God morgon!

Så var det Valborg, en lite så där onödig högtid, enligt mig, men så kan det vara. Vi firar i alla fall med några vänner hos Nina och Fredrik där det blir middag och brasa om vädret tillåter. De varnar för regn framåt kvällen, då blir det svårtänt. Annars kommer dagen gå enbart till att plugga, likaså helgen. Skulle behöva sitta dag som natt nu känns det som för att få ihop det jag ska, så en kväll borta kanske kan göra gott för att tänka på annat.

Igår blev det en tur till Stockholm med Linda. Vi hade en riktigt trevlig dag där vi traskade runt i solen. Hittade till Café Moda som vi båda blev riktigt förtjusta i. Så där satt vi på deras balkong och åt lunch och njöt av solen. Härligt! Förutom lite trassel med tågen på vägen hem som resulterade i hemkomst cirka halv tio igår kväll så var dagen oerhört lyckad. Skönt att komma bort lite och bara vara.

Nu blir det en promenad för att hitta lite energi till min trötta kropp och sedan pluggande tills hjärnan glöder.


Veckans resultat

Tisdag, vägdag. -0,1 kg visade vågen idag. Inget resultat jag jublar över direkt, men efter förra veckans svullarkväll och lördagens trerätters middag och fika på det så är jag väl inte direkt helt oförstående. Nu är jag i alla fall på en viktnedgång på -8 kg. Det känns helt okej. Denna vecka finns inte lika många frestelser, i alla fall inte som jag vet om ännu. Idag blev också min målvikt nedskriven, så nu finns den på pränt, återstår att se om jag är nöjd när jag når dit, jag hoppas det. Och jag hoppas nå det till min födelsedag den 21 juni. Tills dess är det ganska exakt åtta veckor kvar.


Spritter i kroppen!

Solen skiner, härlig (hög) musik på Spotify och datorn i knät med skoluppgifter. Det spritter i kroppen, känner för att släppa allt och bara springa med musiken på högsta volym. Härligt. Ibland är det okej att vara student, en sådan här dag är det mer okej. Hur många kan sitta i solen och göra sitt arbete med musiken dunkande?

Hey Oslo...

...så vi möts igen!

Biljetterna är bokade och i slutet av maj åker vi till Oslo igen. Ser fram emot några avkopplande dagar med härligt sällskap. Och återigen kommer jag kunna fnissa åt alla roliga ord. "Brilleland" var i stort sett det första som vi möttes av när vi klev av tåget förra gången och jag kunde inte låta bli att skratta. Att "glasögonaffär" kan låta så roligt på ett annat språk hade jag inte trott.


Skratta eller gråta?

Okej, det är söndag och som vanligt så börjar det närma sig tisdag, vilket innebär vägning och som vanligt börjar tankarna  snurra kring detta. Det är nästan lite störande och känns tjatigt att det i stort sätt samma vecka är samma sak. Men efter gårdagen så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Farmor fyller 75 år i morgon och igår samlades släkten för att fira detta. Vi lurade ut henne och farfar till okänd plats där det sedan bjöds på 3-rättersmiddag. Men farmor är farmor och ville såklart även bjuda hem oss när middagen var uppäten, så vi for i samlad trupp hem till farmor och farfar där farmor dukade upp mängder av kakor och tårta. Och det går ju inte att stå emot farmors hembakade kakor. Å ena sidan så drar det dåliga samvetet över mig, gårdagens läckerheter innebar att jag åt dubbelt så mycket mot vad jag brukar göra på en dag. Å andra sidan njuter jag. Hur ofta bjuds det på 3-rättersmiddag och massor med härliga kakor på det? Jaja, på tisdag återstår det att se om det blir tårar eller skratt på vågen...


Förrätt: Toast med kallrökt lax
Huvudrätt: Oxfilé Tournedos och Potatisgratäng
Efterrätt: Björnbärsparfait 

...och MASSOR med gott fika på det!


Motions utmaningar?

Idag började jag och Jenny dagen med en promenad på Hälsans stig, en promenad som är 1 mil och som tog oss lite mer än 1½ timme. Men nu behöver vi nya utmaningar tycker jag. Hälsans stig går vi iof inte allt för ofta, men annars är det i stort sett samma promenadrundor man går hela tiden och de ligger på 5-9 kilometer. Vi har ju tidigare klarat av Katrineholm-Valla, både på promenad (1,3 mil) och på cykel (tur och retur 2,6 mil). Sörmlandsleden har vi fortfarande inte gått, kanske skulle det bli nästa runda? Tror den är strax över milen lång. När vädret är som idag, med sol och värme är en runda på en mil inga problem, därför kanske vi skulle försöka hitta en något längre runda också, som en verklig utmaning...


Vår/sommar shopping

Innan jag började gå ner i vikt var det skit tråkigt att handla kläder eftersom jag inte trivdes med min kropp, när jag började gå ner i vikt bestämde jag mig för att inte handla förän jag gått ner mina 11,5 kg. Jag är inte där ännu, men har nu faktiskt börjat handla lite kläder. Nu känns det roligt att handla igen, jag är nära mitt mål och jag börjar trivas igen. Det blir dock ingen jätteshopping eftersom mina kvarvarande kilon ändå kan göra en del för kroppen. Men kan jag faktiskt skylla på att det är en del veckors leveranstid också på de flesta kläder, eftersom jag beställt på nätet. Hoppas klänningen jag beställt hinner komma till i början av juni dock, leveranstiden var satt till i slutet av maj, men man vet ju aldrig. Den ska jag ha på Adams student och hoppas då att bara ha knappt ett kilo kvar till min målvikt. Skorna nedan klickade jag hem från Laredoute i dag. Hade tänkt mig ett par vanliga låga tygskor från början men har mer och mer börjat titta åt Converse. Att jag fick hem ett brev från Laredoute igår med ett erbjudande om 30% rabatt fick avgörra saken.


"Jennys Hälsobröd"


Idag har det bakats bröd, vädret inbjöd verkligen till det. "Jennys Hälsobröd" fick det bli, så gott! Började dock dagen med att vara barnvakt till Harry i några timmar, härligt med bebismys. Lilleman blev överförtjust i mina fårskinnståfflor och anföll dem, bokstavligt talat. Sedan bjöd Linda på lunch på stan och nu har jag precis ätit middag efter en tur till badhuset med Jenny. Vi bubblade i stort sett lika länge som vi simmade, jag är numera med andra ord väldigt skrynklig. Nu ska jag slå mig ner i soffan och avnjuta en bit av mitt färska bröd.


Men hallå?


Det här är deprimerande att vakna till. Var är våren som var här för en vecka sedan?


Burrr!

Nu är nya veckan igång, kickstartade med en promenad i morse med Jenny. Var kallt och burrigt ute och det föll till och med snö. Efter en lång varm dusch och flera timmar inne i värmen så är jag fortfarande frusen. Tjocka kläder, tofflor och filt är ett måste. Nästan så vantarna skulle behövas också.

Jag har alltid frysit lätt p.g.a. min dåliga blodcirkulation. När andra sitter i t-shirt sitter jag i tjock tröja, jag har oftast filt över mig i soffan, även på sommaren och även om jag älskar att åka skidor så har jag svårt att vara ute och åka om det är mer än minus tio grader då fötter och händer blir till isbitar direkt. Jag har dock märkt att jag, efter att ha börjat gå ner i vikt, numera fryser ännu mer. Men är det inte så det kan bli när man går ner i vikt? Eller? Nåja, jag skulle aldrig klara mig som pingvin i alla fall, det är en sak som är säker.


Motiverande resultat

Jag fixade det. Helt utan motivation så klarade jag ett av mina stora delmål. Med råge dessutom. Vågen visade -0,8 kg. Verkligen inget som jag trodde på när jag klev upp på vågen. Så nu känns det bra. Efter vägningen kände jag bara att jag behövde få äta vad jag ville, en kväll utan några ramar för att avsluta denna vecka och börja på nytt. Så till middag blev det kebabtallrik och nu efter lite annat smått och gott. Och ingen ångest. Jag behöver det här, jag behöver få äta skit ikväll för att avsluta detta kapitel och börja på ett nytt i morgon. Det kanske är så ibland, jag vet inte. Men detta var det jag behövde, nu känner jag mig motiverad till att köra på igen. Tänk vad det kan ändras på några timmar.


Dålig vecka

Vecka som gått kan jag sammanfatta som omotiverad. Träningen har känns tråkig och det har fikats i mängder. En sån vecka som jag bävat för ska komma och här är den. Vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur det heller faktiskt. Idag är det tisdag vilket innebär vägning om cirka en timme. Då kommer jag stå där på vågen och veta exakt varför det inte gått bra. Inga dåliga bortförklaringar. Men motivationen till att komma igen på nytt efter vägningen finns inte heller. Inte just nu i alla fall och den har inte funnits de senaste dagarna. Det positiva är att i alla fall maten har fungerat bra samt att jag druckit vatten som jag bör i stort sett varje dag.

Det känns konstigt. I vanliga fall infaller sig en ångest på söndagen som sedan håller i sig tills vågen är avklarad på tisdagen. Den här veckan är ångesten som bortblåst och jag inser helt enkelt att det inte kommer gå vägen. Jag hoppas mötet idag kan vara peppande. Att jag är omotiverad gör dock att mitt humör är i botten också just nu, så vi får väl se hur det hela artar sig.

Morgontankar i det gröna


Nu är det grönt även i Katrineholm. Solen lyser idag och promenaden i morse gick förvånansvärt lätt med tanke på hur motig förra veckan kändes. Insåg efter halva promenaden att jag inte hade en aning om vad jag lyssnat på för musik, gick och drömde mig bort och tänkte på framtiden. Ibland brukar jag tänka; Undra hur livet ser ut om ett år, om fem år, tio år o.s.v. Förra året så här dags på året visste jag inte hur den här dagen skulle bli, hur jag skulle må och vad jag skulle tänka om livet om ytterligare ett år. Vi vet så oerhört lite om hur livet ska te sig, men frågan är om man skulle vilja veta mer. Jag tror inte det, inte jag i alla fall. Livet är fullt av överraskningar, behagliga och obehagliga. Men de flesta är trivsamma och gör livet härligt!


Efterlängtat besök

Har haft några härliga timmar med Anna och Max. Bus och fika har stått på schemat. Planer på en repris av förra årets resa till Oslo har diskuterats. Vore ju så roligt att åka över till 17 maj, men annars blir det förmodligen en resa i sommar.


Lillskrutten gillade våran bokhylla, några sekunder efter att detta kort togs hängde han ännu längre in i bokhyllan och benen dinglade i luften.


Vi fick fin present av Maxen.


Barn på nytt


Kan inte minnas när jag åt Tom & Jerry kex senast. Men idag fick ett paket följa med hem från affären. Anna och Max är snart på ingång, trevligt! Det är tur man kan skylla på barnen när det gäller vissa saker. Som t.ex. Tom & Jerry kex. Undrar vem som kommer äta flest?


Jeans på - Check!


Jag gav mig fasen på att komma i mina favoritjeans idag. Att jag gått upp i vikt sen sist jag hade dem (förra sommaren) och att de är nytvättade har inte varit någon bra kombination. Men nu, några kilon mindre så gick de på! Nu sticker jag och äter tårta hos mamma. Hoppas byxorna kan vidga sig lite så tårtan går i.


Äntligen helg!

Har haft en ganska lugn vecka, men ändå är jag som vanligt glad över helgen. Det är något alldeles speciellt när fredagen kommer och helgen följer. Hoppas på stor sol denna helg också, det vore inte fy skam. Ett par helgpromenader med sol och bra musik i ipoden, inte illa alls.

Annars är det trevligheter planerade i helgen, i morgon ska mamma firas och jag har luskat fram att mamma ska bjuda på min absoluta favorittårta, mammas egna marängtårta. Då ska det minsann ätas. Tror nog nästan att det kan vara nästan två år sedan jag åt den senast. Med andra ord är det inte varje dag jag äter favorittårtan, så det gäller att passa på.

På söndag blir det förhoppningsvis en efterlängtad träff med Anna, Svein och Max. De är i Sverige i några dagar så då måste vi ju passa på att ses, har inte träffats sedan jul, så det är ett bra tag sen. Ska bli mys. En härlig helg med andra ord, fint väder är som sagt att föredra. Fika i utomhus i solen, är inte det vår så säg!

Trevlig helg mina vänner!

Plantering

Har spenderat dagen i Norrköping med syster och Maja. Syster shoppade och jag roade Majsan under tiden. Men lite handlande blev det dock för mig med, på Plantagen. Våren innebär plantering och lite nytt i fönstren. Nu längtar jag tills det är dags att sätta potatisen, morätterna och alla kryddor.




Mina lyktor är en aning blekta efter ett antal sommrar på balkongen, men men. Ber om ursäkt för den smutsiga mattan på balkongen, det är morgondagens projekt; avsluta städning och piffning av balkongen.


Planer för sommaren

Nu när våren verkar ha kommit på riktigt så känns det inte långt kvar till sommaren också är på ingång. Som vanligt jobbar jag i stort sett hela sommaren, det är det tråkiga med att vara student. Sommarlov kan man glömma. Men förhoppningsvis ska väl jag och mina kära kunna göra några utflykter i sommar, kanske dags att börja smida planer...




Förra året blev det bl.a. en resa till Oslo och en till Göteborg. Båda resorna var hur härliga som helst. Att se U2 på Ullevi var dock bland det häftigaste jag varit med om, vi våra vänner och en si så där 60 000 andra människor. Helt oförglömligt. Men Oslo inte att förglömma. Jättemysig stad, goda vänners lag, goda middagar på Anna och Sveins terass och allt där till. Underbara dagar!


Effektiv i solen


Har spenderat hela dagen i solen. Underbart. Promenad, pluggande och städning av balkongen. Lektyren kunde ha varit roligare, men måste man plugga så är det lika bra att slå två flugor i en smäll och njuta av solen också samtidigt. En smoothie till det också. Härligt! Balkongen fick sig en rejäl omgång också, det var välbehövligt efter hösten och vintern. I morgon blir det shopping på Plantagen, dags att göra vårfint.


Besvikelse

Jag hade en dålig känsla inför dagens vägning. Och den infann sig. Mitt första plus på vågen och det känns så oerhört tråkigt och jag är så besviken. +0,1 kg. Inget stort plus, men ändå ett plus. Jag har ätit inom mina ramar, tränat bra och druckit mitt vatten. Ändå blev det ett plus. Ett plus förra veckan efter påsken hade jag kunnat tagit bättre än idag. Therese (min konsulent) menade på att jag kanske behöver äta mer om man ser till hur mycket jag rör på mig och förbränner. Nu är jag bara rädd att jag kommer gå upp ännu mer i vikt om jag äter mer denna vecka.

Blir att köra på denna vecka, träna, äta bra mat och dricka vatten. Som förra veckan med andra ord. Hoppas bara att resultatet blir bättre nästa ord. Har väntat på mitt nästa mål i tre veckor nu. Hoppas på fjärde gången gillt nästa vecka.

Årets första cykeltur

Okej, så skulle jag alltså ut och cykla för första gången i år. De flesta vägbanorna är sopade och torra och det rullar bra. Men vad väljer jag, jo, grusväg. 2,6 mil. Så ja, det var jobbigt, jag kan inte minnas när jag senast var så trött i benen och min rumpa is in pain. Aj! Om vi säger att jag och Jenny hade ett ganska flytande samtal hela första hälften så var vi desto tystare den andra halvan. Då var benen stumma och det kändes som att det endast var uppförsbackar. Men vi gjorde det. Så oerhört skönt efteråt! Om de i Biggest Loser brukar köra sin "sista-chans till-träning" i gymet, så tog jag min denna vecka på cykeln. Och aldrig har jag nog haft en sådan jobbig "sista-chansen-träning".


Och vad vann du/ni på detta?

Vad är det som får människor att förstöra för andra? Är det en kick, en tillfredställelse, vad? Vi har nyss upptäckt att vi har haft inbrott i vårt förråd i källaren, ett förråd som i stort sett hade det bästa låset av alla förråd. Bredvid vårt har andra innehavare valt enkla hänglås eller t.o.m valt att inte ha ett lås överhuvudtaget. Men de är orörda. Vårat har de istället slitit sönder hela fastsättningen på och tagit sig in. Nu är det väl så att man kanske inte har saker till allt för stort värde i förrådet men det är inte det som det handlar om. Det handlar om att man ska kunna få ha sina saker ifred. Ska man behöva ha alla saker uppe i lägenheten för att andra människor inte kan hålla fingrarna i styr och pilla på sitt eget istället för på andras? Var någonstans ligger problemet?

Suck! Det var det goda humöret försvunnet. Ursäkta mitt uttryck; Men jävla idioter!

Kvällens middag

Mickes hemmagjorda hamburgare:

Friscobröd, Mickes biffar, ketchup, senap, Mickes dressing, bostongurka, ost, tomat och sallad. Och hemmagjorda strips till det. Kan det bli bättre? Godaste hamburgaren jag någonsin ätit i alla fall. 


Förändringar på 3 månader

Det är ungefär exakt tre månader sedan jag påbörjade resten av mitt liv. Det är så jag ser det. Det här är ingen huxflux idé om att tappa några kilon, detta är en investering i mig själv, i mitt liv. Jag ser en framtid i det jag gör. Den här gången ska jag göra det på riktigt, fullt ut. Inte sluta tvärt när jag är nöjd och sedan låta det rinna ut i sanden. Jag gör det här av en anledning, för att inte behöva må dåligt över att vara jag. Jag vill må bra och trivas med den jag är och jag är på god väg.

Dessa tre månader har i alla fall resulterat i en del förändringar i mitt liv, positiva sådana:
- Vågen visar på en sammanlagt viktminskning på -7,2 kg.
- Centimetrarna lossnar, en efter en. En minskning på sammanlagt 40 centimeter, fördelat över kroppen.
- Jag rör på mig i stort sett varje dag. Och jag gillar det.
- Jag är gladare och positivare. Vilket också människor i min omgivning påpekar.
- Jag antar utmaningar jag inte skulle ha gjort förut. Jag och Jenny promenerade till syster för ett par månader sedan, 1,3 mil mätte sträckan. På måndag tar vi samma sträcka, fast på cykel. Tur och retur 2,6 mil. Möjligen blir det Vårruset också, om någon tid passar. Och jag gör inte det här för att jag är tvungen, utan för att jag vill.

Jag trivs med det nya...

Efterlysning: Bakverk

Jag har ju valt att plocka bort godis från det jag äter. Har haft två helger planerade då jag har fått äta godis sedan nyår, helgen vecka 8 åt jag ett par bitar godis och nu i påskas åt jag desto mer. Nästa planerade gång jag får äta godis är midsommar, planerna finns på en tillåten helg till innan dess. Det är bra långt till midsommar. I alla fall så har det hittills gått väldigt bra med att inte få äta godis och de två gångerna jag har ätit har jag gjort det med måtta.

Men jag saknar ibland att äta något sött på kvällen, därför försöker jag nu hitta bra recept på bakverk som dessutom är smala. Har en del bra recept men skulle vilja prova något nytt. Så mina vänner, finns det några bra recept som ni vill delge er utav? Småkakor, mjuka kakor, gärna ett smalt cheesecake recept om så finnes eller varför inte matbröd.


Hittade mannen!

Jag hittade maken till min påskgumma hemma hos bror min:


Naglar


Promenad och ett besök för att få naglarna fixade har stått på schemat idag. Bestämde mig för att kapa dem ordentligt idag. Nu ska jag traska bort till bror min som fyller år och bjuder på mat ikväll, ska plocka upp mormor min på vägen också.


Påskens resultat

Så oerhört glad för resultatet på vågen idag, -0,8 kg. Jag trodde faktiskt inte att det stämde och var tvungen att kliva upp på vågen en extra gång. Men det stämde. Jag vet inte hur det är möjligt, men så är det och jag är oerhört lättad. Hade snarare trott på siffrorna men med ett plus tecken framför. 0,3 kg kvar till nästa stora delmål. Hoppas ta det nästa vecka!


Centimetrar

Påsken är nu slut, godiset är slut och all påskmat likaså. Det känns som att jag nu kan pusta ut lite och återgå till de vardagliga rutinerna. Jag älskar högtider och allt som det medför, men oftast är det lika skönt när de också är över och allting återgår till det "normala". Dock kommer jag säkerligen vara totalt dagblind hela veckan, i dag känns det som söndag vilket är helknas.

Vågen ska besökas i morgon, läskigt med tanke på helgdagarna som varit och allt vad det innebär. Vad ska man ställa in sig på? Plus är jag såklart inställd på, men hur stort? Jag hoppas ju fortfarande att pluset inte är allt för stort, men det kanske är på sin plats att vara realistisk. Var i alla fall dags för mätning idag igen, direkt efter påsk, kändes väl sådär. Men sammanlagt -12,5 centimeter blev resultatet. Inte fy skam får jag lov att säga. Det går framåt, eller neråt kanske man ska säga...


Magplask

Jag har känt mig så duktig denna påsk, inför och under har jag motionerat varje dag, minst en timme. Innan helgen började höll jag mig strikt med maten, inga onödiga utsvängningar, vatten har jag fått i mig i bra mängd och godis köpte jag i liten mängd, vilket var det godiset som jag skulle hålla mig till.

Så långt allt gott. Men idag kom magplasket. Jag vet ärligt talat inte vad som tog åt mig och det gör mig både irriterad och förtvivlad. Jag hade en plan. En plan om att äta allt jag ville ha på påskbordet och hålla mig till godiset jag hade köpt. Och allt kändes så bra. När vi kom till pappa var bordet uppdukat och jag gick ett varv och plockade den maten jag ville ha. Inga tvivel. Åt och kände mig mätt men tänkte att jag ändå skulle ta ett kex med brieost på, det är ändå min favoritost, alla kategorier. Ett litet kex med ost blev till flera stycken, det blev bröd och allt detta med olika sorters ostar. Sen då, proppmätt! Men någonstans på vägen från matbordet till soffan försvann min spärr och alla bra tankar jag hittills haft. Godisskålen på bordet förblev allt annat än orörd, trots att det inte ens var något godis som hör till mina favoriter. Varför? Jag blir arg på mig själv. Förbannad.

I morgon är det middag hos mamma, ingen påskmat dock, vilket faktiskt inte gör mig speciellt mycket, två dagar med påskmat räcker gott och väl. Middag med vanlig mat, gott. Sedan är vardagen tillbaka. Matlista ska skrivas och det ska veckohandlas. Rutinerna kommer tillbaka. Det behöver jag just nu. Rutiner, rutiner, rutiner...

Full rulle

I dagarna tre är jag och Micke bortbjudan på mat, idag är bara dag två. Detta innebär att vi i stort sett slipper laga mat överhuvudtaget på tre dagar, det tackar vi för. Är så skönt att komma bort och umgås och bli bjuden på mat. Har man många familjer så blir det många middagar borta, inte oss emot. I går började vi med påsklunch hos Mickes föräldrar, idag far vi om några timmar till pappa & Co och i morgon blir det middag hos mamma.

Jag har tagit mig tid till att motionera ordentligt dessa helgdagar. Härliga promenader i den varma vårsolen. Det känns som ett måste med all mat och allt godis som slinker ner i magen under dessa dagar. Blir inte ett roligt möte på tisdag, men den dagen den sorgen. Nu är det fortfarande påsk och här ska det njutas.

Gårdagskvällen bjöd på något mindre spännande, strömavbrott. Det verkade dessutom ha drabbat en stor del av stan. Som tur var försvann strömmen innan det var helt mörkt ute så jag hann få fram en hel massa ljusstakar och värmeljus, men den var borta länge och det kändes nästan lite skrämmande när man tittade ut genom fönstret. Inte en meter såg man framåt, helt kolsvart i alla hus runt omkring och inga gatlyktor som fungerade. Totalt mörker. Och vad gör man när det är helt mörkt? Ingen tv som fungerade, inget internet... jag försökte läsa, men det var lättare sagt än gjort i skenet från ljusen. Så småningom kom strömmen i alla fall tillbaka. Tur det!

Ät mycket ägg vänner!


Påskägg


Massor med påskägg här hemma!


Påskgubbar


Mamma hittade mina gamla påskgubbar(eller påskgummor är det nog) hemma och kom över med dom. Man kan fylla dom med godis och när jag var liten var det dessa jag alltid ville ha godis i. Är dom inte söta så säg.


Att lyssna på sin kropp

För femte veckan i rad så dras jag nu med min förkylning, det började vecka 9 och har sedan fortsatt. Hela vecka 9 hade jag ont i halsen, det gick sen över och lämnade kvar en täppt näsa. Igår började halsen klia och i morse vaknade jag med halsont. Igen. Varför går det inte över? Jag börjar fundera på om jag gjort något elakt...

Planen för dagen var att köra ett långpass på gymet. När jag vaknade tidigt i morse och kände av halsen började jag fundera över vad reservplanen fick bli. Promenad kom jag fram till. När jag vaknade ett par timmar senare hörde jag hårt smattrande på fönsterbläcket. Jag började fundera över vad som var bästa alternativet. En ond hals på gymet (med träning i lågt tempo) eller en ont hals i regn, vilket gör att man blir kall. Jag kom fram till att nästa reservplan fick bli besök på gymet och en promenad på löpbandet. Efter frukost började jag känna mig mosig i både kropp och knopp. Började fundera över om jag verkligen borde besöka gymet överhuvudtaget eller kanske stanna hemma och vila istället. Men tanken på att inte röra på mig alls gav mig nästan panik. Bestämde mig därför för att det fick bli gymet i alla fall. Men så efter ytterligare någon timme slutade det helt plötsligt regna. Så då lade jag gymplanerna på hyllan och skrapade fram en reservplan till alla andra reservplaner. En promenad i lugnt tempo. Och så fick det bli!

Jag känner att jag borde börja lyssna på min kropp. Den skriker efter vila, men bara tanken på en eller ett par dagars vila just nu gör att jag blir stressad. Det är påsk nu, jag ska äta godis och vill absolut inte få plus på vågen på tisdag. Så träning är ett måste. Att jag tog mig ut i dag trots att jag känner mig mosig kändes bra, promenaden tog tio minuter längre än vad den rundan brukar ta, men jag kom ut och jag rörde på mig. Min rädsla är att träningen ska bli ett ont måste som bara känns tråkig. Det vill jag inte. Därför är vila ett måste av nästa veckas planering av träning.

RSS 2.0