Den sista lediga dagen

Nu är snart denna lediga vecka till ända. En vecka som jag verkligen har njutit av och faktiskt inte alls känner har gått för fort. Jag har varje dag tänkt på att njuta av ledigheten och bara gjort sådant som jag har velat. Underbart! Nu väntar veckor med mycket att göra på jobbet och spännande händelser även på hemmaplan. Sju veckor till påsklovet och går dessa veckor lika fort som de som redan har passerat så kommer det att firas påsk fortare än jag kan ana.

Nu ska jag njuta av den sista lediga dagen. En riktig slappardag tror jag att det får bli. Skid-VM, mys i soffan och kanske lite hämtmat.

Drömmar

Vad härligt det är att drömma sig bort ibland, idag har det handlat om inredning. Fick en ny inredningstidning när jag var hos syster i förmiddags och har ägnat några timmar till att drömma mig bort till ett framtida hus och i huvudet är det redan färdigstylat och inrett. Drömmar är bra, där finns det inget stopp. Framförallt är det kök och kontor som jag har helt klart för mig hur det ska se ut. Drömmar är bra somsagt.

Tapeter med böcker på är något som jag fastnade för för flera år sedan och har sedan dess velat ha i ett framtida kontor. Nu som lärare så känner jag att det här behovet av ett kontor redan är stort och med någon av dessa tapeter på en vägg skulle det bli betydligt trevligare att sitta hemma och jobba.

Gamla böcker är sådant som jag kan tycka är fruktansvärt snyggt, coolt och häftigt. De ska nästan ramla isär, lite naggade i kanten. Sådana böcker skulle passa klockrent in i mitt framtida kontor.

Ett stort skrivbord där jag kan sitta utan att behöva känna att jag inte har ordentligt med plats och en härlig läsfåtölj är sedan det som behövs för att göra rummet komplett.

Just nu i mina drömmar, så småningom kanske på riktigt...

Assistent

Jag har nu äntligen hittat en köksassistent som jag vill ha! Har letat länge och väl men först nu hittat en som verkligen faller mig i smaken. Dock kostar den ett par tusenlappar mer än vad jag tänkt mig... Svensktillverkad och dessutom verkar den av recensioner att dömma hålla år ut och år in. Denna kommer jag drömma om varje gång jag sliter med degkrokarna i köket framöver. Men förhoppningsvis blir den väl min så småningom.


Födelsedagsfirande

Nu har vi firat Mickes stora dag i dagarna två. Jag väckte honom med frukost på sängen i morse och present. Present i ental eftersom den jag beställt fortfarande inte kommit och nu har den tydligen bytt stad från Karlskoga till Uppsala. Nåja, en massa annat fint har han fått från alla snälla. Och jag har med fått paket. Pappa slog ihop min 25-års present och Mickes och gav oss den nu, en luftballongfärd. Spännande och häftigt, det blir ett äventyr i sommar det.

Nu ska jag plocka undan det sista här hemma efter firandet. Gömma kakorna långt in skåpet så jag glömmer att de finns. I morgonbitti väntar en ansiktsbehandling, härligt!


Efter en dag i backen

Herregud, så slut jag är just nu i hela kroppen. En dag i Rommes skidbackar på brädan har satt sina spår. Kommer nog vakna upp med en härlig träningsvärk i morgon, men sånt är livet. Efter en dusch hoppade jag direkt ner i soffan när vi kom hem ikväll, Micke däremot drog direkt iväg och spelade badminton i ett par timmar. Imponerad att han orkar efter dagen, jag vill inte ta ett steg till idag.

Lite sur på Posten som har slarvat med ett paket som var viktigt att det kom fram i tid, surt är väl det minsta som man kan säga om det. Paketet ligger och väntar i Karlskoga. I morgon ska jag ringa och skälla. Så tråkigt när man planerat och varit ute i god tid och så skiter sig allt.

I morgon blir det ett besök hos frisören, träning och så ska det bakas en hallonmoussetårta efter Mickes önskemål, min första. Vi får se hur det går. Nu blir det sova, sova, sova!

Situationen i skolan

Nu kan jag inte längre hålla mig ifrån att skriva några rader om den rådande situationen kring lärarna  och skolan som råder just nu i denna kommun. Jag är anställd inom en annan kommun och jobbar ett antal mil härifrån men jag blir fruktansvärt irriterad och frustrerad varje morgon då jag slår upp tidningen och det står rader efter rader om lärarkåren och skolan på olika vis. Kanske kommer jag att jobba inom denna kommun i framtiden, förmodligen är det i denna kommun som mina framtida barn kommer att gå i skolan, men frågan är väl vad det är för framtid...

Den senaste, eller förlåt, den näst senaste turen har handlat om hur eleverna i kommunen når sämre och sämre resultat i skolan. Fler och fler går ut grundskolan med ofullständiga betyg. Och nu, det senaste (eller kanske snarare återkommande) är att kommunen måste spara och gör det inom skolan. Okej, då ska vi se; eleverna i kommunens skolor når sämre och sämre resultat och med detta facit i hand så tänker nu politikerna spara in genom att minska på resurserna i skolan. Någon mer än jag som inte hänger med på den ekvationen?

Ibland undrar jag om politikerna har satt sin fot i skolan någongång eller just bara slänger sig med tankar om hur skolan verkar fungera. I en klass med cirka tjugo elever finns det oftast inte bara en elev utan en handfull om inte fler som behöver stöd på olika vis. Med besparingar inom skolan kommer resultatet förmodligen bli större klasser vilket i sin tur generar mindre tid till vardera elever. I en klass med tjugo elever finns det alltså tjugo elever som behöver stimulera sin kunskapsnivå på olika sätt och det är min uppgift som lärare att se till att kunskapsnivån stimuleras. Om det är ett lätt jobb? Inte direkt. Med större klasser och mindre resurser kommer det bli ännu mindre tid till vardera elever och stödet för de elever som behöver det kommer förmodligen också att minskas.

Att kunna klona sig vore en egenskap som vi lärare skulle behöva, att kunna stimulera eleverna utan att känna att man håller på slitas åt tjugo olika håll samtidigt. Det vore något det. Tänk den dagen man slår upp tidningen och det står att det ska satsas på skolan, att det ska tillföras mer resurser istället för att skära ner på dem. Undra vilket årtusende det kommer att ske...

Soliga Söndag

Jag slog upp ögonen kvart i sju i morse, solen lyste och jag var pigg. Klev ur sängen vid åtta och fastän klockan inte ens slagit tio så har jag varit effektiv, tvättat, strykit gardiner och sen satt upp gardinerna. Nu ska jag strax bege mig ner på stan för att inta frukost med Jenny. En bra start på söndagen helt enkelt!

Shoes

Finaste ballerinorna


En dag i köket

Idag har det bakats i mängder, bl.a. dessa vaniljbullar.

Mumsfillibabba!


Planer för ledig vecka;

  • En dag i Romme med skidåkning
  • Kalasa
  • Besöka frisören
  • Ansiktsbehandling
  • Fylla upp frysen med gott bröd (d.v.s baka en massa, wihoo!)
Förutom detta ska jag försöka luncha/fika nere på stan, vilket jag knappt gjort sedan jag började jobba, innan blev det lunch eller fika minst en dag i veckan. Sedan blir det till att bara njuta av ledigheten tillsammans med den finaste.

En skitdag

Har haft en riktigt dålig dag, jag är sur, vresig och allmänt nere. Lägga mig i sängen och gråta och sparka som ett barn är vad jag helst skulle vilja göra nu. Sedan somna och hoppas på att morgondagen blir bättre med gladare miner. Tänk att få vakna upp utan oro och olust känsla. Livet är en berg och dalbana, kanske är denna dal bara väldigt lång. Kanske kommer det snart ett berg och uppenbarar sig.

Ny vecka på ingång

Söndagkväll och snart en ny vecka på ingång. Fem arbetsdagar och sedan sportlov. Ett litet andningshål efter sju arbetsveckor som har gått i ett fasligt tempo. En vecka att hämta ny energi och samla tankarna.

Den kommande veckan är tanken att jag ska komma igång lite med träningen igen också, den har verkligen legat på is sedan jag började jobba. Och nu har jag verkligen börjat sakna den tiden och känslan som infinner sig när man har tränat klart. Så nu när rutinerna har satt sig och jag är inne i jobbet så får det bli ändring. Har ju några månader på mig att snygga till kroppen nu innan det är dags att vara sitt snyggaste.

Nu blir det soffan ett par timmar innan sängen hägrar. Solsidan, såklart. Som jag faktiskt inte fastnade för förän förra helgen då jag låg magsjuk och tittade igenom hela första säsongen. Lite efter alla andra, men bättre sent än aldrig.


...

Livet har hamnat i något slags vakuum. Det har stannat upp och slutat rusa förbi. Tankarna avlöser varandra, tankar om livet och varför det är som det är. Det är kaos i huvudet och helt plötsligt är det svårt att förstå hur livet ter sig. Jag dras mellan skratt och gråt, glädje och sorg. Å ena sidan finns den totala lyckan inom mig, å andra sidan finns tomheten och oförståelsen. Hjärtat värker. Hur kunde ett år som enbart skulle innebära lycka och glädje börja på ett sätt som ingen förstår. En början där tårar, oro och oförståelse fyller vardagen för mig och de jag håller av.

Kanske kan kärleken bära med sig en glädje som hjälper till att se framåt. Där lyckan får vara det centrala efter en tid av tungt bröst och en slitande vardag.


Det ser bättre ut...

Jag vågar knappt säga det, men det känns som att jag nu är på bättringsvägen. Idag är jag i alla fall på benen, vilket är mer än man kan säga att jag varit sedan i fredags eftermiddag. Huvudvärken är dock påtaglig, vilket förmodligen beror på brist av det mesta. Nu gäller det bara att få i sig lite annan mat än nyponsoppa.


Magsjuk

Magsjukan har slagit till. Jag har med andra ord mått bättre. Lagom som jag kom hem igår så slog den till och gårdagskvällen var inte rolig. Idag är jag totalt energilös och har mestadels sovit bort dagen. Tror inte jag varit magsjuk på cirka tio år och nu får det gärna dröja tio år till.

På återhörande när magsjukan lyser med sin frånvaro.

Torsdagshälsning

Så var den här jobbveckan snart till ända även den. Kort dag på jobbet i morgon och sedan hem för ledighet. En spännande utflykt väntar på lördag men sedan är dagarna oplanerade. Nästa vecka blir en tuff vecka på jobbet med ett par dagar som kommer innebära cirka 12-13 timmars jobb så en oplanerad lugn helg är inget jag gråter floder över.

Igår fick jag en trevlig kväll med Jenny, det var efterlängtat. Vi fikade och snackade ikapp en massa. I morgon har vi bestämt oss för att ta en tur till gymmet, där har jag nog inte satt min fot sen i november. Men nu får det allt bli ändring på den fronten. Måste ju trimma till kroppen lite nu.

Nu; soffan!

Nya ögon

Idag har jag gäspat sedan jag klev ur sängen. Riktigt trött, vilket har resulterat i att eleverna haft en mindre tålmodig lärare idag och det känns som om jag har gått i slowmotion. Hoppas på en piggare dag i morgon.

Var och hämtade ut de nya galsögonen direkt efter jobbet, spännande. Synen har försämrats och jag använder nu glasögonen i stort sett hela tiden, så då var det dags för nya.

Nu ska jag ta mina gäspningar och lägga mig i soffan med en skål ppopcorn.


RSS 2.0