Veckans träningsresultat

Har just sammanställt denna veckas träning. Det blidde 390 minuter och 27,55 kilometer. Ökning sedan förra veckan alltså. I tid en ökning på 85 minuter och i kilometer en ökning med 2,7. Helt okej måste jag säga. Jag är nöjd!


Morotskaka i miniatyr

Hittade ett recept att testa på morotskaka. Jenny blir försökskanin ikväll, vi får se vad domen blir. Ska egentligen vara en stor kaka men testar med halv sats i muffinsformar.


Fint till helgen


Bra träningsdag

Börjad dagen med en promenad med Jenny efter ett inställt besök hos systeryster p.g.a. vädret och väglaget. I över en timme var vi ute och pulsade i snön och det härliga vinterlandet. Om ett par timmar är det sen dags för vattengympa. Har bara kört det ett par gånger förut så ska bli kul att se om det är något som kan tänkas läggas till på den planerade veckorträningen framöver.

Nu ska jag kurera min huvudvärk, kanske med lite mat. Två liter vatten är drucket under dagen, så inte beror det på vätskebrist i alla fall.


+/-0

Förbannad, frustrerad, besviken och ledsen. Som jag kämpat och ändå ger det absolut ingenting. Det mest frustrerande är att jag inte vet vad jag gjort som är fel. Jag har ätit som jag ska, tränat, druckit vatten, ALLT! Skit också!


Funbeat!

Hittade just till funbeat.se, där man kan registrera sin träning. Fastnade på sidan och fick fram att jag förra veckan tränade i 305 minuter och fick ihop 24,48 km. Det är väl inte så illa kan jag tycka. Speciellt som jag för bara några veckor sedan hellre låg hemma i soffan än tränade. Wihoo!

__________________________________________________________________________

Update:
Har träningsvärk i rygg (mellan skuldrorna) och mage sedan löpningen i går. Ryggen, okej men magen?

En stjärna.

Grattis till den underbaraste vännen, på födelsedagen och till det nya jobbet!
Hon är en riktig stjärna.


Dagens middag

Fiskgratäng!


Upp på bandet

Tog mig till gymmet idag, frågan var crosstrainer eller löpband. Jag har på senare tid velat trotsa mig själv och kliva upp på löpbandet, trots att jag tycker att det är lite halvvingligt i början och trots att jag får så ont i benhinnorna när jag springer. Men nu tog jag mig i alla fall i kragen och klev upp på bandet, 30 minuter blev det och jag är nöjd med mig själv att jag äntligen tog mig upp. Jag fick mersmak och vill ner snart igen och springa.


Så här rosa är jag nog inte riktigt, även om min ipod är lika rosa som linnet på bilden.
(bild från google.se)


En tanke till Haiti

Vi äter glass. Jag med jordgubbar, Micke med hjortronsylt
.
Fanns inget på tv, så kikade på gamla klipp på den här tokan:

Nu har dock Hope for Haiti now börjat, det är hjärtskärande.
En kvinna som hittas vid liv efter sju dagar säger; "Don´t be afraid of death".
Jag köpte Expressen häromdagen, då de skänkte 2 kr för varje såld tidning till Haiti. Dessa 2 kr gör ingen skillnad för min del, men kanske gör den hela summan de fick in någon skillnad.


Förändringar (på tre veckor):

  • Jag rör numera på mig i stort sett varje dag. Promenader, gym eller simning. Nästa vecka ska även vattengympa testas. Tennis är också något som jag funderar på att prova. Jag planerar varje vecka min träning och försöker hitta en bra fördelning. För bara några veckor sedan stannade jag hellre hemma i soffan och det blev kanske en promenad någon gång i veckan och gymmet var ett sällan besökt ställe.

 

  •  Jag avstår från godis, chips och läsk. Något som jag förtärde allt för ofta för några veckor sedan, gärna varje dag. För första gången på tre veckor drack jag läsk till maten igår. Att äta/dricka sådant mer sällan gör upplevelsen av det hela bättre. Tanken är att hålla uppe från godis helt i åtta veckor, vilket inte känns omöjligt.

 

  • Känslan av att vara hälsosam är en känsla som inte fanns för några veckor sedan. Idag mår jag bra för att jag rör på mig och äter som man bör. Det är inget som är jobbigt, det känns bara så bra.

 

  • Jag är, bevisligen, lättare i vikt mätt än för tre veckor sedan, nästan två kilo lättare på två veckor och förhoppningsvis ännu några hekto lättare nu. Det går om man vill. Och jag vill verkligen.


Nu är det helg!

Alltid lika skönt med fredag och en nalkande helg, även om veckan inte var så betungande. Helgen är dessutom väldigt oplanerad, men det är inget jag funderar över. Känns mestadels skönt, kanske det blir ett besök i biosalongen eftersom det inte blev av i veckan.

Började helgen på ett bra sätt med ett besök i simhallen. Ökade till 50 längder den här gången och det gick väldigt lätt. Träning i (varmt) vatten måste vara bland det bästa i träningsväg. Dock kan jag inte låta bli att gnälla över människor som inte förstår sig på att det är fler människor än de själva i bassängen (och denna gång handlar det inte om människor som simmar i bredd). Lyssna här; Bana 1, 2, 3 och 4 var till motionsimning och de andra var upptagna för skolklasser. Det som är tanken är ju då att man simmar bana 4 fram, vänder och simmar på bana 1tillbaka, då blir det inga krockar och vill man simma om så finns det plats för det (så har det i alla fall alltid varit förr och det är så jag blivit tillsagt att simmanär man är fler). Men inte alla simmar som majoriteten. Nej! Vissa simmar bana 1 fram, vänder och tar bana 2 tillbaka. Andra tar bana 4 fram och bana 3 tillbaka. Ytterligare någon tar bana 3 fram och även tillbaka. Vad är det stora problemet? När jag simmat cirka 20 av längderna var i alla fall många av de andra klara och skolklasserna slutade så då norpade jag åt mig en egen bana och simmade det resterande på.

Nu ska jag snart påbörja fredagsmiddagen som blir köttfärspaj alá Jenny! Ska bli spännande.

Trevlig helg, från en (till dagen) gnällig tant!

Bild från www.google.se

Komma i form

Det känns som jag är på G. Jag börjar komma i fas med träningen, den börjar bli allsidig, vilket känns bra så jag inte tröttnar för fort. Cirka 2,5 liter vatten om dagen och mat inom ramarna. Jag är igång och på rätt väg! Det känns inte jobbigt att träna och röra på mig, jag vet ju att det ger mig något tillbaka och det känns nästan som om jag tävlar mot mig själv. Mot den där rösten som förut alltid fick mig att stanna kvar hemma. Den rösten som sakta med säkert börja försvinna. Det är en härlig känsla och jag hoppas den håller sig kvar!

Ett år kvar!

Idag blev det en oerhört lång eftermiddag i skolan, från ett till halv sex satt jag på examinationsseminarium. Vilket var intressant, men när klockan närmade sig halv fem kände man sig lagom degig i huvudet och ville bara åka hem. Jag och Erika hade våran presentation först och kunde luta oss lite tillbaka sen, men vi var ju fortfarande tvugna att vara kvar till slutet. När det äntligen bar hemåt sen, så blev det stopp på vägen p.g.a en trafikolycka, så närmare halv sju klev jag innanför dörren. Nu är det i alla fall bara ett år kvar, ganska exakt. Underbart! Vi hade planer på att gå på bio ikväll, men jag hade missuppfattat tiden, så den var redan klockan sju och det hann vi inte med. Blir en kväll i soffan istället, gör dock inte så mycket, är rätt slut i skallen.

I morgon blir det mysdag då Harry ska spendera förmiddagen här hemma hos oss. Bebismys kan man aldrig få för mycket av. Man får passa på när man får chansen att låna lite.

Revansch!

Vågen visade på -1,0 kg idag. Jag ser det som revansch för förra veckan då jag var så besviken. Känns så skönt! Nu blir det kycklingwok med nudlar och till efterrätt vaniljglass med hemmagjord hjortronsylt! Smaskens!

1 kilometer

Idag blev det ett besök i simhallen, 1 kilometer, d.v.s. 40 längder blev det, och det var oerhört skönt. För en gångs skull var i stort sett simhallen tom på folk och mestadels av tiden hade jag två banor för mig själv att simma på. Så skulle det vara jämt, då skule jag garanterat simmar oftare. I vanliga fall får man trängas med äldre damer och herrar som gärna simmar i bredd och väldigt sakta. Jag har absolut inget emot att människor simmar i olika tempon, men ska man simma i bredd så får man också ta hänsyn till att vissa simmar i annan takt och vill komma förbi. Avslutade med några minuter i bubbelpoolen och sedan bastun. En varm bastu är inte helt fel dessa kalla vinterdagar.

Nu ska jag snart bege mig bort mot vågen, håller tummarna för ett bra resultat, men allt som är minus är bättre än inget.

Drömmar

Jag drömmer mig bort. Bort till framtiden, bort till något som kan bli verklighet. Drömmar som värmer i hjärtat, drömmar som finns inom räckhåll. Jag drömmer om den dagen då mina drömmar blir verklighet, då allt finns nära. Drömmarna finns hos mig ofta, även när jag tänker på annat finns de där och ler mot mig. Jag vill omfamna mina drömmar, alltid ha dom nära, alltid drömma vidare.

Besök hos mormor

Blev ett besök hos mormor idag på förmiddagen, alltid lika mysigt att få lite tid med henne. Passade på att låna hennes symaskin och la upp mina gardiner och sydde ett par kuddfodral. Så nu är lägenheten här hemma vårfin.

Nya gardiner i sovrummet


Matchande kuddfodral

Upphottning av köket a´la 70-talet


Snabba Cash

Nu är julen äntligen bortstädad. Har plockat lite pö om pö idag och nu är det bara gardinbyte och dammsugning kvar. Det får fixas i morgon, efter att jag lånat mormors symaskin för lite gardinuppläggning. Annars har jag haft syster och Majsan på besök idag, vi tog en liten promenad och åt lite lunch här hemma. Men förkylningen sätter sina spår och jag känner mig mosig och trött.

Ikväll pratade vi om bio, Snabba Cash, jag tog mig aldrig igenom boken, men Micke tyckte den var bra och jag tror att filmen kan vara riktigt bra. Dessutom gillar jag Joel Kinnaman i Johan Falk filmerna. Dock tror jag inte jag orkar bio ikväll och såg dessutom nyss när jag kollade på biljetterna att det inte finns några platser kvar bredvid varandra, förutom längst fram. Och ska jag på bio vill jag helst slippa nackspärr. Men kanske någon annan dag i helgen eller veckan istället.

Nu ska jag bege mig mot köket och laga tacopaj tills min andre hälft kommer hem från jobbet.


Bild från google.se


Vinterland

Blev en härlig promenad i det vinterland som råder. Minus åtta gråder känns mer normalt än minus tjugo. Rödrosiga kinder när man kommer in är härligt, då mår man bra. Nu blir det lunch och sedan borde kanske julsakerna åka ner i källaren för den här gången. Essän är inskickad, så tiden finns.


Den där vågen

Idag klev jag upp på vågen, förväntansfull. För mycket förväntansfull. Väldigt besviken klev jag av vågen med ett resultat på -0,8 kg. Det kändes som ett bakslag fast det var ett minus. Nu har det fått smälta in och känns helt okej, bara att ta nya tag. Vill till gymet, men förkylningen hindrar mig. Det gör mig sur och irriterad. Viljan finns, men kroppen orkar inte.


En våg att länga till...


Hot or not?

Kan inte bestämma mig för om jag gillar färgen eller inte...


Som ett brev på posten

Så åkte jag dit. Som ett brev på posten kom förkylning och halsont, jag som trodde jag klarat mig ifrån det som Micke haft en hel vecka. Men icke. Grundlurad blev jag. Mitt planerade pass på gymet i morse var bara att glömma, det får bli en promenad när naglarna ska fixas lite senare idag istället. Suck!

Köping

Mitt favoritprogram är tillbaka!


Hockey!

Jag och Jenny traskade i eftermiddags ner för att kolla när Micke och grabbarna spelade hockey i Woodyhallen. Det var kallt, men med rätt kläder d.v.s full mundering skidkläder så gick det bra. Dessutom gjorde ju Micke och hans lag så många mål så man höll sig varm av alla applåder! Det var riktigt kul att se killarna spela, hade väl kanske mer förväntat mig 30 killar på hal is, likt Bambi, men de var kanon duktiga. Micke fick t.o.m sätta en straff, duktiga han! Vinst blev det med 12-3. Inte illa!



Trasig bil i 12 minusgrader

Dom tre F:n har idag infunnit sig: Frustrerad, förbannad och frusen. Framförallt frusen. Det är så det blir när bilen går sönder mittimellan Norrköping och Katrineholm och termometern står på -12. Snälla pappa ställde ju upp och skulle komma och frakta hem mig och bilen, men eftersom han var tvungen att byta till sig rätt bil (med dragkrok), låna släp och köra till mig där jag satt så blev det en timme i kylan. Jag har frusit många gånger i mitt liv, men det här tar nog tusan priset. Pricken över i:et blev att bilen ändå inte kunde fraktas hem och bärgaren kommer håva in pengar! Kanske var det ändå ödet att jag innan jag klev utanför dörren i morse tänkte tanken att jag skulle lägga ner mössan i väskan i fall man skulle bli stående, det är ju vinterväglag och allt kan hända. Jo, sanna mina ord, allt kan hända. Värmen börjar i alla fall så sakta återkomma, detta efter antalet timmar i lager med kläder och filtar.


Jag frös och såg tillslut knappt något genom rutan.


The time has come

Då var det gjort. Jag är på rätt väg, mot nya mål med nya krafter. Det kommer bli tufft, men det ska gå. Viljan har jag så nu är det bara att köra järnet. Tänkte börja med promenad i morgonbitti, men termometern står på nästan -25, lite för kallt enligt mig. Försöker hitta information om öpptettider på gymmet i morgon, röd dag som det är. Dock inget funnet. Yoga kanske?

I morgon...

Idag är idag, i morgon väntar något nytt!


Solbränna!


Skulle göra mycket för den här solbrännan nu!


Ett kärt återseende!

Vad härligt det är att träffa människor igen som man verkligen kommit nära men som man tappat bort lite. Jag har haft fint besök av Erica idag här hemma och vi har uppdaterat oss om varandras lägen. Har inte setts sedan vi jobbade tillsammans i somras, så det var alldeles för länge sedan. På tre månader hann vi lära känna varanda nästan utan och innan, så det var verkligen ett kärt återseende.


Mys hos Jenny

Igår var det "Madde och Jenny tid" planerat. Jenny bjöd på ostbricka, vilket ju aldrig är fel. Mums! Det var sista ostbrickan på ett tag så det var bara att njuta för fullt.


Håruppsättning


Jag är väldigt nöjd med min frisyr som prydde mitt huvud nyårsafton till ära. Frågan är bara om jag kommer kunna göra om den någon mer gång?


2010

Jag välkomnar det nya året med öppna armar. Jag har stora mål för det nya året och jag hoppas verkligen att jag kommer nå dessa mål. Två nyårslöften finns hos mig, det ena är att hålla det andra. Önskar alla mina nära och kära en bra start på det nya året och bjuder på lite bilder fårn gårdagens firande:

Vi spelade lite spel. Jag var en jäkel på att ljuga och lura de andra måste jag säga.


Tolvslaget i kylan


RSS 2.0