Vinter hos mamma


Helt ofantligt med snö. Var tvungen att fotografera igår när jag var hos mamma för att kunna komma ihåg hur mycket snö det faktiskt varit. På bild nummer två syns knappt häcken längre som är närmare en meter hög.


Söndag

Vaknade med världens huvudvärk i morse, som tur var blev det något bättre efter en promenad ute i friska luften. Följde sedan med Jenny till Norrköping, tack vare rean som härjar överallt så införskaffade jag mig ett nytt underställ (eller rättare sagt jag skaffade mig ett eget eftersom det jag använt de senate åren är Mickes). Blev ett rosa/svart, himla snyggt!

I morgon börjar praktiken, den gör mig mest stressad just nu eftersom jag har min andra uppgift också som måste göras under dessa tre veckor. Men jag har en bra plan över uppgifterna på praktiken, så det kommer nog lösa sig.

Nu ska jag försöka övervinna mitt enorma sug efter kakor, godis, chips och allt annat som har grott i min kropp under dagen. Jag skulle lätt kunna åka till ICA och inhandla allt detta och sedan bara moffa. Men jag måste hålla mig ifrån, måste. Nu ska jag laga mat istället, hoppas det kan ta bort det värsta suget.


I hjärtats tecken.

Vi är inne i vecka åtta nu, vilket också innebär den åttonde veckan av min viktnedgång. På dessa veckor har jag lyckats gått ner 4,4 kg och jag känner nu att det börjar hände lite. Dels för att att siffran av min viktminskninmg blir större och större men ockdå för att jag nu faktiskt får på mig någrsa av mina jeans igen. Tänk vad några kilon kan göra i klädväg. Vecka åtta betyder också åtta veckor utan godis och dealen var att jag får äta godis denna helg om jag vill. Sedan blir det nolltolerans för godis igen fram till påsk. Och enbart för att vi faktiskt hade en chokladask hemma så har jag ätit ett par bitar. Observera ett par. Kommer säkerligen bli ett par stycken till idag, men jag är så stolt att jag faktiskt håller mig till just ett par stycken och inte trycker i mig bara för att jag får.



Idag har jag och syster haft lite av en systerdag. Bara vi två. Jag tror faktiskt inte att vi har umgåts bara vi sedan Maja föddes i juli. Så vi tog oss en långlunch och en tur på stan med bl.a. ett besök på bokrean där jag fyndade två böcker som förmodligen kommer få ligga i hyllan fram till sommaren innan de hinner läsas.

Ikväll blir det en kväll hemma hos mamma. Vi ska laga mat och bara vara, förmodligen kolla på lite på OS också. Vi ska nog agera pizzabagare. Får se om lilla bror är hemma, annars blir det en mamma-dotter kväll, vilket vi nog inte haft sen jag flyttade hemifrån.

 


Här sitter jag...


Moffar chips, har snart tryckt i mig ½ kg vinddruvor och läser (egentligen ointressant) skvaller.
Skön eftermiddag med andra ord. Man kan ju ha det värre. Min bror kom dessutom förbi förut och gav mig ett par skor, riktiga vinterskor. Inte illa! Tack bror!


Helgen är här!

Vad var det som hände? Häromdagen var det tio minusgrader och strålande sol, idag är det grått och regnar ute. Jag har nog faktiskt inte klagat över snön en enda gång den här vintern, jag har tyckt att det har varit mysigt att äntligen fått haft en riktig vinter. Men jag har fasat över att denna dag skulle komma. För genast blir allt smutsigt, skitigt och blött. Men trots tråkväder så gav jag mig, i sällskap av Jenny, ut för en promenad i regnrusket. Regnstället på, men någon härlig promenad kan jag inte påstå att det var.

Det är fredag i alla fall, härliga fredag (förutom regnet då). Ska lata mig idag tror jag, inte göra speciellt mycket. Har plockat lite här hemma och nu kommer nog soffan få ett långt eftermiddagsbesök.  

GULD!


Nu kan jag sova gott.


Mitt i veckan

Började dagen underbart med en ansiktsbehandling. Det sköna med behandlingen överväger den lilla stund som är mer åt hållet smärta. Blev sedan en fika med Linda innan jag begav mig mot mormor där det bjöds på lunch. Under ytan har det varit en inte allt för bra dag, nu är jag på återhämtning. Lyckades dock laga en inte allt för god middag nu ikväll så istället blir det att äta sig mätt på pannkakstårta. Kanske inte fy skam det heller...


Kanske inte riktigt såhär, men nästan.
(bild från google.se)


Pannkakstårta


Micke ville ha pannkakstårta på födelsedagen, så det fick han. Min allra första som jag gjort och den fick mycket väl godkänt av den erfarne "pannkakstårts-ätaren". Måste säga att det var väldigt gott. Pannkaka, blåbärssylt och grädde. Mums! Dock något mätt nu efter allt ätande; fika, middag och pannkakstårta.


Födelsedagsfika

Mamma och mormor har varit här på födelsedagsfika.
(Och jag fick chans att använda mitt fina kakfat)


Effektivitet

Den här måndagen känns mycket bättre än den förra. Underbart. Kanske kan det bero på solen som faktiskt skiner utanför fönstret. Jag känner mig dessutom efflitektiv idag, vilket gör att jag får en härlig känsla i kroppen av att jag gör något vettigt. Började dagen med en promenad i kylan med Jenny. -18 grader stod det på termometern när jag klev ur sängen i morse. Men det var faktiskt en skön promenad med bitande kyla i kinderna.

Sedan promenaden har jag setat och letat avhandlingar till min uppsats och hittat en hel del bra (hoppas jag). Har i alla fall reserverat flera stycken och jag börjar bli mer och mer taggad till att skriva den här uppsatsen. För tillfället håller jag på att styra upp födelsedagsfika för min man som fyller år i morgon. Enligt han själv så skulle han nog kunna klara sig utan firande, men jag är av åsikten att lite firande måste man ha. Om inte annat för att det är trevligt. Och jag vet dessutom att han uppskattar det när det väl ordnas. Födelsedagsfika i morgon innebär att jag nu ska sätta igång att baka och inser också att en städning är på sin plats.


Hur mycket snö finns det?

Jag läste just att de varnar för att det kommer att komma cirka tre decimeter snö här i stan fram till midnatt. Det är galet. De råder även alla som kan stanna hemma att göra det, dels p.g.a. väglaget men också p.g.a. kölden och blåsten. Det känns inte på riktigt, jag kan inte minnas att det varit på det här viset förut. Jag trotsade dock vädetgudarna i förmiddags och tog en promenad med Jenny. Det är skönt att vi kom ut, men promenaden var inte skön. Det blåste för fullt och snön stack i ansiktet. Blev en varm och lång dusch för att få upp kroppsvärmen igen när jag kom hem.

Vi lyder inte i kväll heller, utan beger oss ut i kaoset då med. En tripp till Oscar och Linda blir det där det vankas musiktävling. Tror det kommer bli en trevlig kväll. Ska väl snart börja lägga på ansiktet och fixa medan herrn i huset får stå för maten innan vi far iväg. Ikväll blir det kantarellgryta med ugnsstekta rotfrukter. Smaskens!


Mycket OS

En tv men två sändningar som måste ses. Vad gör man?
Jo, så här!

Ett silver blidde det. Fint!


Efter mycket letande...

 ...så har jag nu hittat den perfekta väskan (enligt mig). Inte för stor och inte för liten.


En dag med syster och Majsan

Har spenderat mestadelen av dagen med syster och Maja. Så mysigt att få lite bebismys då och då. Även om jag knappt tycker att Maja är bebis längre, sju månader och stora tjejen snarare. Det är t.o.m. mysigt att få en leksak drämd i ansiktet eller lite mat kletat på sig. Det är en intressant betraktelse, för jag tror knappast att jag skulle tycka det var lika mysigt om någon annan slog mig i ansiktet eller kletade av sig mat på mig. Det är ungefär som när man umgås med små barn över lag och det rapar ellerr fiser och alla vuxna utropar: "Åh, vad duktig du var nu lillagumman/lillagubben". Det är ju knappast något man säger om sambon sitter och rapar eller fiser i soffan. Det är roligt tycker jag. Undrar vid vilken ålder det övergår från duktigt/gulligt till ouppfostrat och äckligt? Jag myser i alla fall i fulla drag alla de stunder jag får med Maja. Med syster också för den delen, bästa systern!


Torsdag

Den här dagen är konstigt, jag har ingen tidsuppfattning alls. Det känns som att klockan är runt tre på eftermiddagen, men egentligen slår den snart fem. Kan bero på att det blev schemaändringar i skolan och föreläsningen lades mellan klockan tre och fem istället för tio och tolv som de legat de tidigare dagarna. Därmed hann jag med ett besök på gymmet innan jag åkte till skolan. Vilket var tur, träning behövs den här veckan.

Besöket på vågen i tisdags blev lite av en besvikelse, även om jag redan innan hade en konstig känsla i kroppen. -0,1 kg blev det fjuttiga resultatet. Men bättre än inget alls försöker jag övertala mig själv om. Hoppas på bättre resultat nästa vecka.

Nu ska jag varva ner, har blivit mycket tankar kring skolan senaste dagarna med D-uppsats och allt vad det innebär. I morgon tar jag en paus (iof bara för att jag inte har hunnit få hem materialet till de kommande uppgifterna ännu). En pausdag som innebär träning, lunchdejt, fikadejt och kanske lite städning.


Semle-ätar dagen

Idag ska man visst äta semlor berättade Micke i morse. Jag som inte är något stort fan av semlor har ingen större koll på den här dagen. Jag gillar inte mandelmassa och att äta en (torr) bulle med massor med grädde känns inte så hett. En semledag för tre år sen (tror jag) så bakade Pillans pappa semlor till oss och då gjorde han specialare med vaniljkräm i till oss som inte gillade mandelmassa. Det var smarrigt det. Det kan jag tänka mig. Ska visst finnas sådana på Sultans att köpa, men ryktena säger att deras semlor brukar vara torra, så då får det vara.

Nog om detta. Idag fick jag en inblick i vad mitt D-uppsats skrivande kommer att innebära. Om en månad ska jag kunna redovisa ett PM på en uppsatsidé som ska innehålla de första delarna av en uppsats. Gör jag detta bra har jag det till stor hjälp sedan när uppsatsen väl ska skrivas i höst. Så nu får jag känna på det riktiga studentlivet i några veckor. Det ska läsas till föreläsningar, skrivas paper, skriva ett uppsats PM, ha praktik, skriva ihop uppgifterna från praktiken osv osv. Så jag vet vad jag gör de närmaste sex veckorna.

Nu inväntar jag Jenny, sedan far vi mot vågen. Idag har jag en läskig känsla i kroppen...


Allergisk reaktion

Här sitter jag med en kliande hals och jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Så går det när man inte kan låta bli muffinssmeten (med ägg i). Bakade lite morotskaka för att få upp humöret lite, plus att jag lovade min lärare fika i morgon för att hon flyttade en handledning så jag slapp åka idag. Så två flugor i en smäll. Jag hoppas de blir lika goda som förra gången, får bli provsmakning ikväll till OS.

Ingen bra dag

Idag är det ingen bra dag. Är det för att det är måndag? Jag vet inte. Jag är trött och känner mig allmänt nere, har inte lust med något alls, vilket känns jätte jobbigt eftersom jag vet vad som ligger framför mig de närmaste veckorna med mycket plugg och praktik. Jag ska iväg på studiebesök om en timme, lusten till det är noll. Jag skulle vilja kasta allt som har med skolan att göra i soptunnan och dra täcket över huvudet. Gå och lägga mig och vakna en dag när solen skiner, fåglarna kvittrar och himlen är blå. Jag önskar Micke hade varit ledig idag, då hade jag legat i hans famn hela dagen och struntat i allting annat. Torsdagar har alltid varit veckans tråkigaste dag förut, jag tror att måndagen kan ha tagit över den rollen. Kanske hoppas jag det, då kanske den här tråkiga känslan försvinner tills i morgon.

Det går inte ihop idag

Jag är supertrött i huvud och kropp. Huvudet bultar och jag har en hel massa att läsa och skriva inför kommande vecka, det går helt enkelt inte ihop. Jag vill hellre slänga mig i soffan bredvid Micke och titta på OS, men det är inget alternativ just nu. Att läsningen inte är fullt så intressant som jag hade hoppats gör inte saken bättre.

Hann med ett pass på löpbandet i förmiddags, lyckades få nödstopp på bandet, det var en ny upplevelse. Ska försöka undvika det i fortsättningen. Aja, svammel, svammel. Allt för att slippa läsningen i några minuter men nu är det lika bra att återvända.


OS

OS är igång. På kvälls och nattetid. Illa. Det kommer att betyda många sena kvällar, förmodligen en del vakna nätter och tidiga mornar. Men så får det vara, tur att det är slut innan praktiken börjar i alla fall. Jenny och jag har precis tittat på skidskyttet och ätit smarrig fruktsallad med vaniljsås. Nu tittar jag på skridskor, det är ingen sport som intresserar mig, men ändå ska kollar jag. Det är ju OS.

Maja på besök


Utmaning!


Vi är duktiga vi!

Vi klarade det! Katrineholm - Valla, 13,56 km på två timmar. Att vi var trötta efteråt är ingen överdrift och humöret gick lite upp och ner under promenaden, ibland kändes det flygande lätt, ibland var benen som spagetti. Men vi tog oss igenom det, i nysnö. Duktiga vi!

Idag är benen och fötterna möra, men på ett skönt sätt. Men det blev i alla fall vila idag från träningen och jag har istället haft en riktigt lugn dag. På förmiddagen var jag och mormor på kyrkogården vid morfars grav, tre år sedan idag, det känns fortfarande konstigt. Hjälpte henne sedan att handla och sedan fick jag våffellunch, Mums och mys! Har sedan fikat och pratat massa strunt med Linda, flera timmar blev det, så trevligt så.

Laddar för promenad med (monster) måltid

Ser mer ut än vad det var, men det var en rejäl lunch idag.
Har jag förresten nämnt att jag dille på morötter?


Milen

Idag ska jag och Jenny anta vår egen utmaning om en promenad till Valla. En promenad på ca en mil skulle jag tro och jag tippar på en tur runt två timmar. Väl framme blir det ett besök hos syster i väntan på att Micke slutar jobba och plockar upp oss på vägen hem. Blir nog en skön promenad där benen och fötterna kommer vara i behov av vila till kvällen. Så nu laddar jag med att snart dra igång dagens lunch.

Vågen - Min vän!

Tisdag innebär vägning numera. Så idag blev det hem från skolan, släppa alla väskor och sedan fara iväg. Och vågen var min vän, precis som förra veckan. Men idag en ännu lite bättre vän. -0,9 kg! Tack och bock för det.


Gårdagens promenad med syster.


Måndagmorgon


Dagens frukost är i magen. Nu beger jag mig snart till Valla för att spendera dagen med syster och Maja.


Kalashelg!

I helgen har det kalasats rejält, mycket trevligt. Igår bjöd Jenny in till examensfest med snittar, bubbel och trevligheter. Många härliga skratt och Buzz-spelande (där jag även vann en omgång, grattis till mig som sällan vinner i spel) hanns med innan natten tågade in och festen avslutades. För vissa, som mig själv, slutade kvällen piggt efter att ha tagit det lugnt med bubblet. För andra slutade dock kvällen bakom soffan eller med hicka, men roligt hade vi. Hederliga helkvällar är de bästa festerna enligt mig.

Idag blev det en liten lugnare tillställning då Wilma hade kalas och firade 3 år. Blev fika, lek och tittande på bilder från Thailand som Mickes föräldrar nyss besökt. Nästa resa jag gör ska jag också ha terass intill poolen och få roomservicen framkörd i en liten båt.


Trötthetskänsla

Min kropp värker något enormt och fötter och ben är värst. I ena foten känns det som jag har en spik uppstucken i hälen som gör ont varje gång jag sätter ner foten i marken. Men vill man vara fin får man lida pin, brukar det ju sägas. Löpbandet, simning och promenad på samma dag gör sitt för kroppen och igår kunde jag inte annat än att ligga i soffan på kvällen. Men det är ändå den sköna tröttheten som infinner sig, tröttheten som säger att jag har rört på mig och behöver lite vila.

Och vila ska jag göra i eftermiddag. Snart äta lunch, ta en lång dusch och sedan ladda inför kvällens bravader hos Jenny som bjuder in till examensfest. Tävlingsnerverna ska plockas fram för det blir visst lite buzz-spelande.

Mitt i denna trötthet glädjs jag ändå åt att på fyra veckor ha tappat ca 20 centimeter på kroppen. Det känns bra att det visas på fler sätt än på vågen när man ligger i och vill förändra sig själv.

En riktigt latardag

Vilken latardag jag har haft idag, det är inte många minuter som jag har tagit mig ur soffan. Sov länge, klev nog inte ur sängen förän strax före elva. Sedan har Jenny varit här en stund när hon hade några timmar fria från jobbet och nu har jag precis tittat klart på veckans avsnitt av Paradise Hotel. Det är min dag det, inte mycket nytta som gjorts med andra ord. Snart ska det dock lagas mat alldeles snart och sedan bär det av mot vattengympan och varm bastu på det. Ett bra avslut på en lat dag.

Snöyra

Det verkar finnas hur mycket snö som helst, det tar aldrig slut. Men jag klagar inte, hellre snö och vackert landskap än regn och slask. Det ända tråkiga är att borsta av bilen gång på gång, nästa flytt får det bli krav på garage. Resan till skolan gick idag i ca 60 km/h hela vägen och tog över en timme, skönt att det inte var jag som körde. Väl framme körde vi fast med bilen och allt blev förskjutet, men nu är jag hemma i alla fall. Har t.o.m. gett mig ut i snöyran med Jenny på långpromenad, i 90 minuter trotsade vi vädergudarna. Skön promenad, men nu äör jag slut i benen efter allt pulsande. Blir därför soffläge en stund nu innan maten ska ställas på bordet.

Jenny ville visa hur mycket snö det är ute!


Tankar om kilon

Positivt resultat på vågen idag vilket känns skönt efter förra veckans besvikelse. En viktnedgång på -0,5 kg blev det och det känns helt okej. Man strävar alltid efter mer känns det som, men jag är nöjd med detta. -0,5 kg är vad jag hade i snitt i veckan förra gången jag gick ner i vikt och det är nog vad jag kommer få rätta mig efter denna gång med, vilket i och för sig inte är fy skam. Kommande vecka innebär bl.a. min första stora prövning så här långt i min viktminskning, jag är peppad att klara det på bästa sätt och försöker förbereda mig så gott jag kan. Så här långt är resultatet -2,3 kg! En viktminskning som skett på fyra veckor. Inte illa egentligen. Jag är stolt över mig själv som har kommit igång och kommit denna bit på vägen. Från förra gången vet jag att det är de första kilona som är jobbiga, innan man ser större siffror och inser att det faktiskt gör skillnad på kroppen. Förra gången vet jag att det släppte vid 6 kg, det var då jag började känna att jag tappat vikt. Just nu är det en bit kvar till den siffran, men för varje dag jag kämpar är jag en liten bit närmare.


Lycka!

Jag har gått och varit sugen på något salt hela dagen nu, men försökt förtränga tankarna så långt det går. Men förstå min lycka när jag öppnar skafferiet och hittar en påse med några cashewnötter skramlande på botten. Det är dagens lycka det.


RSS 2.0