middag och jag ska bege mig till affären för att inhandla ingredienser till en mjuk pepparkaka som får bli kvällens efterrätt. Sedan blir det Så mycket bättre och förhoppningsvis SATC-filmen. Jag ska nog gömma tv-dosan ikväll eller kanske kan jag muta med bakverket...


En lat torsdag

Jag har latat mig ordentligt idag, spenderat mestadelen av tiden i soffan förutom en kort promenad och ett besök hos pappa nu på kvällskvisten. I morgon återgår jag till pluggandet igen, tre uppsatser förutom min egen som ska läsas ingående eftersom det är examination nästa vecka. Så jag vet med andra ord vad jag gör de närmaste dagarna. I morgon har jag bokat in en bodyscrub på eftermiddagen, tyckte jag var värd det. Skönt att avsluta fredagen med det och sedan raka vägen hem till fredagsmys.

Hittade bilden nedan, tagen  förra vintern i början av mars tror jag. Helt galet med snö. Undrar om det blir så här myckt snö denna vinter. Jag hoppas faktiskt det, jag trivdes med snön. Även om jag är en riktig sommarmänniska så tycker jag det är så mysigt att klä på sig lager av kläder och gå ut i kylan.


16 dagar till jul


Har pysslat med att slå in julklappar ikväll, och druckit glögg såklart. Tanken är att ha lacksigill på klapparna också, men jag har "övat" för att få till det och det blir inte bra så jag får se hur det blir med den saken.


Bästa dagen på länge!

Vilken dag! Skickade in uppsatsen, den färdiga och kompletta uppsatsen som jag kämpat med sen i augusti, strax före lunch. Med en dag tillgodo t.o.m. Detta innebär att jag nu inte kan göra mer med den innan examinationen nästa torsdag. Och när jag som bäst satt och kämpade med det sista i uppsatsen så ringer telefonen. En av rektorerna i kommunen som ville att jag skulle komma på intervju för ett jobb. Jag var tvungen att hoppa och studsa lite när jag lagt på. Färdig uppsats och en arbetsintervju på samma dag. Kan det bli bättre? Det sägs ju att händelser, bra eller dåligt, kommer i tre, så kanske har jag ytterligare något bra att vänta. Om inte så är jag fruktansvärt nöjd med dagen som den är. Nu tar jag eftermiddagen ledig, ska slänga mig i soffan och inte göra något annat än att njuta.


Bild från lördagen


Bild från skidturen i lördags.


Många fula ord ikväll

Det känns som om jag ska gå sönder. Kroppen värker efter skidåkning igår, ett antal timmar shopping idag och så timtal vid datorn i eftermiddag/kväll. Nu är klockan över elva och jag lägger ner skrivandet för idag. Några timmars sömn och sen upp tidigt i morgon och på´t igen. Har suttit och skrikit många barnförbjudna ord ikväll och varit på vippen till att kasta ut datorn flertalet gånger. Micke sitter på hörlurar i vardagsrummet, jag förstår honom. Om fyra dagar är skrivandet slut, som jag längtar. Jag längtar till den dagen jag slipper sitta vid datorn, den natten jag kan sova utan att drömma om uppsatsen, eller ja, längtar först och främst efter en natt där jag kan somna utan att vrida och vända mig i timmar först. Men den tiden kommer nog inte infinna sig förän efter nyår. Tidigast. I morgon har jag i alla fall beställt lunch hos mormor, det blir ett bra avbräck i en timme eller två. Välbehövligt.


Snöiga fredag

Det är helt otroligt vad det snöar ute. Stora flingor i mängder är det som singlar ner. Har haft en mysig lunchstund med syster på stan, ätit pannkakslunch och sedan inhandlat julklapp och pynt till granen, som vi förövrigt ska ut och hugga nästa helg. Nu ska vi snart ta och påbörja middagen här hemma, David, Lina och Selma kommer hit framåt kvällen och då blir det tacos. Fredagsmys! I morgon hoppas jag på en skidtur på förmiddagen och på eftermiddagen/kvällen väntas det sedan pepparkaksbak och glöggkväll hemma hos Jenny.

Trevlig helg!


Pepparkakshus



Lite skevt och vint, men är det hemmagjort så är det.


Snälla tomten

Snälla tomten!
I år önskar jag mig en färdigskriven uppsats och ett jobb.
Det går väl att fixa, va? Jag har varit snäll i år, jag lovar.


RSS 2.0