Husägare!

Om några månader packar vi ihop lägenheten och går mot nya äventyr i livet. Livet som husägare ligger framför oss. Ikväll ska vi fira!

Hej å hå!

När klockan ringde i morse hade jag fått cirka två och en halv timmes sömn. Låg och vred och vände på mig och sista gången jag tittade på klockan så var den närmare tre och sedan vaknade jag till och från fram till att klockan gick igång. Så trött är dagens ord idag. Men det har gått överförväntan bra trots sömnigheten. Har avverkat det första utvecklingssamtalet, nu återstår fjorton stycken denna vecka. Nu ska jag steka pannkakor och sedan slänga mig i soffan. Blir inte många knop gjorda ikväll. Istället ska jag längta till morgondagen...

Sista dagen med vintertid

Vaknade klockan sju i morse, dessa tidiga mornar. Jobbade undan lite och avverkade ett pass på gymmet i förmiddags. Precis hemkomna från lunch på stan med Anna och Zeb är vi nu och ska strax bege hos hem till Andy och Malin för födelsedagsfika. Körslaget ikväll (såklart)! Härlig lördag med andra ord. Att solen skiner gör den ännu bättre.

Bortförklaringsexpert

Hur tusan har jag kunnat missa att det är våffeldagen idag, jag som älskar våfflor! Har inte haft en tanke på det. Får helt enkelt bli våffellunch i morgon istället. Den där våffellunchen klingar dock inte alls bra ihop med det att jag nu börjar få riktig ångest för den här kroppen som ska vara snygg till försommaren. Tiden börjar bli knapp och jag börjar inse att jag inte alls förstår själv hur jag har tänkt mig hinna detta. Om jag ens tänkt alls. Jo, men det har jag, men jobbet kom på något vis i vägen och träningen har faktiskt inte hunnits med. Jag behöver någon som drar mig till träningen eller tvingar mig ut på en promenad, att det ska vara så svårt att tvinga sig själv. Jag får väl erkänna att jag är expert på bortförklaringar. Hur botar man det...

Lycka i livet

Jag lever i en mycket spännande karusell för tillfället. Och vilken karusell sen. Även om denna vår inte blev exakt som det var tänkt i alla avseenden eller enbart handlar om lycka utan även om ovisshet och klump i magen så mår jag just nu ändå mycket bra. Ibland känns det jobbigt att säga de orden, ibland känns det svårt och "dåligt" att må bra mitt i allting. Men det gör jag.

Se på oss nu, livet är vårt.
Se nu den framtid som vi kommer få.

Sömn... en gåta?!

Halv åtta klev jag ur sängen i morse. Halv åtta!! Då hade jag legat vaken och tittat i taket i en halvtimme. Klockan tio hade jag jobbat undan en massa jobb och ringde till mormor och frågade om hon var hemma. Så det blev fika hos mormor och så tog vi en timmes promenad i solen. Men vem fasen kliver ur sängen halv åtta på en söndag frivilligt? I veckorna sover jag som en stock (drömmer iof en hel massa knas, men jag somnar fort och sover) och önskar att jag ska få vända mig om och sova ett par timmar till när klockan ringer vid sex. Men på helgen när jag får sova då ska det vaknas tidigt och sedan ligger jag och stressar upp mig och gör "kom-i-håg" lappar i huvudet. Om fyra veckor är det påsklov, då åker vi bort i tre dagar och då kan jag inte jobba. Det ska bli skönt! Jag tycker mitt jobb är kanon, men ibland längtar jag ett år framåt i tiden, när allting inte är "första gången". Nu är det första gången med mycket; omdömen, utvecklingssamtal, nationella prov, föräldrarmöten osv. Mycket att lära och ta in.

Näe, nu får det nog bli sängen. Läsa ett kapitel eller två och sedan slå ihop de (blå)gröna.

Bio + Körslag!

En lördag med jobb. Micke försökte räkna ihop hur många timmar jag jobbat denna vecka, men jag ville inte höra. Förtroendetiden för några veckor har i alla fall förbrukats. Jenny föreslog bio nu på eftermiddagen så det blir det. Hur många lingon finns det i världen ska vi se. Lagom ansträngande och förhoppningsvis får vi skratta lite också. Sedan blir det Körslaget, som resten av Katrineholm skulle jag tro. Måste ju heja fram våran kör!

Stress, stress...

Liiiite mycket just nu. Extern hjärna efterlyses. Gärna två! Veckorna springer iväg och det känns som att allting som ska göras aldrig blir gjort, det står bara och växer på hög även om det hela tiden avverkas en massa saker. Hur är det möjligt? Kom-i-håg listor är numera mina bästa vänner (tack till den som uppfann post-it lappen!). Fyra veckor kvar till påsklovet och en väntande weekend, just nu låter det härligt. Sova tidigt ikväll med andra ord.

Fiskburgare

Hemmagjorda fiskburgare med pommes.

Härliga helg!

Blir lika förvånad varje helg att söndagen kommer så fort, jag har så svårt att njuta av en ledig söndag utan tänker enbart på jobbet och det som behöver göras i veckan. I går hade vi i alla fall en härlig dag som jag började redan innan åtta, vaknade pigg och klev ur sängen och satte mig och jobbade i ett par timmar. När Micke vaknade åka vi till David, Lina och Selma där det blev god lunch, husprat och lite bus. Sedan for vi mot annat äventyr och kvällen avslutade vi sedan spontant hemma hos mamma med syskonen där det blev mat, melodifestival och sällskapsspel. En härlig och solig lördag med andra ord, vårkänslorna fanns verkligen. Mer och mer av marken börjar bli snöfri, underbart! Nu blir det lunch med syster på stan. Idag ska jag verkligen försöka njuta även av denna söndag.

Kväller

Har precis stängt ner jobbet på datorn, det där med att lägga tio timmar som förtroendetid i veckan utöver de schemalagda 35 timmarna är i alla fall inga problem för min del. Denna veckan kan det nog bli det dubbla om inte mer då jag ska ägna helgen åt att skriva omdömen. Tiden räcker liksom inte till på annat vis. Som tur är blir det lite trevliga avbrott för fika på olika håll och kanter och även en titt in i framtiden. Härligt med fredag i morgon! Det är tusan den bästa dagen på hela veckan, underbart med vetskapen om ledigheten som ligger framför en.

Natti Natti!


Måndag

Hemkommen från jobbet, sockerkakan till i morgon (då det väntas besök direkt efter jobbet) är precis färdiggräddat och snart ska vi iväg på spännande äventyr. Dagen på jobbet har gått i ett och likaså efter hemkomsten. Men denna vecka är spännande på många sätt, en bra vecka med andra ord. Härligt när måndagen inte känns som en evighet till helgen.

Music!

Här hemma sitter vi med musik strömmande ur varsin dator, går igenom en massa nytt och gammalt, fint och sådant som är mindre fint men lite roligt. "Lyssna på den här!" hörs från av oss då och då. Vissa låtar pirrar det till i magen av, en härlig känsla och jag slänger blickar åt min fina. Han som betyder allt. Han som ger mig kärlek varje dag och som kommer finnas vid min sida livet ut.


Helgfint


Mitt i veckan

Redan onsdag och mer än halva jobbveckan har gått. Har haft en bra dag på jobbet med mycket skratt och härliga samtal. Åh, vad jag verkligen hoppas att det blir en möjlighet till förlängning när mitt vikariat tar slut till sommaren. Onsdagarna är långa dagar och jag har bara haft ett par timmar här hemma sedan hemkomst, blir nog någon timme till framför tv´n och sedan tidig sänggång med lite läsning innan det är dags att släcka lampan. Att läsa innan jag sover är min avkoppling och ett måste. Just nu när det är mycket att ta in och ha i huvudet på jobbet så är det väldigt "lätta" böcker, inga tunga funderare nu inte, de sparas till sommaren när jag förhoppningsvis kan spendera en hel del tid i solstolen. Böckerna som jag fyndade på bokrean står och väntar i bokhyllan, så i sommar kommer det finnas att läsa.

Denna läses nu, alldeles lagom (o)komplicerad.

RSS 2.0