Dagens lunch


Dagens lunch från Sushi Corner. Nu ska jag hoppa upp på cykeln och fara mot frisören.


Svenska gubbar

Svenska jordgubbar. Kan man få för mycket av dem? Jag tror faktiskt inte det. Har redan ätit ett lass tillsammans med glass till efterrätt hos Mickes föräldrar idag. Dessa får bli kvällens snacks i soffan.


Att ha på fötterna

Tog mig en tur till Intersport i förmiddags för att inhandla skor att ha på jobbet i sommar. Passade på att köpa ett par likadana som jag har och promenerar i, bra dämpning och dessutom var de nedsatta i pris. Fick dock gå ner till storlek 36 2/3 (udda storlek?!) eftersom 37:orna var slut. Men jag hoppas det kommer funka i alla fall. Inte ens fem millimeter skulle det skilja storlekarna åt. Hittade även ett par stövlar som jag kollat på länge men aldrig kommit till skott och köpt. Nu fanns det bara ett enda par kvar och de var i storlek 37. Kan det vara ödet?

Nu ska jag återgå till pluggandet. Sen promenad. Sen mamma och grillning.


Tjejkväll!

Ikväll vankas det en riktig tjejkväll. Om bara knappt en timme dyker tjejorna upp här hemma för middag och "bubbel" innan vi går ner mot stan och bion. Sex And The City står självklart för kvällens underhållning. Dags att fixa iordning det sista innan damerna ramlar in.


Du är allt

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår



Dagens göra

Det finns ju betydligt tråkigare platser att plugga på än så här...

...dock var inspirationen till att göra annat större. Som att inhandla och plantera lite nya blommor på balkongen. Och grannarna de klippte gräset medan jag dammsög balkongen. Jag vill också ha en gräsmatta att klippa.


New shoes!


Idag har jag premiärgått i mina nya skor. Så fina och somriga.


Regnig tisdag

Återigen tisdag. Men idag frångår jag mina rutiner. Jag lade idag in veto angående vägningen. Med andra ord gick jag inte dit. Fegt kan tyckas, men jag vet efter vägning hemma att jag gått upp i vikt efter Oslo vistelse och jag vet också hur dåligt jag mår när jag står på vågen och får ett plus. Jag tar därför nya tag denna vecka och hoppas jag är tillbaka på banan nästa vecka igen.

Började annars dagen med en promenad på över timmen i ösregn. Och då menar jag verkligen ösregn. Trots regnjacka var jag blöt in på skinnet och det återstår att se hur många dagar det tar för skorna att torka. Blev sedan shopping och en lunch med syster och eftermiddagen har ägnats åt storstädning här hemma. Dagen bjöd liksom in till det.

Nu blir det kvällsmys med kärleksmums!


Oslo, 21-23 maj 2010

Vi har haft en underbar helg i Oslo. Vädret har varit kanon, vi har sett stan, ätit och druckit gott, skrattat och haft det bästa sällskapet. Det hade inte kunnat vara bättre. Var skönt att komma iväg i några dagar och bara umgås med goda vänner. Vi kommer med all säkerhet spendera mer tid framöver i Oslo.


Grillning på Anna och Sveins terass. Micke, jag, Svein, Anna och Kari (och Pål bakom kameran).

Jag, Micke och en Maximilian som hellre ville vara i fontänen bakom oss än bredvid.

Underbar park som vi spatserade i


Packningsdax!

Rapporten från Anna och Svein säger att det är beställt fint väder i Oslo till helgen. Jag hoppas vädergudarna lyssnar på önskningarna. Om det blir lika varmt i helgen som det har varit här hemma idag så lär det bli många ombyten i väskan. Jag har bytt kläder om och om igen, allt var för varmt.

Och det här är mitt, liksom många andras, problem när jag ska packa. Vad ska med? Det kan bli varmt, kallt eller mitt i mellan. Alternativ måste finnas eftersom klädseln beror på dagshumöret. Sen beror det ju på aktiviteterna. En dag på stan, utgång, restaurangbesök... huja, somsagt alternativ är ett måste. Och skor sen. Är något sur på Laredoute som inte skickat ut mina nya Converse fastän det är cirka två veckor sedan de tog emot min retur. Dessutom har de skickat mig en räkning på dem. Nåja, skor var det. Inga Converse i väskan alltså. Här beror det ju också på aktiviteter. Gåvänliga skor är ett måste, mina sneakers kommer bli tokvarma att ha om vädret är fint men tygskorna är ju inte direkt lena mot fötter och ben under en hel dag. Sen kan det ju bli jätte varmt så gladiatorsandalerna är ett måste. Ballerinas kanske får stanna hemma... eller tas med... Herregud... Vi ska vara borta tre dagar, men jag kommer packa för tre veckor. Dessutom är planen att inte ha så många väskor med oss för att slippa släpandet. Men frågan är hur det blir med den saken.


Lycka


Jag tog en kvällspromenad i sommarkvällens värme och solnedgång. Det är grönt, det är varmt och det dofttar t.o.m. sommar. Det blev ingen powerwalk utan en behaglig promenad. Jag gick och andades in sommaren och kände ren och skär lycka. Lycka över livet.


Tisdag

Idag verkar kroppen ha återhämtat sig något. Tur det eftersom jag idag ska till skolan för föreläsning och handledning. Är dock en riktig tröttmössa, så det får nog bli soffan fram tills jag ska iväg. En promenad nu på förmiddagen hade setat bra eftersom träningen uteblev igår, men icke.

Ikväll är det vägning också. Hmm... efter en helg med alltför mycket godis och annat gott så får vi väl se var detta slutar...

Konstig måndag

Den här dagen har varit väldigt delad. I sinnet är jag oerhört glad och lycklig, solen gör verkligen sitt. Men min kropp har mått skit idag och betett sig på ett sätt jag inte kunnat styra över. Har inte velat ta mig utanför dörren eftersom jag känt mig så konstig. Hade dock en tid för att färga fransar och vaxa ögonbrynen strax efter lunch som jag inte ville missa, eftersom de brukar vara väntetid på tiderna. Mådde hyffsat under behandlingen och tog en snabbis in på bokhandeln efter, men där började jag må dåligt igen så fick skynda hem. Så nu blir det soffan och en av de nya böckerna jag fick med mig hem.


Köksaerobics

Vad gör man om det börjar regna när man precis tänkt gå ut och gå och man verkligen inte orkar åka till gymmet? Antingen kan man dra på sig regnjackan och gå ändå eller ta sig i kragen och åka till gymmet. Eller så sätter man på musik och sätter ihop sitt eget aerobicspass som jag gjorde för en stund sen. Ibland är det bra med stort kök...


Funderingar kring sockret

Och helt plötsligt så förstår jag varför jag klarar mig utan godis utan speciellt mycket bekymmer. Jag har mått så dåligt efter att ha ätit godis och naturgodis under gårdagen, och inte dåligt i den bemärkelsen att det är ångest, utan dåligt i den mening och magont och illamående infann sig. Och det sitter i nu med. Kanske inte att jag just mår illa och har magont utan nu känner jag mig mer illamående inför tanken hur mycket skit jag tryckte i mig innan jag bestämde mig för att hålla uppe med godiset. Det intressanta i det hela är att jag igår inte åt i närheten av den mängd som jag åt förut.

Nu ska jag inte sticka under stol med att även tankarna nu går fram till tisdagen och vågen. Jag frågar mig faktiskt varför jag prompt skulle äta detta? Kan ju dock inse att jag kanske behövde detta för att inse att jag inte behöver det där sockret i kroppen. Mår så mycket bättre utan sockerkicken.

Solen lyser fortfarande. Därför blir det nu en andra promenad denna dag. Jag känner att mitt psyke behöver det, för att väga upp sockerintaget.

Sommardag

Vad hände? Vilken chock. Sommarväder! 19 grader visade termometern på när jag slog upp ögonen vid tio i förmiddags. Varenda människa går i kortärmat och shorts/kjol, inklusive jag själv. För några månader sedan funderade jag nästan på ifall det skulle komma dagar som dessa och vad skönt det är när dessa dagar så kommer.



Vilken härlig skillnad. Kortet överst är taget för ett par dagar sedan och idag när jag gick samma sträcka var det ännu grönare. Helt otroligt att det var så mycket snö för bara två månader sedan.


Godishelg!


Denna helg tillåter jag mig godis. Sedan är det uppehåll till midsommar igen. Insåg nyss att de visar gammla hederliga Beverly Hills avsnitt på tv, härlig fredag eftermiddag.


Shopping

Vaknade av smatter på fönsterbäcket. Regn. Jag och Jenny som planerat gå Hälsans stig stallde in det och hoppas på bättre väder i morgon. Blev istället en impulstur till Norrköping med Linda. Vi strosade mest bara runt och åt sen en god lunch innan vi for hem. Fick dock med mig ett par påsar hem. Två tröjor fick följa med och så detta;


Onsdag

Idag skulle bli en dag när jag skulle ha näsan i böckerna. Jag har massor att läsa och skriva just nu till skolan men p.g.a. huvudvärken som vägrar släppa taget så har jag inte läst en rad, jag kan inte alls koncentrera mig. Så idag har det istället blivit två promenader och en fika med syster på stan. Så när jag ändå var nere på stan passade jag på att gå och köpa järntabletter eftersom jag funderar på om det kanske är järnbrist som gör att jag har huvudvärk, är trött, okoncentrerad osv. Vet inte hur lång tid det kan ta innan man märker skillnad, men det återstår att se.


Snickerskakan som jag tittat långt efter länge nu, fick idag bli testad under fikat med syster. Mums!

När jag var inne på Hälsokostbutiken och köpte järntabletter så hittade jag även dessa, äpplechips. Ser supergoda ut och jag hoppas de är det också.


Veckans resultat

Veckan som gått har känts bra, vilket jag inte vågat yttra speciellt högt. Men vågen visade detsamma, -0,6 kg. Härligt! Det går åt rätt håll. Har många veckor framför mig nu med otroligt många frestelser så att det går bra nu är enligt planen. Och planer är bra, det har jag nog lärt mig under denna resa. Nu ska jag planera kommande vecka, träningsmässigt och målmässigt.


BMI och fettprocent

Jag har aldrig gillat detta med BMI uträkningen. För några år sedan mådde jag toppen och trivdes med mig själv, men såg man till BMI skalan så höll den inte med, vilket var som ett slag i ansiktet då och jag hakade upp mig på detta för en tid. Jag släppte det dock efter ett tag, men i januari när jag började gå ner i vikt så räknade jag återigen ut mitt BMI, vilket just då inte var någon rolig historia. Nu kollade jag dock upp det igen och efter fyra månaders viktnedgång så är det en betydligt roligare historia, även om jag aldrig kommer utgå från BMI skalan.

När jag räknade ut mitt BMI fick jag också upp min fettprocent. Det roliga eller kanske snarare konstiga med den skalan var att den låg på Normal-Idealvikt-Övervikt. Vad är skillnaden mellan Normal och Idealvikt? Jag som då låg på Normal, borde jag då öka min fettprocent för att nå Idealvikt, även om jag inte nått min idealvikt viktmässigt? Konstig skala tyckte jag nog...


Ängeln vs. Djävulen

Djävulen: Idag vore det otroligt skönt att bara ligga i soffan och titta på film. Det är ju så grått ute.
Ängeln: Mmm... Men jag borde gå en promenad, jag har ju sagt att jag ska röra på mig alla dagar.
Djävulen: Ja, men en dag i soffan gör ju inget.
Ängeln: Kanske kan gå den korta 30 minuters rundan, det är bättre än inget.
Djävulen: Suck! 30 minuter då, inte mer.

Tar bestämt på mig kläderna, sätter på Ipoden och börjar traska. Närmar mig korsningen där jag kan svänga till höger för att gå 30 minuters rundan och till vänster där jag går min 45 minuters rundan samt 60 minuters runda.

Ängeln: Kanske borde jag svänga vänster i alla fall. Det är ju ingen större skillnad på 30 minuter och 45 minuter.
Djävulen: Vore skönt att komma hem fort. 30 minuter räcker gott idag.
Ängeln: 45 minuters rundan vore bra för mitt samvete.
Djävulen: Men igår blev det två promenader, alltså räcker det med en kort idag.
Ängeln: Orkar inte med det dåliga samvetet...

Svänger fort vänster innan jag hinner ändra mig. Det är tomt på mitt promenadstråk, bara jag. Närmar mig ytterligare en korsning. Svänger jag höger hamnar jag på 45 minuters rundan, rakt fram innebär 60 minutersrundan.

Djävulen: Dags att svänga höger!
Ängeln: Det känns ganska lätt i benen. Kanske borde fortsätta? Tar jag 60 minutersrundan kan jag i alla fall inte ha dåligt samvete för att jag inte rört mig idag.
Djävulen: 60 minuter? Hallå? Sväng höger, höger, höger! En kvart mindre spelar väl ingen roll. Sväng!
Ängeln: Nej, precis. En kvart mindre spelar ingen större roll. Inte en kvart mer heller...

Resultatet blev att ängeln vann. Nu när jag är hemma igen kan jag sätta mig i soffan med gott samvete en stund. Vilken härlig känsla det är när man på något sätt vinner över sig själv!



Huvudvärk

Den senaste veckan har huvudvärken dykt upp som på beställning varje kväll, likaså är det ikväll. Det är oerhört irriterande och kvällshumöret blir inte det bästa. Jag känner mig trött och hängig och vill inte annat än att dra täcket över huvudet. Jag blir frågande till varför det sitter i så länge, varje kväll i en vecka snart. Vätska får jag i mig i mängder dagligen så det är absolut inte problemet. Bäddar i alla fall ner mig i soffan nu med en varm famn bredvid mig. Kanske kan det hjälpa, i alla fall för själen.

Tjejkväll!

Jag, glassen och tjejerna i Sex And The City!.


Glass i stora lass


Nu kan man ju tro att det vankas barnkalas här hemma (utan barn?!), men icke. Det är bara jag som fyllt upp glassförrådet, mums! Undra vilken jag ska börja med...


Baka, baka...


Eftermiddagens aktivitet!


6 maj

Vilken härlig vårdag. På min morgon promenad fanns de bästa vår/försommar tecken man kan tänka sig; bönderna körde på åkrarna med sina traktorer, husvagnarna börjar ställas upp på campingen, gräset klipptes i trädgårdarna och så solen som skiner såklart. Härligt, härligt!

Något annat härligt är mina mått som minskar månad för månad. Igår var det "mätnings-dag" vilket resulterade i en minskning på sammanlagt 10,5 cm över kroppen. Jag tror att jag sammanlagt ligger på lite mer än minus en halvmeter nu.

Nu ska jag ta med mig min bok om argumentation och sätta mig på balkongen i solen och njuta. Två flugor i en smäll helt enkelt.


Klänningen


Min klänning har kommit och den passar perfekt! Den ska bäras på Adams student i mitten av juni och den kan nog även få följa med på bröllopet i augusti som vi fick inbjudan till idag.


Trötter har besökt vågen

-0,5 kg blev resultatet av dagens vägning. Helk okej. Måste snitta 0,4 kg i veckan för att hinna klart till min födelsedag och bättre resultat är ju att föredra eftersom det när som helst kan komma ett bakslag. Tre kilo kvar nu tills jag nått mitt mål. Det närmar sig...

Dagen idag har varit oerhört seg, åkte till skolan sju i morse för att ha seminarium i fyra timmar. Har aldrig varit så nära att faktiskt nicka till. Fick verkligen kämpa för att hålla ögonen öppna. Vid hemkomst väntade ett paket utanför dörren. Mina converse. Dessvärre var de för små, så det blir att skicka tillbaks dem och beställa en större storlek. Hoppas på snabb leverens så jag kan traska runt i dem i Oslo.

I morgon är det "mätnings-dag", spännande...

Trött som en gnu

Idag har jag varit med och inventerat i Mickes föräldrars butik. Klockan ringde fem i morse(!!). Det är ingen överdrift när jag säger att jag nu är trött. Jag kommer drömma om siffror i natt. Nu är jag i all fall hemma, ska ta och vila någon timme i soffan innan jag beger mig till far min där lilla lillebror ska firas på 17-årsdagen. Herregud, vad hände med min lilla lillebror, lintotten som alltid dansade framför stereon i vardagsrummet och som tultade runt i sin lilla bebismulliga kropp. Han är inte så liten längre, även om han alltid kommer vara den lilla i familjen.

Nu ska jag vila ögonen och fötterna som är lagom möra efter åtta timmars stående.


Lillebror och hans Hanna på deras bal förra året.
Grattis bror!


Årets första glass


Tog en paus i pluggandet och njöt av årets första glass i solen.


RSS 2.0