Planer...

Min dag var planerad på följande vis:
Heldag med Jenny på stranden, färgning av fransar och vaxning av ögonbryn, Viktväktarmöte och sedan kolla på bröderna när de spelar boll.

Av planerna blev följande:
Inringd till jobbet, skynda hem och kasta i mig mat och sedan ner och färga fransar och vaxa bryn, ner till pappa som fick ta sig en titt på bilen som började strular i veckan och ännu mer i morse, lektion i däckbyte av pappa, hem laga mat som nu står i ugnen och förförhoppningsvis hinner jag i alla fall se andra halvlek av fotbollen.

Det blir inte alltid som man tänkt sig, det är ett som är säkert.

Idag tackar jag gudarna (eller någon) för den som uppfann fläktar. De räddar oss här hemma dessa dagar. Golvfläkten och bordsfläkten går båda för fullt.

Störande moment i trafiken

Lyssnade på P3 idag påväg ut till golfbanan där de samtalade om saker som de stör sig på. Just idag var det ett perfekt ämne för mig kände jag. Jag har haft ett ordentligt störningsmoment som har legat och gnagt hela dagen som handlar om människor och bilar.

Idag (och många andra dagar) stör jag mig på människor som:

-...måste stanna bilen helt innan de kan svänga, fast möte inte förekommer, så att jag inte hinner svänga innan en lång kö av bilar kommer på mötande sida.
-...inte har fattat betydelsen av blinkers. Speciellt i rondeller och i rusningstrafik.
-...promt ska stå så nära ingången till affären som möjligt att de använder sig av handikappsrutan, fastän handikapp inte förekommer.
-...inte håller hastigheten. Och jag menar inte att de kör för fort, utan för sakta. Jag har inget emot att människor är försiktiga, tvärtom. Men när människor ligger i 65-70km/h på en 90 km sträcka, då börjar jag fundera på om människan ens ska sätta sig bakom ratten om de är så rädda för att öka farten.
-..."burnar" i rondellen utanför vårt hus. Ett oerhört irriterande ljud, speciellt när man sitter på balkongen och vill njuta av den sköna dagen.

Nu har jag nog gnnällt klart för idag. Nu återgår jag till min bok!


Nya böcker!

Jag har spenderat dagen med syster och Maja. Först hemma hos dom där det blev solning och "spring" med Maja i trädgården. Sedan tog vi oss in till stan för lunch och lite ärrenden på stan. Jag fick en del pengar och presentkort när jag fyllde som jag inte varit sen att utnyttja. Pengarna fick gå till en ny mobiltelefon (vilket verkligen var på tiden, då den gamla sjungit på sista versen det senaste året) och en del av presentkorten fick idag gå till nya böcker. Är det något som jag verkligen spenderar pengar på så är det böcker. Och med tanke på böcker så ska jag nu sätta mig på balkongen och sätta näsan i en av böckerna jag fick av Mickes föräldrar i födelsedagspresent. Bästa avkopplingen!


Jag fick den andra boken i serien av Ann Rosman när jag fyllde. Den är utläst och jag kunde inte låta bli att köpa den första i serien idag. De är fristående vilket jag tycker är bra. Då finns det inget måste om att läsa dom i ordning även om det kanske föredras.


Åter till verkligheten

Det har varit två veckor utan koll, utan engagemang och att bara leva i nuet. Det har avverkats student, födelsedag och midsommar. Firande på firande och därimellan har jag inte varit speciellt noga med maten. Motionen har jag faktiskt hållt hyffsat koll på, ett par dagar bara då jag inte rört mig. Men har det inte blivit en promenad så har jag jobbat, vilket har inneburit en hel del cykling och spring i trappor. Idag inget av det nyss nämnda, men väl åtta timmar på golfbanan där jag gått 18 hål. Observera gått och inte spelat. Micke och hans föräldrar spelade, jag gick med och agerade hejarklack/caddie/nyfiken flickvän/svärdotter. Vattnet, dvs cirka två liter har jag också fått i mig varje dag. Men nu måste också maten tas i fas och allt det goda därimellan plockas bort. Och då menar jag inte att all glass ska plockas bort eller alla efterrätter osv. Men det kanske räcker med en glass per dag, efterrätt ett par gånger i veckan och snax på kvällen kanske bara någon dag i veckan.

Frågan är varför det är så himla lätt att hamna på fel väg men så svårt att hitta tillbaks till rätt?

Midsommardagen

Det blev en trevlig tillställning igår som varade in på småtimmarna. Så även om det blev en lugn tillställning så är trötthet det rätta orde att använda sig av idag. Jag har spenderat de vakna timmarna på balkongen med en bok i högsta hugg, minst möjliga ansträngning. Om ett par timmar blir det middag med några vänner nere på stan, matlagning är väl inte direkt den första tanken som slår en idag.


Grabbarna och Linda stod för musiken kvällen till ära, vilket sedan avslutades med gitarrspel och allsång runt bordet, en riktig sommarkväll som det ska vara.


Midsommarafton!

Klockan ringde åtta i morse för att allt ska hinnas med innan sillunchen tar vid klockan två hemms hos Linda och Oscar. Jag har hunnit varit och handlat det sista och har nu precis gjort rabarber och jordgubbspaj till 20 personer. Den första står i ugnen nu, sedan ska bara de två resterande gräddas också. Värmen är påtaglig, härligt. Här står jag i bikini och bakar. Värme ute och en ugn igång gör det inte svalt inomhus. Men vem klagar, än så länge är det sol på midsommarafton!

Glad midsommar alla vänner!


Ofullständiga pajer.


Bara ben i solen


Det blev några timmar i solen idag. Härligt! Sedan hoppade jag i gummistövlarna och sprang runt i dikena och plockade blommor till morgondagen. Nu verkar det mesta vara på plats inför firandet i morgon, endast mina rabarberpajer som ska bakas i morgon förmiddag. Sedan är vi redo att fira sommaren!


Det blir en dag på stranden

Äggmackorna är fixade och fikat nerpackat. Bikinin är på och kroppen insmord med hög solskyddsfaktor. Termometern visar på 30 grader i solen. Om en stund åker jag och Jenny mot sjön där det ska stekas. Två rödtottar i stekande sol. Rödast kropp vinner, eller?

24 år!

Jaha, då var man 24 år fyllda. Nu börjar det låta vuxet. Har haft superhärliga dagar, i söndags med pappa och Co på fika och igår lunch och fika med Jenny på dagen och på kvällen mamma och Co samt Mickes föräldrar. De sista rullade hem strax före elva igår kväll. Idag blev det ett inhopp på jobbet innan Micke lagade försenad födelsedagsmiddag nu ikväll eftersom han jobbade igår. Jag har precis hämtat mig efter efterrätten som blev en supergod blåbärspaj. Kan nog bli en till bit ikväll. Kvällen är ung!


Cheesecake med jordgubbar!

Pappa & Co har varit här och fikat och firat födelsedagen en dag i förskott. Min cheesecake blev en hit!


Bröllopshelg!

Den här helgen går verkligen i bröllopets tecken. I tidningar, på nätet och på tv har det inte gått att undgå det kungliga bröllopet de senaste dagarna. Och mig gör det inget. Förutom en promenad och en lunch med syster så ägnades hela dagen igår åt att titta på tv och följa bröllopet. Först hemma och sedan hos Jenny. Jag var fastklistrad vid tv´n, ville inte missa en sekund. En eller två tårar kom så också vid vigseln, såklart.

Man skulle kunna säga att matintaget även det gått i bröllopets tecken denna helg. Jag har ätit hela tiden. Finns inga hämningar och inget stopp, om ett par timmar fortsätter det här hemma med fika när pappa & Co kommer och morgondagen ser inte sämre ut. Så jag skyller mina extra två kilon denna helg på Victoria och Daniel.


Bokad tv!

Klockan halv fyra på lördag har jag bokat tv´n här hemma. Då ska inget störa, det ska vara tyst så att jag kan höra varje ord. Jag kan bara inte missa det omtalade bröllopet. Av nån anledning så är jag fascinerad av kungligheter världen över och har varit länge. Och jag missade heller inte Norges och Danmarks kronprinsars bröllop när de fick sina prinsessor. Även om jag nu inte varit intresserad av kungligheterna så hade jag garanterat tittat på bröllopet i alla fall. Jag tycker att det ska ses. Finns möjligheten, som den nu gör, att få se en sådan stor del av svensk historia (som det är och kommer att bli) så varför inte ta chansen.


Körkort + Cornflakespaket = Sant?

Vissa borde verkligen inte få inneha ett körtkort. Man kan ju ibland fråga sig om vissa människor har fått sina körkort i Cornflakes paketet eller liknande. Två gånger på tre dagar har jag varit på snudden att bli påkörd på en och samma parkering. Häromdagen började en tant backa ut sin bil från sin "ficka" precis när jag passerade bakom henne. Vad hände med att vända på huvudet och titta innan man kör? Jag var så säker på att hon skulle backa in i mig men det var nog inte mer än ett par centimetrar som skiljde bilarna åt. Jag blev så arg (och lite chockad tror jag) att jag efteråt blängde på henne och svor så hon nog kunde gissa vad jag sa. Idag höll det på att hända igen. Jag hade precis kört ut från min parkeringsficka och skulle åka ut från parkeringen när det kommer en idiot och kör i fel riktning, kör mot mig och svänger sedan in i en ficka precis framför mig. Vad hände med att köra i den visade riktningen och inte mot alla bilar? Suck! Vissa människor borde somsagt inte ha körtkort.

Januari vs. Juni


Jag tycker mig se en skillnad i ansiktet.
 Ja, förutom att håret är där det ska på första kortet medan halv storm tog tag i det under studentfirandet i lördags. Ser även nu att hårfärgen förändras väldigt från vinter till sommar utan en gnutta fejkande.
Januari 2010 vs. Juni 2010, nästan 10 kilos skillnad.


Update på kakfronten

Nu har jag ägnat eftermiddagen åt att leta recept på cheesecake, finns ju hur många som helst. Men tror jag funnit ett nu som jag ska använda mig av, så mina gäster kan i alla fall vänta sig cheesecake med jordgubbssås. Hade jag inte börjat jobba än, utan haft veckan ledig så hade det nog kunnat bli en hel massa kaksorter bakade. Men man får ta det för vad det är. Känner jag mig själv rätt så kommer det bakas en del under sommaren i alla fall, speciellt pajer av alla dess slag. Har föresten precis satt in två formar i ugnen där det håller på att bakas bröd. Så i morgon bitti blir det färskt bröd till frukost. Inte illa på en måndag och allt.

Baka, baka (mycket) kaka

Hela morgonpromenaden gick jag och funderade på vad som ska bakas till födelsedagen som vankas. Jag är ju ett fikamonster och har så alltid varit. Många favoriter finns, men tiden till att baka allt finns inte. Så nu måste det sållas bland favoriterna. Lättare sagt än gjort.
Studentskiva

Dagen har tillbringats med att fira Adam på hans studentdag. Min fina klänning jag köpte och skulle använda fick hänga kvar i garderoben. Dels p.g.a. att termometern endast visade 12 grader och dels för att mitt högra ben är mer blått än hudfärgat. Har på något sätt lyckas bli helt blåslagen på ena benet, tror det kan vara så att jag slår i cykeln på något konstigt vis på jobbet. Fick istället bli långklänning och skinnjacka.


(Jag är tvåarmad egentligen)

Tack...eller vad?

Det känns som ett hån. Antagligen har de väldigt dålig koll eller så vill de vara på den säkra sidan och gratulera ett halvår i förtid. Jag tror på det första alternativet. Nu är det i alla fall helg. Förutom Adams studentskiva i morgon så står vila på schemat.


Motion på jobbet!

Ännu en dag avklarad på jobbet, det går bättre och bättre och jag trivs. En av de bästa sakerna med jobbet är ju såklart att jag får spendera mycket tid utomhus. Vilket är jätteskönt så länge .vädret är på bra humör. Att jag dessutom får massor med motion känns super. För när jag kommer hem är jag ofta trött och energin till en promenad eller annan träning är väldigt liten. Då känns det skönt att redan ha fått den delen på jobbet. Cykling och spring i trappor, väldigt bra träning. Jag hoppas också att det ger resultat på vågen nästa vecka.

På tal om resultat på vågen så gick det riktigt bra i tisdags med tanke på helgen som varit. -0,1 kg visade siffrorna vilket känns som ett bra resultat efter all mat som intagits under gågna helgen. Förväntade mig ett plus vilket gör att det lilla minuset känns som ett stort.

Nu ska jag öppna balkongdörren och lyssna till barnens sång från skolavslutningen på skolan intill.

Sommar(jobbs)lov!

Idag avslutade jag mitt fjärde år på universitet. Fyra år. Det är helt otroligt. Bara en enda termin kvar innan jag kan titulera mig lärare. Och kan det bli bättre än att sluta med ett godkänt arbete på den avslutande examinationen. Trodde verkligen jag skulle få sitta med kompletteringar innan jag blev helt klart, men alltså inte.

Sedan jag kom hem har jag bara tagit det lugnt och kommer så fortsätta att göra resterande tiden av dagen. Längtar till lördag då jag äntligen får sova ut ordentligt. Har varit tidiga mornar den senaste veckan med pluggande, spa och jobbande. Men klaga ska jag inte.

Har precis avnjutit en hemmagjord mjukglass som jag hittade recept på. Inte illa att fira in sommar(jobbs)lovet med glass!

Första dagen på jobbet

Idag var det dags att börja jobba. Dagen började mindre bra med att en parfymflaska ramlade ur badrumsskåpet, ner i handfatet och vidare ner på golvet. Glassplitter över hela golvet och fram med dammsugaren. Inte den starten på dagen jag behövde. Väl på jobbet har dagen flytit på bra, alltid spännande och lite nervöst inför nya saker, men måste säga att det gått bättre än förväntat. Är dock riktigt trött i både kropp och huvud nu, så nu blir det soffan för hela slanten och sedan tidig sänggång så jag orkar ta in ännu mer information i morgon på jobbet.

En helg på spa´t!

Vilken helg vi har haft. Helt fantastiskt. Ingen stress överhuvudtaget utan bara njutit av tiden. Hur ofta vaknar man och går upp till framdukad frukostbuffé eller får flerrätters lunch och middags serverad? Och hur ofta kliver man efter frukost in i en sal och är med på en morning class och får igång kroppen för dagen. Det är bara att njuta fullt ut när tillfälle ges. Vi har njutit av det fina vädret i solstolen, tränat pilates, spelat tennis, simmat och fått behandlingar. Jag fick en underbart skön lerinpackning, vilket var en ny upplevelse. Vi lär garanterat göra om detta.Åker på spa

Idag är det dags att åka på spa. Som jag längtat och väntat. Dock far vi inte förän i eftermiddag, så först ska jag hinna njuta lite av solen och äta lunch med bror på stan. Försökte börja packa igår kväll. Det var lättare sagt än gjort. Som vanligt. Bättre med för mycket i bagaget än för lite är mitt motto, men det vore ju bra om det inte blev allt för mycket. Det verkar som det kan komma att bli fint väder hela helgen också, inte mig emot. Nu ska jag bege mig ut på en promenad i solen.


Hit ska vi!


Kvällens efterrätt


Underbara dag!

Jag ställde klockan tidigt i morse, allt för att kunna få så mycket sol som möjligt idag. Så från klockan åtta i morse, förutom en morgonpromenad, har jag varit parkerad på balkongen. Jag, en bok och en tillbringare med apelsinsaft. Allt som behövs. Nu har jag tagit mig inomhus för att skicka in min sista uppgift för denna termin. Skrev så fingrarna glödde igår så jag skulle kunna njuta av solen idag. Deadline i morgon klockan tolv, men skönt att få det avklarat redan nu. Har precis slängt ihop två limpor som står i ugnen och doftar ljuvligt och nu blir det snart middag på balkongen. Värre kan man ha det.

Äckliga blodsugare

Jag älskar sommaren, jag är en sommarmänniska ända ut i fingerspetsarna. Jag behöver sol och värme, då mår jag som bäst. Att ta promenader sådana här dagar, när termometern visar på över 20 grader och solen lyser från klarblå himmel, det är underbart. Något som dock inte är fullt så underbart är alla dessa förbaskade småkryp som ska flyga in i ögon, öron, näsa och mun. Vissa dagar kan jag bli riktigt sur och svära högt åt alla dessa kryp. Jag hoppas ingen hör mig när jag går där och svär. Idag tog jag och mamma en promenad i skogen i utkanten av stan. Och nu börjar myggbeten klia ikapp. Och stora är dom. Dessa djur är nog bland de värsta som finns.


Vågen

Det blev ett helt okej möte med vågen idag. -0,3 kg blev resultatet. Men med tanke på att jag hade gått upp cirka 0,3 kg efter Oslo vistelsen, innebär det att jag gått ner runt 0,6 kg den gågna veckan.  Så det känns som ett bra resultat. Nu är det bara att köra järnet denna vecka, spa vistelsen i helgen blir en nöt att knäcka. Men det finns en plan för helgen så förhoppningsvis går det vägen i alla fall. Träningsmöjligheter finns det garanterat gott om i alla fall, så där slipper jag inte undan. Maten är svårare eftersom jag inte vet i förväg vad som serveras, men det får bli som det blir med det. Helgen blir som en uppladdning, på måndag börjar jobbet, bara att köra på!

1 juni idag och...

  • ...3 dagar kvar tills jag och Jenny åker på spa
  • ...6 dagar kvar till jag börjar jobba
  • ...8 dagar kvar till skolan slutar
  • ...20 dagar kvar till jag fyller och ska då ha nått mitt vikt mål
  • ...24 dagar kvar till midsommar

RSS 2.0