Påbörjad utmaning


Fina blommor som vi fick av mormor idag i försenad förlovningspresent eftersom hon var på sjukhuset då.

Har spenderat ett par timmar på förmiddagen med mormor. Gick en sväng, hjälpte henne städa lite och så bjöds det såklart på lite fika. Te och mormors hemmagjorda skorpor.

Annars ägnar jag dagen (som vanligt) åt pluggande. Tar en paus då och då för att rensa huvudet. Vid fem kommer Maja och myser en stund och senare ikväll ska jag iväg och titta på när bror spelar handboll.

Påbörjade min "marathon-utmaning" idag med en morgonpromenad som mätte 6,39 km. Bra start på dagen och på utmaningen.  


Utmaning nr 2

Fick ett sms av vännen Fredrik idag där han utmanar mig och andra vänner runt om till träning. Utmaningen går ut på att omvandla mest fett till muskler i procent. Utmaningen ska pågå första oktober till första maj. Det känns som en rolig grej, kommer nog anta utmaningen. Lite synd bara att jag just gått ner 10 kg, haha! Men att omvandla fett till muskler är ju aldrig fel!

Utmaning?!

Funderar på att ge mig själv en utmaning för att komma igång med träningen igen och ha ett mål med varje dag. Min fundering är att få ihop ett maraton på 12 dagar. Alltså 42 kilometer (egentligen 42 195 m tror jag, men avrundar). Det innebär 3,5 km per dag, vilket inte är någon big deal med tanke på hur jag har tränat förut. Så får det nog bli.

Målet är alltså att ha fått ihop 42 km på valfritt sätt (=promenad, löpning, crosstrainer, rodd etc.) på 12 dagar, alltså till den 10 oktober. Inga konstigheter!

Tappad motivation

Jag har helt tappat motivationen till de sista kilona som jag vill bli av med. Varför blir det såhär? Det var precis samma sak förra gången jag gick ner i vikt, när jag bara hade några ynka kilon kvar så försvann motivationen. Varför? De två sista veckorna har varit katastrofala. Absolut inte i matväg, för här hemma är det husmanskost som gäller, men därimellan har det ätits både det ena och det andra. Träningen har också fått stått åt sidan, dels för min onda vad (som tack och lov nu har blivit bättre) men också för att motivationen inte finns. Jag kan inte skylla på tiden. Jag kan ta mig i kragen och gå upp en timme tidigare på morgonen så hinner jag eller ta mig ut på kvällen. Det värsta är att jag mår dåligt av det men ändå inte förmår mig till att göra något åt det.

Nu har jag i alla fall beställt den där klänningen från H&M som jag nämnde igår. Jag mailade dem och de hade just fått in fåtal så snart är den på väg hem till mig. Och i den klänningen är det bara en snygg kropp som gäller. Så nu är det fan dags att rycka upp sig! Ikväll blir det möte på VV och hoppas därmed få lite ny motivation.

Det är nog fler än jag som råkat ut för tappad motivation. Vad gör ni för att komma på rätt köl igen? Jag har varit i svackor förut, men den här känns djup...

← Klänningen!

Shopping på impuls

När jag väntade på mail från min handledare i morse så tog jag en snabb tur ner på stan för att se om H&M hade en klänning som var slutsåld på nätet. Det hade de såklart inte, men lite annat fick följa med hem istället. Bland annat denna kavaj och skjorta.


Bröllop!


Det var en jättefin dag igår när Elin och Putte gifte sig. De var så fina och vigseln likaså. Festen var jätte trevlig och det känns jätte kul att ha fått dela denna dag med dem!

Kom i säng vid halv fyra i natt så nu har vi just ätit brunch i form av våfflor och nu blir det några lugna timmar i soffan.


Härlig torsdag

Jag är absolut inget fan av torsdagar. Det är nog den dagen som jag faktiskt gillar minst av alla dagar. Men just denna torsdag har varit en bra torsdag. Började med en härlig sovmorgon med finaste som började senare idag och att en dag börjar bra är viktigt. En dålig start på dagen innebär ofta en dålig dag, men idag började den somsagt bra. Begav mig sen till mormor som nu fått komma hem från sjukhuset. Vi fixade lite hemma hos henne och sen tog vi en tur på stan där vi fixade lite ärenden samt åt lunch. Himla mysigt och vi uppskattade det nog lika mycket båda två! Eftermiddagen har ägnats till plugg och till och med det var roligt för det gick riktigt, riktigt bra idag. Vilket inte är varje dag, så en lättnad är det när det går så bra som idag. Vidare nu ikväll var tanken att köra ett vattengympa pass med Jenny, men när vi väl kom dit visade det sig vara inställt. Suck! Vad göra. Jo, på med bikini och ner i bubbelpoolen och sedan in i bastun. Inte illa att sluta dagen så. Nu blir det soffan och njuta av det som är kvar av dagen. I morgon är det fredag!

Min dag...

  • Morgonpromenad - Halsduk och vantar på. Solen värmde gott, men nu börjar det bli kallt ute.
  • Plugga, plugga och plugga lite mer...
  • Pass på gymmet med Jenny - blev dock bara gång på löpbandet, utmanar inte ödet med min onda vad.
  • Ljusparty - Första för hösten, nu ska det handlas.

Nu ska jag slänga ihop lite pannkakor innan Jenny kommer och hämtar mig för att åka mot ljuspartyt!


Längtan efter julen

Jag längtar efter julen! Hösten är mysig och fin på sin sätt, men burrighet och regn är ingen höjdare. Jag vill ha december och advent och allt som hör till. Julpynt, glögg och pepparkakor. Lite mer än två månader till första advent. Känns som en evighet, men innan man vet irdet av så är vi nog där. Lika bra att försöka njuta av hösten när den ändå är här...


Dagen efter

Valet behöver inte diskuteras, det görs det på så många andra ställen. Det blev i alla fall en trevlig valvaka igår hemma hos Oscar och Linda. Vi var hemma strax efter två och idag är det segt. Jag lusläser tidningarna för tillfället och det är ju tydligt vad som kommer fylla tidningarna framöver.

Jag kan inte låta bli att tänka på medias makt i ett sånt här läge. Uppsatsen jag skriver just nu handlar om just medias makt men i ett annat ämne. Men är det inte läskigt hur media väljer att rapportera ibland? Utan media hade SD inte varit mycket. Hur mycket tid under valvakorna igår lades t.ex. inte på att rapportera från SD? Hur många spaltmeter har det inte skrivits om SD i tidningarna de senaste månaderna? Allt detta har ju bara gett människor möjlighet att se partiet istället för tvärtom.

Det kommer bli intressant att se var detta leder...


Oeffektivast i stan

Vilken oeffektiv dag denna söndag har varit. Förutom ett besök i vallokalen så har min bakdel varit förpassad till soffan. Dock finns det ju en anledning. Mina vader. Det är som att benen inte bär mig, det gör så förbannat ont rent ut sagt, och jag vet inte vad jag ska göra åt saken. Jag tar mig fram och tillbaks till toa och kök, men annars så sitter jag hellre still. Jag gnyr mest så fort jag rör mig. Är jag 24 eller 94? De där muffinsarna (vad heter muffins i plural egentligen?) som bakades igår finns inte många kvar av. För det är vad jag gjort idag när jag legat här i soffan, ätit. Världens dåligaste karaktär. Jag hoppas vaderna mår bättre i morgon så jag kan träna lite. Få en bra start på veckan och glömma denna ätar-helg. Nästa gång ska jag baka något äckligt. För egentligen är det ju själva bakningen jag vill åt. Att äta  det jag bakat är ju sen bara ett plus... eller ja, minus egentligen...


Lördag och träningsvärk

Lördagkväll i soffan med tv'n och en ny tidning som sällskap. Mannen är och spelar poker med grabbarna och jag avnjuter Notting Hill. Går den filmen verkligen att se för många gånger? Jag tror inte det. Filmmusiken är ju dessutom lovely.

Dagen har mestadels varit regnig. Jag har spenderat någon timme på gymmet, med att baka (misslyckade muffins) och ätit alldeles för mycket. Jag minns inte senast jag åt så här mycket på en dag. Sen frukost, lunch, fikabröd (köpta och muffins), middag och chips på det. Jag har varit sprängmätt konstant. Inte konstigt kanske. Ny tag i morgon. Då är denna matdag glömt. Förutom att det kommer finnas en massa goda muffins kvar...

I morgon ja, nya tag. Dock nya tag utan träning. Mina ben och främst vader, kräver vila. Har sedan i onsdags haft kraftig träningsvärk och den har blivit värre och värre för var dag eftersom jag inte låtit dem vila ordentigt. Med min gångstil och mitt "ojande" har jag under dagen funderat på om jag kunde passa in på ett ålderdomshem.

Nu blir det en muffins. Det är ju inte söndag än...(dålig karaktär, jag vet).

Lördagsbakning!

Dagens misslyckade bakning - ihopsjunkna muffins. Av någon anledning blir dock mina misslyckade bakningar de godaste. Lägg märke till de fina formarna. Love them!

Hemlighet: Det är dumle i dessa muffins. Ooppsss!


Helg!

Härligt med helg, även om den ännu är oplanerad. Jag har jobbat idag vilket gör att helgen känns ännu härligare. Har precis tagit en varm dusch och susar nu runt här hemma i mina fårskinnstofflor. Efter fyra timmar då jag frusit och svettats om vartannat och regn och sol har avlöst varandra så är soffan skön nu. Dock är det fyra timmar med cykling och spring i trappor, bättre motion kan det ju knappst bli.

Somsagt en oplanerad helg, men träning och kanske målande av fåtöljen och ja, såklart röstningen också. Det är väl det. Nu ska jag fortsätta tittandet på Video Music Awards 2010. Musik är bästa starten på helgen!

Effektiv träning

Införskaffade ett hopprep idag. Bra att ha när orken till annan träning tryter. Redan invigt och måste säga att det är effektivt. Behövdes inte många minuter innan svetten lackade. Enligt VV´s träningsberäknande så är 10 minuters hopprep lika bra som 30 minuters promenad i bra tempo.


Kortfattat

-0,5 kg!

Det blev resultatet på vågen idag. Skönt!

Annars är jag för trött för detta idag, så jag lämnar det såhär...


Fåtöljen!


Blev glatt överraskad av färgen på fåtöljen pch pallen och det kan hända att detta tyg får vara kvar. Armstöd och ben ska dock målas om i vitt.

Gillar de fina detaljerna på fåtöljen och den lilla charmiga pallen som går att öppna.


En ny fåtölj!

I flera år har jag tittat åt en sorts gamla fåtöljer. En fåtölj med lågt ryggstöd och med träarmstöd och träben. Min farmor och farfar har en riktigt gammal sådan som jag alltid placerar mig i när jag är där. De fåtöljerna är bara så sköna att sitta i. Igår så satt vi och tittade på film och då fick jag återigen se en sådan gammal fåtölj i filmen. På en minut hade jag startat datorn och knappat mig in på Blocket. Och till min glädje hittade jag precis en sådan fåtölj jag är ute efter med tillhörande fotpall också. Till råga på allt så fanns den här i stan också. Så i morgon ska jag ta mig till säljaren och titta på den. Om den blir min så väntar det roliga med att klä och måla om.

Wihooo!

Bra köp!


Älskar mina nya ljuslyktor som jag köpte i onsdags.


Jag gjorde det!

I morse klev jag upp när klockan ringde. Jag klev upp! Många mornar har annars betytt att klockan ringer, jag ställer om den och somnar om. I och med att jag ställer om klockan så struntar jag också i träningen. Jag har blivit  expert på att hoppa över träningen. Men i morse klev jag ur sängen direkt och efter frukost så var jag på gymmet vid nio. Inte mycket energi eller motivation, men jag kom dit. Ett par kilometer på löpbandet, några kilometer på roddmaskinen och så några maskiner. Bättre än inget.

Träningen måste bli bättre. Fr.o.m. nästa torsdag är det vattengympa som gäller på torsdagar och nu införskaffar Jenny snart kort på Nautilus så då kan vi dra med varandra förhoppningsvis. Om inte annat för att hinna träffas minst en gång i veckan nu när jobb och uppsats upptar vår tid på olika håll.

Shoppingdag


Idag blev det en shoppingdag i Örebro med syster och Maja. Förutom vinterjackan ovan och ett par träningströjor så blev det mestadels shopping till hemmet, vilket inte är fel det heller. Skönt att få in lite nytt nu till hösten. Dyrt blev det, men ack så välbehövligt.


Gnäll!

Idag vaknade jag på fel sida med en seg kropp och knopp. För att använda lite tonårsvokabulär så kan jag säga att det suger. Har ingen motivation till att plugga, vilket jag verkligen måste. Dagens motion blev bara en halvtimmes promenad för kroppen kändes som en stor degklump. Senare i eftermiddag är det dessutom vägning på ViktVäktarna vilket inte kommer bli någon rolig historia efter denna vecka med för mycket mat och annat gott som fyllt magen men för lite motion som kompenserat detta. Det känns bara som ett stort BLÄÄ! just nu.

Seg måndag

Oj, oj, oj så fruktansvärt trött jag är idag. Insläppet på tv-inspelningen igår var strax före fem och inte förän halv elva var det färdiginspelat och vi kunde börja åka hemåt. Riktigt roligt att se hur det går till bakom kamerorna och speciellt "Vem kan slå Filip och Fredrik" som jag alltid tittar på. Efter ett litet matstopp på vägen hem så landade jag hemma i sängen runt klockan ett. Idag är det riktigt segt, är inte avsundsjuk på de andra som skulle upp till jobb och skola vid halv sex respektive vid sju. Jag har fortfarande inte kommit ur soffan där jag tidigare intagit frukost och har bestämt mig för att ta en pluggdag i helgen istället för idag, huvudet är tung och gäspningarna avlöser varandra vilket innebär att jag ändå inte kommer speciellt produktiv idag. Nu ska jag i alla fall ta en promenad och se om det piggar upp mig. Senare i eftermiddag blir det att fixa naglarna.


Min lördag

Jag har fått en nytändning på gymträningen efter dagens träning med bror. Han körde hårt med mig och det var härligt att ta sig an träning som jag förut inte testat. Jag anar att träningsverken börjar tränga sig på och tror nog att uppstigningen ur sängen i morgon kan komma att bli seg. Men jag mår bra efter träningen och skulle jag inte spendera hela dagen i morgon i Stockholm så hade nog gymmet fått sig ett återbesök redan då. Nytändningen gör ju också att suget efter nya träningskläder sätter in. Även om det bara är kläder som det ska svettas i så känns det ju så mycket bättre när man trivs i kläderna.

Dagen har verkligen varit familjär. Förutom träningen med bror så blev det ett besök hos mormor där vi faktiskt kunde sitta ute och njuta av solen som värmde. Men nog känns det att hösten verkligen är här, men man får njuta så länge det går. Mormor blir bättre och bättre för varje gång jag besöker henne vilket gör mig oerhört glad. Känns konstigt att inte kunna hälsa på henne hemma, men snart får hon nog komma hem igen. Efter besöket hos mormor följde jag med hem till mamma, som också var hos mormor. Härligt att sitta ute i trädgården och njuta lite av solen istället för att sitta inne i lägenheten.

Kvällen har jag spenderat hemma hos pappa där det bjöds på middag och sedan blev det tv-tittande och lite godisätande. Idag hade jag nämligen en sådan där tillåten godisdag som jag har någon dag här och där. Och med lite, så menar jag faktiskt lite. 1,5 hekto godis är tusan i mig inte mycket, men det räckte gott och väl. Självklart dyker ju den där känslan upp att all träning är förspilld när sockret stopps i munnen, men någon gång måste man få äta även "dåliga" saker. Idag var en sådan dag, i morgon är det inte en sådan dag.

Sena kvällen har jag spenderat i soffan här hemma. Nerstoppad under en filt med film på tv och datorn i knät. En egen kväll. Och det är härligt med sådana kvällar. Men nog saknar jag mitt hjärta. Det är alltid mysigare att dela soffan med min andre hälft. ♥

Det blev långt babbel om min dag. En dag spenderad med familjen. Härlig dag med andra ord! Nu ska jag krypa ner i sängen, läsa Klick! och sedan osva för i morgon väntar en heldag i huvudstaden.

Natti Vänner!

Helgen!

Idag jobbade jag på "övertid", jag som annars tar helg klockan 16 på fredagar. Men jag har min planering som förhoppningsvis ska göra att uppsatsen blir klar i tid och eftersom jag inte var helt klar klockan 16 så var det bara att köra på. Hade dessutom en lite för lång tepaus på stan så det var väl inte mer än rätt att klockan blev mer än slagen.

Nåja, nu är i alla fall helgen här och uppsatsen med den ihopslagen tills på måndag. I helgen blir det ledighet. I morgon roar jag mig på egenhand då Micke är på annat håll hela dagen. Ska träna med bror på förmiddagen, ser fram emot att vara ordentligt slutkörd efter. Hoppas han sätter ihop ett hårt och bra pass på gymmet. Sedan blir det ett besök hos mormor och på kvällen middag hos pappa. På söndag bär det sedan av mot Stockholm med bröderna och Carro. Där blir det inspelning av "Vem kan slå Filip & Fredrik", ska bli riktigt skojj!

Nu blir det snart fredagstacos och sedan fotboll och mys i soffan!

Rekomenderar!


Mumsfilibabba!
Hajmal med citronsås och lite lime och potatis och grönsaker till det.


Citroner och lime


Ibland behöver man en paus från pluggandet. Då kan det sluta så här; några citroner och lime i "skål" som står intill, och vips så fick det bli en bordsdekoration. Sen kan man återigen återgå till datorn och skrivandet.


RSS 2.0