Julmarknad

Jenny ringde och frågade om jag ville med på julmarknaden på Julita Gård idag och självklart ville jag det. Så mysigt att gå och strosa bland alla julsaker och dofter. På marknader som denna går det verkligen att spendera pengar. Jag gick lös i Matboden och fick med mig en massa godsaker hem; julknäcke, bröd, senap (till julskinkan) och morotsmarmelad. Har precis tagit mig en skiva bröd med marmelad och en kopp te. Mumsigt!


FredagsmysFavorit téet och kvällslektyren. Och så en kärleksmums fredagskvällen till ära.


Sista helgen i oktober

Jag började dagen bra med ett pass på gymet och sedan en promenad i solskenet. Jag verkar dock avsluta dagen ensam i ett hörn i soffan framför Idol då mannen min fick jobba hela kvällen lång och inte kommer hemåt förän sent. Dessutom kryper huvudvärken fram mer och mer. Nåja, det är i alla fall fredag. Helgen står för dörren och är än så länge relativt oplanerad. Vi får se vad som bjuds.

Fika är min svaghet!

Okej, ärligt folk; Visst är det inte lika mysigt och gott att fika med te/kaffe och en frukt som det är att fika med te/kaffe och ett bakverk? Jag har försökt att intala mig att det går lika bra och är lika gott med frukt som ett bakverk, men nej, det är det inte. Jag tycker om att sitta på ett café eller hemma i soffan och äta en bulle eller kaka med en kopp te till. Så är det bara, och det står jag för.

Men detta betyder ju inte att jag alltid fikar med bulle och kaka eller att jag överhuvudtaget väljer att fika, ibland räcker en kopp te och jag är nöjd. Ibland skulle jag bra gärna vilja ha en bulle men väljer en frukt. De senaste veckorna har det blivit många fikastunder framför datorn, lite för många. Dom ska det nu skäras ner på. Men jag är svag för fika, godis klarar jag mig bevisligen utan, det är inte min svaga punkt. Fika däremot, och framförallt hemmabakat fikabröd, det är gottit det.

Jag är mycket väl medveten om min svaghet för fika, jag är väl medveten om att jag vill och måste skära ner på det, men jag är också mycket väl medveten att jag kommer fortsätta att fika med bulle och kaka då och då.


Här pluggas det...


Ruggigt värre

Viket ruggigt väder det är utanför fönstret. Det blir så mörkt inomhus också när vädret är på detta vis så lamporna lyser hela dagen nu. Men jag tycker det är rätt mysigt, sitta och plugga och kunna tända ljus. I morgon är det bara en månad kvar till första advent. Som jag längtar.

Vaknade i morse med träningsvärk på lite olika ställen på kroppen, skönt att veta att träningen tar. Dock hade en huvudvärk och en nästäppa också smygit sig på under natten vilket inte var lika roligt att vakna med. Men förhoppningsvis är det övergående.

Åter till pluggeriet!

Tisdag

Idag började jag dagen med ett tidigt pass på gymmet med instruktör. Tyckte det var dags för ett nytt program och då vill jag gärna gå igenom maskinerna med instruktören, dels för de nya maskinerna men också för att repetera de gamla. Sedan blev det löpning på bandet, känns som det var ett tag sedan jag gick från gymet och var helt slut, men idag var jag det. Väntar och ser om träningsvärken infinner sig i morgon.

Har även kommit igång med skrivandet igen, det gick bättre än förväntat och det känns bra. Det jag skrivit är inskickat till handledaren för koll och nu ska jag njuta av eftermiddagen. En kopp te och en kärleksmums från gårdagens bakning får det nog bli.


Terapi

Idag åkte vinterjackan och uggsen på när jag skulle iväg tidigt i morse. Tur var väl det, så lång tid som det tog att få fram några rutor på bilen. Det är bland det värsta med vintern; att behöva skrapa rutor. Blev ett par timmar på biblioteket innan det var dags att träffa handledaren. Fick bra med peppning och förhoppningsvis kan jag komma igång med skrivandet igen i morgon. Vi har lagt upp en plan som innebär små steg i taget. Kanske behövde jag verkligen den gågna veckan för att se hur bra det faktiskt har gått hittills, även om det var tunga dagar. Nu är jag på hemmaplan igen och har lunchat med syster och nu ska jag baka. Det har verkligen kommit att bli min terapi. En bra avkoppling.


Ner som en pannkaka...

Jag bröt ihop. Totalt. Det gick inte att förhindra. Ibland är det kanske bra att få ur sig allting och sedan kunna börja om på nytt. Jag hämtade mig efter ett par timmar och försökte tänka på annat, få dagen att gå. Lunch med Jenny. Skjutsa mormor. Hem och baka. Hämta mormor. Laga mat. Nu har jag slagit mig ner i soffan och intagit efterrätten som jag bakade förut. Saffranskladdkaka. Otroligt gott. Om cirka en timme åker jag till Jenny där jag ska spendera kvällen. Soffhäng, snicksnack och saffranskladdkaka står på schemat.


Jag är så trött på detta...

Jag har kommit in i en riktig skitperiod vad gäller mitt uppsatsskrivande. En period där jag bara vill slänga datorn genom fönstret och lägga mig ner på golvet och gråtat och skrika som ett litet barn. Frustration kallas det. Jag har fått massor av feedback som jag har att arbeta med. Men kanske blev det för mycket på en gång. Jag står helt still i mitt arbete och vet inte alls vilken ände jag ska börja i. Jag blir stressad för att det bara är 1½ månad kvar tills uppsatsen ska in och framföra allt blir jag stressad för att jag kommer möta min handledare på måndag utan att ha kommit ett enda steg på vägen på en hel vecka. Jag öppnar dokumentet men allt jag ser är text i mängder, text som på sina håll är bra, text som på andra håll behöver bearbetas, men händerna och huvudet är som låsta och det är tvärstopp. Jag skulle kunna gråta floder över detta, det är nära, men jag gör det inte. Vet inte vad det ska tjäna till. Det lär ju inte gå bättre för det, ingen kommer komma springande och rädda mig från detta. Detta måste jag klara ut själv, även fast det just nu känns totalt hopplöst.

Egentligen är det väl hopplöst att skriva det här också. Vem är egentligen intresserad? Jag tjatar hål i huvudet på familj och vänner om detta, dom tycker säkert det är skittråkigt, men alla är snälla och lyssnar. Förhoppningsvis är det ju avklarat i januari när examen tas, dom liksom jag kanske ser ett slut. Även om det för mig blir mer och mer diffust hur jag ska få klart detta samtidigt som datumet för inlämning blir tydligare och tydligare och kommer närmare och närmare. Stress är väl ordet nu. Stress...


Pappas dag

Idag är det pappas födelsedag, undra hur många födelsedagar han har vaknat upp till snö. Väldigt få skulle jag gissa på. Ikväll blir det i alla fall middag hemma hos pappa, en riktigt bra början på helgen med andra ord. Jag är rätt så säker på att just denna dag för 18 år sedan så berättade pappa och mamma för mig och lillebror att det några månader skulle komma ett till litet syskon. Jag minns även hur mamma sa att det var en hemlis. Jag var sex år då och både mamma och pappa var nog rätt införstådda med att sexåring inte kan hålla sådant för sig själv. Så sant. Det första jag gjorde när släkten kom senare på dagen var att viska till min kusin, och dåvarande allra bästa vän, att jag skulle få ett syskon. Så var det med den hemlisen. Numera är jag faktiskt väldigt mycket bättre på att hålla hemligheter. Tycker det är så mysigt med vissa minnen man har sedan man var liten, minnena är ganska få men de man minns är däremot väldigt tydliga. Jag och mormor satt senast igår och tänkte tillbaka och pratade om tiden när jag, mina syskon och kusiner var små. Hur trolldeg kastades upp (och fastnade) i taket, om kojor som byggdes, samma kaksort som bakades om och om igen, tår som klämdes i dörrar och allt bus som hittades på. Härliga minnen som är så roliga att dela och det är också så roligt att få höra om saker och hyss som man hittade på som liten. Minnen som andra har av en. Nya minnens skapas hela tiden, men de gammla är lika härliga som de nya.

Vilken chock!

Så här såg det ut tidigare i morse när jag kikade ut...


Långpannebröd


Supergott bröd har jag bakat i dag.
Bjuder Jenny på detta när hon kommer hit ikväll och dricker te.


Teburk

Sprang på denna idag. Den fick bli min!


Julkalender

Min första tanke när jag såg denna underbart söta jukalender var att om vi hade haft barn hade jag köpt den direkt. Så underbart söt. Nu kunde jag inte släppa tanken på den, så beställde den ändå. Man (läs;jag) blir ju som ett barn under julen. Är den inte helt underbart söt?

Klicka på bilden för större.


Bestämt mig... igen...

Ett återkommande ämne i min blogg är detta jag nu kommer skriva om; vikt. Suck och stön. Mitt huvud har snurrat på högfart de senaste veckorna och de sista kilona som skulle bort har liksom skjutits åt sidan. Jag har fortfarande ätit bra, tränat tre, fyra gånger i veckan men dock har det därimellan slunkit ner lite annat också och möten har glömts bort mitt i allt plugg. Jag orkar inte ens försvara det, så är det bara och jag är väldigt medveten om det. Nu är det dock inte långt kvar till jul och min examen, som var mitt mål, så nu ska jag ändra riktlinje till den där bra linjen igen. Dessutom så finns det så mycket att se fram emot i vår som jag vill vara fin till, så målen finns och motivationen måste också dit.

Den här himla bakningen får nu nu inriktas på matbröd, för egentligen, finns det någon bättre frukost än hemmabakat bröd? En fylld frys med bröd att plocka fram när det behövs är mycket till hjälp. Har hittat två nya brödrecept som ska testas och fylla frysen med. Det blir ett projekt senare i veckan. Sockret är också en bov som jag egentligen klarar mig utan. Därför blir det nu nolltolerans på godis fram till julafton. Två månader.

På morgonpromenaden i morse tog jag djupa andetag och kände verkligen den kyliga men friska luften. Den luften är så härlig och verkligen behövd när man sitter framför datorn hela dagarna och skriver. Jag tänker inte sätta några måsten på träning varje dag, men tre, fyra gånger i veckan som jag kör nu är målet framöver. Jag är mycket medveten om att träning ska prioriteras, men när det blir till ett stressmoment att hitta tid till träning vissa dagar eller lusten inte alls finns, då kommer jag inte tvinga mig själv. Min uppsats är prio ett nu och kommer så vara fram till i januari. Men en kort promenad i den friska luften borde verkligen försöka hinnas med varje dag, det ger ny energi.

Nu ska jag bege mig mot köket och laga kvällens middag. Min andre hälft är snart hemma från jobbet och sedan blir det nog en kväll framför tv'n. Tidig sänggång och så halvtidsseminarium med uppsatsen i morgon hela dagen.

Ps; Idag hyllar jag regeringens förslag om lärarlegitimationen. Det ska löna sig att utbilda sig och elevernas utbildning ska komma i första hand.


Bränd tunga

Jag har lyckats bränt min tunga något så fruktansvärt. Det hände när jag drack te tidigare idag. är ju inte första gången som jag bränner mig när jag dricker te, det är väl mer en regel än undantag, men aldrig förut har jag bränt mig såhär mycket. Det gör fruktansvärt ont att äta och dricka, speciellt varmt, och det är ju inte som att det går att undvika tungan när man äter. Jag hoppas detta går över snart, för te är min räddning om dagarna när jag pluggar. Skulle chansa på ett snitt på tre koppar om dagen så jag hoppas innerligt att tungan mår bättre tills i morgon.


Att inte kunna sova

Kvart i sju slog jag upp ögonen i morse. Tydligen var det morgon då. Jag låg och vände och vred mig i sängen till två i natt så flertalet timmar sömn har det inte hunnit bli. Men tankarna är alldeles för många, det var som om hjärnan gick i hundranittio. Härliga, underbara tankar. Det sprudlar i kroppen och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Pirr i magen, härlig känsla. Kärlekskänsla. 


Dagen efter gallej!

Vilken härlig kväll det blev igår. Vaknade pigg i morse (läs: förmiddags) och då känns ju gårdagskvällen ännu bättre. Lite onda fötter och stel nacke, viket säkerligen beror på all dans. Men det är det värt! Några bilder blev det inte tagna, det glömdes helt bort i allt det trevliga. Jag får väl låna Mickes facebook och kika på bilder(eftersom jag är en av de där få som inte har facebook själv), för där lär det väl ligga ett antal jag jag gissa.

Vaknade i morse och var så oerhört fikasugen så jag slog en pling till mormor där jag vet att det alltid bjuds på fika. Så där har jag nu spenderat några timmar, vi tog även en sväng på stan i det fina vädret. Nu har jag en sats frukostbullar på jäsning eftersom bror gjort en beställning. Dessa blir dock lite annorlunda efter brors önskemål.


Fredag

Härliga fredag. Solen skiner och förutom åtevändande tandvärk mår jag kalas. Om ett par timmar blir det lunch med syster på stan och shoppande av förnödenheter inför ikväll (undra hur mycket pengar man som tjej egentligen lägger på strumpbyxor i livet?). För ikväll vankas det "90-års kalas", tre av grabbarna fyller 30 år och det ska firas med galejj! Tror min nya svarta klänning åker på!

Nu ska jag bege mig ut i köket och...taadaaa... baka. I morgon blir det säkert en dag i soffan efter kvällens galejj så kan det passa fint med lite nybakat här hemma.

Trevlig fredag vänner!


Frukostbullar.


Halva lasset av dagens bakade frukostbullar. Frysen har ekat tomt av bröd de senaste veckorna, men nu äntligen kan havregrynsgröten få sig en ersättare på mornarna.


Baka, baka mycket kaka!

Jag har kommit in i någon slags bakningsperiod. Möjligen har det att göra med att jag tycker att det är avkopplande och det får mig att tänka på annat för en liten stund nu när jag sitter med min uppsats dagarna i ända. Jag bläddrar flera gånger om dagen i mina kak- och bröd böcker här hemma för att se vad som skulle kunna bli det nästa att slänga ihop. Som tidigare sagt är det inte för att äta det jag bakat som jag bakar utan mer för själva bakningen. Tur då att min andre hälft här hemma älskar kakor och bröd, speciellt nybakat. Med det inte sagt att jag också ätit av det som bakats, men kanske i en mer "normal" mängd.

Jag är supersugen på att baka småkakor, just kakor är dock en last hos mig så bakar jag det kan nog lite för många hamna i min mage. Överväger att ev. baka en mindre sats. Då finns det inte lika många att gå och nalla av sedan. Näst på tur står i alla fall frukostbullar, vars recept jag fick av Carolina här på bloggen. Det blir nog till att baka dessa idag. Mycket jästid innebär att jag hinner med en massa plugg samtidigt som brödet bakar sig självt. Kanonbra!Bättre lycka idag!

Idag gick det desto bättre med sockerkakan. Blev en kaka med smak av kardemumma. Har precis provsmakad och oj, så god den blev!


Världsrekord!

Jag bör ju vinna något slags pris i kategorin; Världens mest misslyckade sockerkaka. Jag har aldrig varit med om något liknande...


Kall måndagmorgon

Klockan sju klev jag ur sängen i morse. Har massor att göra fram till i morgon klockan fem, då ska uppsatsen in inför halvtidsseminariet. Jag borde gå upp tidigt oftare men oftast har jag krypit ur sängen vid åtta, halv nio på vardagarna. Men det är ju just de tidiga morgontimmarna som är så sköna. Det är lite småmurrigt och lugnt och tyst. Det var minusgrader ute i morse också, desto skönare att kliva ur sängen och veta att man slipper gå ut och skrapa bilen utan ska vara kvar inne.


Framtiden

I morgon är det exakt tre månader kvar tills jag är utbildad lärare efter 4,5 års pluggande på universitet. Det känns underbart samtidigt som det är fruktansvärt skrämmande. Efter 4,5 år så ska jag verkligen ut i "det verkliga livet". Och det mest skrämmande är att jag inte vet vad det innebär än så länge.

Min plan och förhoppning är ju självklart att jobba i vår. Men jag har funderat fram och tillbaka på huruvida jag ändå ska söka kurser till våren för att ha en backup i fall jag inte får något jobb även om jag är oerhört trött på allt vad skola heter. Efter många om och men bestämde jag mig för att söka en kurs till våren i specialpedagogik som jag länge velat läsa. Det visade sig dock när jag pratade med syon att kursen har flyttats från Norrköping till Linköping, vilket inte är ett alternativ för mig att pendla dit. Det visade sig finnas två andra kurser att välja på varav den ena hade jag redan läst. Jag bestämde mig i alla fall för att söka den andra som handlar om grundläggande färdigheter i läs, -skriv och matematik. Det känns inte hundra, just nu är det inget jag vill läsa men nu har jag i alla fall ett val i januari när jag tagit examen.

Självklart hoppas jag som sagt på ett jobb, men ett fast jobb i dagens läge vet jag är svårt att få. Men jag hoppas på det. I andra hand hoppas jag på vikariat, just nu känner jag att jag hellre hoppar runt mellan olika skolor varje dag än att pluggar till våren. Jag vill ute och arbeta med det jag pluggat med. Jag vill tillbaka till skolbänken så småningom, utveckla min utbildning inom Svenska samt Svenska som andra språk. Men inte nu. Nu vill jag arbeta praktiskt, ut och möta verkligheten och utmana mig själv. Jag är hoppfull och tror att det kommer att lösa sig.

Hur det än blir så kan jag om tre månader titulera mig som examinerad lärare!

101010

Idag är det dag tolv och måldag i min maratonutmaning. Och visst har jag klarat den. Har varierat träningen mellan promenader, roddmaskin och crosstrainer mestadels. Bra med variation!

Efterlysning!

Var hittar jag snygga almanackor?

Jag älskar min nuvarande, som är liknande en filofax i svart skinn där jag i ett par år bara bytt ut bladen när nytt år närmat sig. Men nu är jag sugen på något nytt. En sådan där personlig almanacka har jag redan haft för ett par år sedan, men tyckte den var sådär nu i efterhand. Det ska vara något enkelt med snyggt.

Tips mottages!


Riktigt trött

Idag vaknade jag fruktansvärt trött efter en natt med dålig sömn och tröttheten har setat i hela dagen. Orkade inte ens ta mig till träningen utan bestämde mig för att städa lite hemma istället. Så här såg det dock ut precis när beslutet om städningen tagits på förmiddagen:Slocknade som en klubbad säl och städningen fick vänta lite. Nu har dock städningen blivit av och nu återvänder jag till soffan. Förhoppningsvis i vaket tillstånd.

Lycka!

Det må låta som en klyscha, men just nu känner jag så mycket lycka i livet. Nu menar jag inte att jag annars är olycklig, men ibland tar jag nog livet för givet och låter det passera utan eftertanke. Just nu känner jag så mycket lycka, glädje och kärlek i livet och det känns så otroligt bra. Jag känner att jag har så mycket att se fram emot i livet att jag ibland önskade att livet kunde gå lite fortare, samtidigt som jag vill njuta här och nu.Det må vara en grumlig bild, men lyckan som jag känner med Micke är allt annat än grumlig.


På repeat just nu!

http://www.youtube.com/watch?v=bsuXbkrA_AQ&ob=av2e

Den här måste lyssnas på. En helt underbar version av låten Hallelujah med Alexandra Burke.
Jag får rysningar från hårbotten ner till tårna varje gång jag hör den. Hög volym ska det vara också, då är den som vackrast.


Kanelbullar

Och goda blev dom!


Kanelbullensdag!

Jag har helt missat att det är kanelbullens dag idag. Fick höra det på Nyhetsmorgon för en stund sedan. Är sällan jag äter kanelbullar men idag ska jag köpa hem och äta. Borde väl baka själv egentligen, det är ju mycket, mycket godare. Hmm, kanske borde ägna dagen åt det...

Annars ska jag ägna dagen till att städa och tvätta här hemma. Det behövs verkligen. Uppsatsen får ligga på vila idag då jag har handledning i morgon och skickade in uppsatsen i fredags. Så kanske borde jag slänga ihop lite bullar. Tror ju inte direkt att min andre hälft blir ledsen om det finns nybakade kanelbullar när han kommer från jobbet ikväll.

Nu ska jag ut och promenera!

Ful? Snygg? Fulsnygg?


Vad tycker vi om dessa? Jag kan inte bestämma mig. Fula, snygga eller fulsnygga?

Burr!

Usch, vad jag fryser! Nu börjar den där perioden igen när framförallt händerna är iskalla dygnet runt och en filt alltid är omlindad kring kroppen. Min dåliga blodcirkulation gör sig påmind och jag skulle med glädje dra på elementen här hemma ett antal grader till. I morse vaknade jag och frös. Annars brukar jag vara varm när jag vaknar, men inte i morse. Tittade på termometer. 17(!) grader i sovrummet. 17! Jag som gärna skulle ha 22 grader, men brukar kompromissa till 20 grader. Vantar inomhus vore kanske inte så dumt...

Om en liten stund far jag hem till syster, Fredrik och Maja. Ska busa med lillskruttan och bli bjuden på middag. Inte illa. Sen ska jag spendera kvällen med min fina när han kommer från golfdagen. 

Första oktober

Idag är det höst på riktigt! Första oktober. Jag började denna höstmånad med ett akutbesök hos tandläkaren i morse med en visdomstand som krånglar. Gillar inte dessa besök. För varje gång jag går dit vet jag att det är gång närmare till den dagen de säger att de vill dra ut tanden/tänderna istället. Har två visdomständer som bårkar om varatannat. Är det inte den ena så är det den andra. Just nu kan jag inte bita ihop tänderna ordentligt för då hamnar kinden imellan. Men förhoppningsvis är det bra om några dagar.

Ska återvända till pluggandet nu. Om två timmar ska ett utkast in till handeldaren och detta bådar inte gott. Står och stampar på samma ställe och kommer ingenstans. Igår fällde jag för första gången tårar över denna uppsats och det kommer säkert bli fler innan den är klar strax efter jul.

Nåja. När utkasten är inskickat ska jag bege mig och leta efter en höstjacka. Skinnjackan jag har älskar jag, men skulle också vilja ha något annat, vet i huvudet vad jag vill ha. Hoppas bara det finns i affärerna till ett pris som matchar min plånbok. Sen blir det träning med Jenny och ikväll middag hos Mickes föräldrar. Sen är det helg. Frågan är hur den ska spenderas. Mannen min ska spela golf i dagarna två så jag vet i tusan vad jag ska hitta på...

Nu ska jag och tandvärken återgå till pluggandet.


RSS 2.0